EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Είπα στον Καλάθη, βρες χώρο και ευστόχησε από τα 10 μέτρα με ταμπλό"

Πιτίνο: "Είπα στον Καλάθη, βρες χώρο και ευστόχησε από τα 10 μέτρα με ταμπλό"
EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο... αποκάλυψε το πλάνο του Παναθηναϊκού στην τελευταία φάση του αγώνα, κάνοντας πλάκα με τους Ρώσους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε όρεξη για πλάκα στη συνέντευξη Τύπου μετά την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Όταν ρωτήθηκε από τους Ρώσους δημοσιογράφους για το τι σχεδίασε στην τελευταία φάση, ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε ότι είχε πει στον Νικ Καλάθη να βρει χώρο και να... ευστοχήσει με ταμπλό από τα δέκα μέτρα, προκαλώντας τα γέλια στην αίθουσα!

" Το αρχικό μας πλάνο ήταν να κάνουμε ντράιβ, να πασάρουμε έξω τη μπάλα και να σουτάρουμε τρίποντο. Όταν χάσαμε όμως την βολή, αλλάξαμε το πλάνο μας και επιλέξαμε να τρέξουμε ένα πικ εν ρολ. Άφησαν όμως ελεύθερο τον Νικ και του είπα: βρες χώρο και μετά βάλε τρίποντο από τα 10 μέτρα", είπε χαρακτηριστικά ο Πιτίνο, με τον Ρώσο μεταφραστή να... λύνεται στα γέλια.

Ο Πιτίνο δεν έκανε όμως μόνο πλάκα στη Μόσχα. Μίλησε και σοβαρά, τονίζοντας την συνεχή βελτίωση του Παναθηναϊκού, την ικανότητά του να μείνει κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι και τις λεπτομέρειες που προηγήθηκαν πριν από το τρίποντο του Καλάθη. Στάθηκε βέβαια και στην τύχη που είχε η ομάδα του στην τελευταία φάση...

" Βελτιωνόμαστε συνέχεια, μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με τη βδομάδα. Λέγαμε συνέχεια να κρατηθούμε κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Κάποιες φορές η τύχη είναι στοιχείο του παιχνιδιού. Ήμασταν τυχεροί, κάναμε όμως όλα τα σωστά πράγματα για να παραμείνουμε στο παιχνίδι... Μερικές φορές όλοι θυμούνται το νικητήριο σουτ, αλλά όχι αυτά που προηγήθηκαν. Είμαστε απεγνωσμένη ομάδα και χρειαζόμαστε τη νίκη περισσότερο από την ΤΣΣΚΑ.

Αισθανθήκαμε ότι είχαμε πολλά μις-ματς που εκμεταλλευτήκαμε. Μας σκότωσαν στα ριμπάουντ. Βάλαμε όμως τις βολές. Απόψε είχαμε επίσης 9/16 τρίποντα. Είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει όλη τη χρονιά", υπογράμμισε ο Πιτίνο, που είπε ακόμα ότι εάν δεν είχε κοουτσάρει το Πουέρτο Ρίκο, ίσως να μην είχε δεχτεί τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό, ενώ εκθείασε και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, λίγο πριν αποχωρήσει εν μέσω χειροκροτημάτων.

" Με βοήθησε πολύ να κοουτσάρω το Πουέρτο Ρίκο. Αυτό ήταν σαν προετοιμασία για μένα. Η EuroLeague είναι σαν κολέγιο με 25-27χρονους. Δεν ξέρω εάν θα έπαιρνα την δουλειά εάν δεν είχαν δουλέψει προηγουμένως στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Ροντρίγκεθ είναι τόσο διασκεδαστικό να τον βλέπεις να παίζεις. Καταπληκτικός".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ