ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Γκραν Κανάρια 102-87: και κατοστάρα και ιστορικό διπλό ρεκόρ

ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δύο σπουδαία ρεκόρ στην ιστορία του στη EuroLeague και με την πρώτη κατοστάρα μετά από εννιά χρόνια, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την πρωτάρα στη διοργάνωση Γκραν Κανάρια (102-87) και ξεπέρασε την προ διημέρου "αυτοκτονία" στο Μόναχο.

ΟΑΚΑ, το "γιατρικό" του Παναθηναϊκού μετά από κάθε εκτός έδρας ήττα... Δύο μέρες μετά την "αυτοκτονία" στο Μόναχο, οι πράσινοι γύρισαν στο σπίτι τους, υποδέχθηκαν την πρωτάρα στη EuroLeague Γκραν Κανάρια που προερχόταν από θρίαμβο από της Μπαρτσελόνα και τη νίκησαν με 102-87 για το 2/3 στη φετινή διοργάνωση.

Με τον Ματ Λοτζέσκι "απενεργοποιημένο" εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες και τη χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου του, για να πιέσει τους αθλητές του να ψάξουν το δίποντο, το εύκολο καλάθι, τις συνεργασίες. Εκείνοι άφησαν το τρίποντο στο περιθώριο και κοιτάζουν ήδη το ματς της τέταρτης αγωνιστικής με τη Ζάλγκιρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξανά στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετική εμφάνιση, τρίτη συνεχόμενη, από τον Κιθ Λάνγκφορντ, έκαναν τα ξεσπάσματα που είχαν ανάγκη οι Παπαπέτρου (ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση) - Τόμας, στηρίχθηκε από τον προπονητή του ο Λεκαβίτσιους, έκανε ντεμπούτο ο Παπαγιάννης, έπαιξε 19 λεπτά ο καταπονημένος Νικ Καλάθης. Ρεκόρ στην ιστορία του στη EuroLeague με 37 εύστοχα δίποντα έκανε ο Εξάστερος, που έγραψε και δεύτερο ρεκόρ με τα 58 εκτελεσμένα του σουτ μέσα από τη γραμμή του τριπόντου.

Στο φινάλε, ο Παπαγιάννης έσπασε και την κατοστάρα, την πρώτη των πρασίνων στη διοργάνωση μετά από εννιά χρόνια στη διοργάνωση. Είχαν περάσει 3276 μέρες από εκείνο τον αγώνα της 29ης Οκτωβρίου 2009 με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ...

O MVP

Μπορεί ο Ιωάννης Παπαπέτρου κι ο ΝτεΣόν Τόμας να είχαν από ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα (στο πρώτο δεκάλεπτο ο Έλληνας φόργουορντ, στο δεύτερο ο Αμερικανός), όμως ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο κορυφαίος όλων. Σε 21 λεπτά συμμετοχής ο 35χρονος σκόρερ πρόλαβε να πετύχει 16 πόντους με 8/11 δίποντα, δεν εκτέλεσε τρίποντο ή βολή, είχε δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, είχε ακόμη και κάρφωμα στην τρίτη περίοδο.

ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το διπλό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην ιστορία του στη EuroLeague με τα 37 εύστοχα και τα 58 εκτελεσμένα δίποντα, είναι μια επίδοση που δεν επιτεύχθηκε τυχαία. Ο Τσάβι Πασκουάλ ζήτησε από τους παίκτες του να μην κοιτάξουν το τρίποντο, να ψάξουν τις συνεργασίες και στο τέλος δικαιώθηκε με αυτό το διπλό ρεκόρ που γράφτηκε στο ΟΑΚΑ. Όσο για τα τρίποντα; Μόλις 3/12...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου και Γκιστ στην αρχική του πεντάδα, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με άσχημα τελειώματα. Τρία λέι-απ έχασαν οι παίκτες του στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Γκραν Κανάρια να πηγαίνει στο 6-12 στο 5' και τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι έξαλλος όσο ποτέ άλλοτε στο πρώτο του timeout. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 για το προσπέρασμα με τον Λάνγκφορντ, πριν ο Παπαπέτρου μπει στο ματς και σε τέσσερα λεπτά σκοράρει επτά πόντους για το 21-14 της πρώτης περιόδου. Ο "Παπ" έκανε σπουδαία δουλειά, φοβερό ξέσπασμα που είχε ανάγκη, έβαλε και τρίποντο πίσω από το κέντρο που ήταν όμως εκπρόθεσμο.

Με τους Λεκαβίτσιους - Τόμας να τραβούν το περισσότερο κουπί στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +10 (29-19), όμως η είδηση ήταν το ξέσπασμα του Αμερικανού φόργουορντ που πήρε τη σκυτάλη από τον Παπαπέτρου και σκόραρε δέκα πόντους σε τρία λεπτά! Οι γηπεδούχοι "έχτισαν" και διατήρησαν με σχετική άνεση ένα διψήφιο προβάδισμα, ο Παππάς έγραψε με 4/4 βολές το 39-27, ο Λεκαβίτσιους έβαλε γκολ-φάουλ για το 42-27 κι ο Παππάς τρίποντο (το μόλις δεύτερο των πρασίνων στο ματς) για το 47-31 στο 18' πριν το ημίχρονο (50-36) στο οποίο η ομάδα του Πασκουάλ είχε 29 εκτελεσμένα δίποντα και μόλις τέσσερα (!) σουτ πίσω από τα 6μ.75.

ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συνέπεια χρειαζόταν ο Πασκουάλ, όμως ο Λάνγκφορντ ήταν εκείνος που σήκωσε το περισσότερο βάρος στην επίθεση στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Τέσσερα καλάθια έβαλε ο Αμερικανός για το 64-46, την ώρα που ο Καλάθης προσπαθούσε να ισορροπήσει την βραδιά του και οι Γκιστ - Μήτογλου να ανεβάσουν την ένταση στη ρακέτα. Δύο ασίστ του Νικ σε καρφώματα των Λάνγκφορντ - Γκιστ κράτησαν τη διαφορά κοντά στους είκοσι (72-54 στο 27') και το τέταρτο δεκάλεπτο είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Καταλανός μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, είδε τους παίκτες του να κάνουν το διπλό ιστορικό ρεκόρ της ομάδας στη EuroLeague, αλλά και να δείχνουν μια υπερβολική χαλαρότητα, την οποία άφησαν για την κατοστάρα, την πρώτη τους μετά από δέκα χρόνια στη διοργάνωση.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το όνομα της Γκραν Κανάρια δεν είναι ελκυστικό, στο ΟΑΚΑ όμως βρέθηκαν περίπου 10.000 θεατές. Διόλου άσχημος αριθμός.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Σίλβα, Νέντοβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 12 (6/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Λάνγκφορντ 18 (8/11 δίποντα), Παπαγιάννης 4, Λάσμε 5, Παπαπέτρου 15 (3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο), Παππάς 13 (2), Γκιστ 9, Λεκαβίτσιους 16 (6/7 δίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καλάθης 4 (2/9 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 6

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Μαλδονάδο): Όλιβερ 3, Χάνα 12 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Έρικσον 15 (5), Μπάλβιν 4, Μπάεζ 7 (1), Πασέτσνικς 9, Παουλί 5, Ραμπασέδα 2, Έβανς 15 (2), Στρόμπερι 2, Φίσερ 10 (5/6 δίποντο, 0/5 βολές), Τιλί 3

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 37/58 δίποντα, 3/12 τρίποντα, 19/21 βολές, 35 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 10 επιθετικά), 15 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 10 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Γκραν Κανάρια: 24/44 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 12/23 βολές, 29 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 11 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 15 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 21:00 τη Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ η Γκραν Κανάρια θα περιμένει την ίδια μέρα στις 22:30 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ