EUROLEAGUE

Ρίτας - Παναθηναϊκός 67-75: Αγγαρεία στο Βίλνιους

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Νέμανια Νέντοβιτς να είναι ο μοναδικός που ξεχώρισε, ο Παναθηναϊκός σχεδόν απώλεσε προβάδισμα 20 πόντων για να φτάσει δύσκολα στη νίκη επί της Ρίτας (67-75) στο τελευταίο του φιλικό ματς επί λιθουανικού εδάφους (VIDEO).

Μια καλή προπόνηση και τίποτα περισσότερο ήταν το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρίτας στο Βίλνιους. Οι πράσινοι επικράτησαν με 75-67 στο τρίτο και τελευταίο τους φιλικό επί λιθουανικού εδάφους, με τον Γιώργο Βόβορα να αφήνει εκτός αγώνα τους Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Ιωάννη Παπαπέτρου για να τους προφυλάξει και να μην τους καταπονήσει περισσότερο.

Ο νεαρός προπονητής χρησιμοποίησε, όπως άλλωστε αναμενόταν, παίκτες όπως ο Καλαϊτζάκης, ο Δίπλαρος και ο Περσίδης, είδε τον Άντριου Γκάουντλακ και τον Ντεμέτριους Τζάκσον να πληγώνουν την περιφερειακή άμυνα της ομάδας του και μάλλον αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που θα κρατήσει από την αναμέτρηση εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας.

Με τον Νέμανια Νέντοβιτς να δείχνει ξανά την κλάση του, αλλά και ένα +20 (34-54) να κάνει σχεδόν... φτερά μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου, οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν αυτό το ματς και να βελτιώσουν πολλά στοιχεία του παιχνιδιού τους. Σίγουρα με τους Σαντ-Ρος - Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός θα είναι μια άλλη ομάδα.

Δύο παίκτες έπρεπε να προσέξει ο Παναθηναϊκός, τον Ντεμέτριους Τζάκσον και τον Άντριου Γκάουντλακ. Μαζί οι δύο Αμερικανοί πέτυχαν 43 πόντους από 12/16 δίποντα, 6/10 τρίποντα, παίζοντας μάλιστα 27 λεπτά ο πρώτος και 21 ο δεύτερος. Σε αυτό το κομμάτι, στο μαρκάρισμα των δύο κοντών, ο Παναθηναϊκός απέτυχε, σίγουρα όμως η απουσία του Σαντ-Ρος έπαιξε τον ρόλο της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με ταχύτητα στην επίθεση και εξαιρετικές συνεργασίες των Τζάκσον - Φόστερ, με τον Παπαγιάννη κυρίαρχο στη ρακέτα και γενικά με καλό διάβασμα των φάσεων, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Το πρώτο timeout των Λιθουανών ήρθε στο 4' (9-14), η είσοδος του Γκάουντλακ έδωσε πνοή στη Ρίτας και τέσσερα διαδοχικά καλάθια του Αμερικανού έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 19-22. Με τον Σαντ-Ρος εκτός αγώνα, έλειπε ένας καλός αμυντικός για να αναλάβει τον πολύπειρο Αμερικανό, που ήταν ένα επίπεδο πάνω απ' όλους.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά πιο... μπερδεμένη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Νέντοβιτς δεν έβρισκε ρυθμό στην εκτέλεση, ήταν όμως δημιουργικός, οι αλλαγές του Βόβορα ήταν συνεχείς, ακόμη κι έτσι όμως οι πράσινοι κράτησαν το προβάδισμα (24-29 στο 14') και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Ο Γκάουντλακ συνέχισε να βάζει πίεση στην άμυνα του Βόβορα, που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους, ακόμη και στον Περσίδη, για το πολύ εύκολο 31-41 του ημιχρόνου.

Ένα μπλοκ που δέχθηκε ο Νέντοβιτς, τον θύμωσε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Σέρβος απάντησε με 13 σερί πόντους για το 37-56 στο 24', έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο κομμάτι της εκτέλεσης και η Ρίτας συνέχισε να παίζει κακό μπάσκετ. Αυτό μπορούσε, αυτό έκανε η ομάδα του Καΐρις (ήταν ο βοηθός του Κεμζούρα στον Ολυμπιακό) και το 45-64 του 30' δεν άφηνε περιθώρια για ιδιαίτερες αναλύσεις. Ένα 10-0 των γηπεδούχων μείωσε στους εννέα (55-64) στο 33', με τον Βόβορα να μην πιστεύει στα μάτια του καθώς το +20 άρχισε να κάνει φτερά.

Τζάκσον και Γκάουντλακ μείωσαν στους πέντε (61-66) στο 36', σημείο στο οποίο ο Κασελάκης έβαλε το μεγάλο σουτ για το 61-69 που δεν μπορούσε πια να ανατρέψει η Ρίτας. Με το σκορ στους έξι (65-71) ο Ντεμέτριους Τζάκσον σπατάλησε πρώτα λέι-απ και στη συνέχεια τρίποντο και εκεί ο αγώνας κρίθηκε οριστικά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-22, 31-41, 45-64, 67-75

ΡΙΤΑΣ (Καΐρις): Γκάουντλακ 19 (5/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα), ΜακΚάλοχ, Μπιτσκάουσκις, Ρατζεβίτσιους 2, Ντούλκις, Ουλέτσκας, Τζάκσον 24 (7/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μαρτσουλιόνις, Εχόντας 6 (3/9 δίποντα), Κίτσινγκ 2, Γκούστις 8, Μπουτκεβίτσιους 6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 9 (4/4 δίποντα, 1/3 βολές), Μποχωρίδης 6 (1/1 δίποντο, 4/4 βολές, 0 ασίστ, 6 λάθη), Όγκαστ 6 (3/3 δίποντα), Δίπλαρος, Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης 7, Περσίδης 3 (1), Φόστερ 4 (1/4 σουτ), Νέντοβιτς 18 (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/5 βολές), Μήτογλου 4 (2/6 σουτ), Μπεντίλ 3 (1), Τζάκσον 6 (1)

Ρίτας - Παναθηναϊκός 67-75: Αγγαρεία στο Βίλνιους


TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ