ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα ξεσπάσματα των τεσσάρων, ο άστοχος, αλλά καθοριστικός ηγέτης και το μυαλό που βρίσκεται στη Βιτόρια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήχησε έντονα στα αυτιά των παικτών του Παναθηναϊκού , που το βράδυ της Τετάρτης (21/11) μασούσαν σίδερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, νίκησαν τη Μπαρτσελόνα ( 76-70 ), πήγαν στο 5-3 και την έπιασαν στην κατάταξη της EuroLeague 2018/19. Ο πολύ άστοχος Νικ Καλάθης ήταν σπουδαίος στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού, οι Τόμας, Λάνγκφορντ, Μήτογλου, Λάσμε είχαν τα καλά τους διαστήματα, η άμυνα λειτούργησε -στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης- σε πολύ υψηλή ένταση και οι πράσινοι κοιτάζουν ήδη το ματς της Παρασκευής με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Μπήκε νωρίς στο ματς, στο έκτο λεπτό για την ακρίβεια, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, έβαλε όμως το δεύτερο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για το 16-10 για να συνεχίσει με φόλοου για το 18-10 και να βάλει 2/2 βολές για το 23-12. Έσπασε ένα 0-7 σερί της Μπαρτσελόνα με τρίποντο για το 25-17 στο 15', ήταν ασταμάτητος καθώς έβαλε και baby-χουκ για το 27-19, είχε 11 πόντους στο ημίχρονο και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Με τη Μπαρτσελόνα να έχει ισορροπήσει το ματς στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Τόμας διείσδυσε προς το καλάθι της και έβαλε γκολ-φάουλ για το 45-42. Χάθηκε στη συνεχεια, αλλά αυτός είναι ο Αμερικανός, ένας παίκτης που μπορεί με τα ξεσπάσματά του να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα πριν περάσει σε εντελώς συμπληρωματικό ρόλο.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 12 ranking σε 24:42

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο λεπτό, μετά από δώδεκα άστοχα δίποντα στα τελευταία ματς, έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο και γύρισε στα τέλη του πρώτου μέρους για να πάρει τη μπάλα σε κατάσταση απομόνωσης και να σκοράρει buzzer-beater σουτ για το 34-25. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με επιθετικό φάουλ, σε μια φάση που προσπάθησε να βρει χώρο στην επίθεση. Όταν ο Κούριτς βρήκε το χέρι του, ο Πασκουάλ έστειλε τον Λάνγκφορντ πάνω του για να τον προσγειώσει, ο Αμερικανός έστειλε στο 9-0 το σερί της ομάδας του για το 51-42 με μακρινό δίποντο από την αριστερή γωνία και στο τέλος της περιόδου έβαλε το δεύτερο buzzer-beater στη βραδιά για το 55-50. Έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, αν βρει τρόπο να είναι τόσο αποτελεσματικός χωρίς να χρειάζεται να πάρει 10-12 σουτ, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ανέβει σε βάθος χρόνου επίπεδο.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/5 δίποντα, 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 λάθη, 6 ranking σε 19:48

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ (starter)

Άνοιξε το σκορ με σουτάκι από τα πεντέμιση μέτρα, είχε το δύσκολο έργο του μαρκαρίσματος του ψηλότερου Άντε Τόμιτς, έβαλε και δεύτερο τέτοιο δίποντο παρά το γεγονός ότι δίστασε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με κλέψιμο και λέι-απ στον αιφνιδιασμό για το 36-25, πριν σκοράρει και τρίποντο για το 42-32 στο 23'. Πολύ ανεβασμένος, πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση, έδειξε ικανός να ανοίξει το γήπεδο στην επίθεση και έκανε τρομερή δουλειά δίνοντας τέσσερις έξτρα επιθέσεις στην ομάδα του. Έψαχνε εδώ και καιρό μια τέτοια εμφάνιση και μένει να δούμε αν μπορεί σιγά-σιγά να βρει και διάρκεια σε αυτή την προχωρημένη μπασκετικά ηλικία.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 16 ranking σε 22:13

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Σκόραρε το πρώτο του δίποντο με αποφασιστικότητα σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό για το 8-6 από ασίστ του Καλάθη, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, όμως η στατιστική του έγραψε μόνο αυτό το εύστοχο δίποντο. Τον είδαμε λίγο στη δεύτερη περίοδο, τον είδαμε να μπαίνει στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 39-27 και να μένει εκεί. Δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα, είδε άλλους να βγαίνουν μπροστά και δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρνητικός.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ranking σε 16:15

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στο 8' επιστρατεύθηκε από τον Πασκουάλ, στο 9' έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 13-8, όμως στα 4.2" δεν είδε τον Ρίμπας, έχασε τη μπάλα και έδωσε την κατοχή στη Μπαρτσελόνα που ωστόσο δεν σκόραρε. Έκανε δύο γρήγορα φάουλ, είδε τον Πασκουάλ να τον κρατά στο παρκέ, αλλά δεν πήρε προσπάθειες και η αλήθεια είναι ότι σε μια-δυο περιπτώσεις έπρεπε η μπάλα να πάει στα χέρια του. Ήταν στο παρκέ στις αρχές της τέταρτης περιόδου, έπαιξε μαζί με τους Καλάθη - Λεκαβίτσιους στα μέσα της, ήταν όμως πολύ άστοχος. Ακόμη και στην κακή βραδιά του, έφθειρε τους αντιπάλους του και έβαλε τις βολές.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 4 ranking σε 16:15

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Άλλαξε τον Γκιστ στο 8', δεν είχε εκρηκτικότητα στις πρώτες του προσπάθειες με αποτέλεσμα να αστοχήσει σε τρία δίποντα, να κάνει δύο γρήγορα φάουλ και να γυρίσει στον πάγκο μετά από μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, είχε ακόμα μία κακή φάση στο 32' όταν σχεδόν δεν κατάφερε να εκτελέσει κι εκεί που όλα έδειχναν ανάποδα για εκείνον, έβαλε τρίποντο για το 63-54 στο 33'. Έκλεισε το ματς με 0/6 δίποντα και γενικά ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα του, ο Λάσμε κι ο Μήτογλου βγήκαν μπροστά και κάλυψαν τη δική του κακή βραδιά.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 0/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 λάθος, -1 ranking σε 13:41

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Τρίτος στο ροτέισον των σέντερ, ο πολύπειρος σέντερ έβαλε βολές για το 29-23 στο 18' και στα τέσσερα λεπτά που έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος, ήταν ο τυπικός Βουγιούκας, μετρημένος και έτοιμος για μάχη. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία στο υπόλοιπου του αγώνα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ranking σε 3:42

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Άλλαξε νωρίς τον Καλάθη, μόλις στο όγδοο λεπτό για να δώσει κάτι διαφορετικό στον Παναθηναϊκό και πέτυχε αμέσως το πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο για το 11-8. Προσπάθησε να λειτουργήσει ως δημιουργός, είχε μια κακή πάσα αντί να τελειώσει τη φάση με λέι-απ που δείχνει ότι πιέζεται να δείξει πράγματα που δεν είναι στη φύση του, έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς με την ελπίδα ότι θα έχει σημαντικότερο ρόλο.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 ranking σε 8:36

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Δεν μπήκε στο ματς με αποφασιστικότητα, γι' αυτό και τα άκουσε από τον προπονητή του σε ένα timeout στη δεύτερη περίοδο. Σκόραρε μακρινό δίποντο για το 31-23 στο 19' κι αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή του σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Το μοναδικό επιθετικό του ριμπάουντ οδήγησε σε καλάθι του Μήτογλου για το 65-54, στο 37' έβαλε βολές για το 70-61, ήταν θετικός, αλλά πρέπει να δώσει περισσότερη βοήθεια στον Παναθηναϊκό που έχει ανάγκη κυρίως το περιφερειακό του σουτ.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/4 δίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 8 ranking σε 18:05

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με αμυντικό ριμπάουντ πριν κάνει βήματα γιατί κόλλησε η μπάλα στα χέρια του από άμυνα του Κρις Σίνγκλετον. Έκανε και δεύτερο λάθος δύο φάσεις αργότερα, όμως μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και είχε πέντε στο πρώτο πεντάλεπτο! Πήρε το πρώτο του σουτ (ένα άστοχο τρίποντο από τη δεξιά γωνία) στο όγδοο λεπτό, βρήκε σίδερο και στα επόμενα τρία, είχε 0/2 βολές και δεν έδειχνε σε καλή βραδιά. Στις αρχές της τρίτης περιόδου έκανε τρομερή δουλειά στο μαρκάρισμα του Σίνγκλετον, στο 23' του πήρε μάλιστα και το τρίτο φάουλ, στο 26' πέτυχε τους πρώτους του πόντους για το 49-42, χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ στο 29', όμως άνοιξε το τέμπο στο τέταρτο δεκάλεπτο, έδωσε μαγική ασίστ στον Μήτογλου για το 65-54 και έκλεισε τη βραδιά με 12 τελικές πάσες. Πρέπει να βελτιώσει τουλάχιστον τις βολές του, διότι έχει στη φετινή διοργάνωση 7/18.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 0/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη, 10 ranking σε 32:08

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Είδε τον Παπαπέτρου να "βγάζει" το πρώτο δεκάλεπτο και μπήκε στις αρχές του δεύτερου στο παρκέ, για να πετύχει τρίποντο από την κορυφή (21-10) και να αναγκάσει τον Πέσιτς να καλέσει timeout. Έπαιξε ελάχιστα, ο Πασκουάλ προτίμησε να στηριχθεί σε άλλους παίκτες και να στηρίξει τον Λοτζέσκι, δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και είναι έτοιμος να παίξει είτε πέντε, είτε 25 λεπτά.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 4 ranking σε 6:06

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο στο δεύτερο λεπτό, είχε κι αυτός δύσκολο ματσ-απ με τον Σίνγκλετον, έκλεψε όμως μια μπάλα από τον Αμερικανό και του πήρε το πρώτο φάουλ. Στο πέμπτο λεπτό είχε και δεύτερο άστοχο τρίποντο από τη δεξιά γωνία, στην επόμενη επίθεση χρεώθηκε με ανύπαρκτο επιθετικό στον Τόμιτς που... περπατούσε και πήγε στον πάγκο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, τον είδαμε να μπαίνει 24.5" πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, να βάζει τρίποντο από τη δεξιά γωνία στο 31' για το 58-52 και δίποντο στην επόμενη επίθεση για το 60-52. Έγραψε και το 65-54 όταν άνοιξε τον αιφνιδιασμό και εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Καλάθη και το δικό του ξέσπασμα ήταν καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Είχε κάνει αρκετά βήματα προς τα πίσω το τελευταίο διάστημα κι αυτή η εμφάνιση του δίνει αρκετό οξυγόνο εν όψει της συνέχειας.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 4 ranking σε 15:09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ