EUROLEAGUE

POLL: Ψηφίστε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό

POLL: Ψηφίστε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δεκαετία που πέρασε, έφερε στον Παναθηναϊκό το έκτο αστέρι στη φανέλα και πολλούς ακόμη τίτλους εντός των συνόρων. Ψηφίστε ποια είναι η καλύτερη πεντάδα του τριφυλλιού!

Μία δεκαετία με ευρωπαϊκό τίτλο (το 2011 στη Βαρκελώνη) και πολλούς εγχώριους, με αυτούς που κατακτήθηκαν στο ΣΕΦ το 2013 (με σκούπα) και το 2017 (στον πέμπτο τελικό) να ξεχωρίζουν. Το Sport24.gr σάς δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε την καλύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού και τον κορυφαίο προπονητή, με αφετηρία το καλοκαίρι του 2010.

Η θέση του πόιντ γκαρντ είναι η πιο κομβική σε κάθε ομάδα, με τους πράσινους να είχαν την τελευταία δεκαετία τη δυνατότητα να βρεθούν με τρεις από τους κορυφαίους άσους της ιστορίας στην EuroLeague. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Νικ Καλάθης θα μνημονεύονται για πάντα, ως τα "μεγάλα μυαλά" των πρασίνων αυτή τη δεκαετία, από τη θέση "1". Δεν ήταν μόνοι τους όμως, αφού υπήρχαν επίσης, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο Λούκας Λεκαβίτσιους και ο Ταϊρίς Ράις.

Στις αρχές της δεκαετίας, στο "2" δέσποζε ο Ντρου Νίκολας για τον Παναθηναϊκό. Το βαρύ πυροβολικό της περιφέρειας συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου στη Βαρκελώνη. Από εκεί και πέρα, ήρθαν κι άλλοι σπουδαίοι εκτελεστές. Μεταξύ αυτών, ο Μάικ Τζέιμς (θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριληφθεί στη λίστα των πόιντ γκαρντ), ο Κιθ Λάνγκφορντ κι εσχάτως ο Τζίμερ Φρεντέτ.

Η θέση του σμολ φόργουορντ είναι από αυτές που εκτιμώνται λιγότερο από κάθε άλλη, δίχως όμως αυτό να μειώνει τη σημασία της. Ο Στράτος Περπέρογλου, ο Ρομέιν Σάτο και ο Γιόνας Ματσιούλις το επιβεβαίωσαν με την παρουσία και την επίδρασή τους στο παιχνίδι στις αρχές της δεκαετίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήρθαν ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου για να δείξουν πόσο σημαντικό μπορεί να είναι το "τριάρι" στη λειτουργία μιας ομάδας.

Πολύ δύσκολη η επιλογή για το "4" αφού σε αυτά τα δέκα χρόνια, σπουδαίοι παίκτες έχουν υπηρετήσει το τριφύλλι. Ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Αντώνης Φώτσης αποτελούν την... παλιά φρουρά, ο Τζέιμς Γκιστ έφτασε στο ΟΑΚΑ μέσω ανταλλαγής, αλλά ρίζωσε, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον και ο ΝτεΣον Τόμας κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να δείξουν την ποιότητά τους. Η σκυτάλη περνάει σιγά σιγά στον Ντίνο Μήτογλου, που αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση για το μέλλον των πρασίνων.

Όπως συμβαίνει με το "1" έτσι κι όσοι πέρασαν από τη θέση του σέντερ, καθόρισαν τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού στο πέρασμα αυτών των δέκα ετών. Ο Μάικ Μπατίστ έχει ήδη μπει στα βιβλία της πράσινης ιστορίας για όσα προσέφερε, ο Στεφάν Λάσμε δημιούργησε (μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ) μια πολύ σκληρή και μαχητική front line, ο Γιάννης Μπουρούσης πρόλαβε σε ένα χρόνο να αφήσει το στίγμα του, ενώ πλέον ο Ίαν Βουγιούκας αποτελεί τον "δάσκαλο" του Γιώργου Παπαγιάννη.

Έξι προπονητές κάθισαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού αυτά τα δέκα χρόνια, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να είναι αυτός που οδήγησε το τριφύλλι στις δύο τελευταίες παρουσίες σε Final Four -σε Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης (τρεις θητείες) ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλον σε Final Four με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ θα μνημονεύεται για το γεγονός ότι έσπασε την ερυθρόλευκη διετία (2015 και 2016), με τον τίτλο στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό. Όσο για το φινάλε; Ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί τον άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης εντός του συλλόγου, για να επαναφέρει την ομάδα στους αγώνες που κρίνουν τον τίτλο στην EuroLeague.

Μπείτε εδώ για να ψηφίσετε την καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας του Ολυμπιακού

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ