ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague 2018-19: Ο φάκελος του Παναθηναϊκού

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / ΚΑΛΑΘΗΣ(Α) ΠΑΠΠΑΣ(Κ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / ΚΑΛΑΘΗΣ(Α) ΠΑΠΠΑΣ(Κ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με αλλαγή φιλοσοφίας, πολλές λύσεις κι έντονο το ελληνικό στοιχείο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπαίνει στο… μαραθώνιο της EuroLeague με στόχο την επιστροφή στο Final Four στην επέτειο των 100 χρόνων της ομάδας.

Ένας από τους στόχους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πέρα από τους τίτλους, ήταν να στελεχώσει τους «πράσινους» με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Σε αυτή τη διαδρομή οι τίτλοι ήρθαν, καθώς το «τριφύλλι» διατήρησε τη συνέπεια του με την κορυφή εντός των συνόρων. Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως, έγιναν σημαντικές κινήσεις, ώστε οι «πράσινοι» να έχουν στο ρόστερ τους έντονο το ελληνικό στοιχείο με διεθνείς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αυτή η στροφή χρειάστηκε μόλις λίγο χρόνο αφού η παραμονή των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά και η άφιξη των Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργου Παπαγιάννη έκαναν πιο απλό το σχεδιασμό. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να πλαισιωθούν από έμπειρους ξένους όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Στεφάν Λάσμε, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι και φυσικά θα μπορεί να παίζει με πολλά σχήματα αλλά κινητήριος μοχλός θα είναι ο αρχηγός της που προέρχεται από μία εντυπωσιακή σεζόν.

Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να αισθάνεται ευτυχισμένος με τα… υλικά που διαθέτει, ωστόσο όλα αυτά μένει ν’ αποδειχθούν στον αγωνιστικό χώρο καθώς η EuroLeague είναι ένας… μαραθώνιος κι όπως αποδείχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια δεν φτάνει μόνο να πάρεις το πλεονέκτημα έδρας σταplayoffs. Χρειάζεται κάτι παραπάνω… Στην τρίτη του χρονιά στον πάγκο των «πράσινων» ο Καταλανός τεχνικός φιλοδοξεί να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στοFinalFour, εκεί όπου έχει να πάει από το 2012.

Φυσικά και δεν είναι εύκολη αποστολή αλλά η αλήθεια είναι πώς η ομάδα του «τριφυλλιού», κοιτάει προς τη Βιτόρια. Ο μεγάλος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι γι’ ακόμα μία φορά το ΟΑΚΑ. Το γεγονός πώς οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ όλων των εποχών σε πωλήσεις στα διαρκείας λίγες ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ με τη Μακάμπι, δείχνει τη δίψα που υπάρχει, ώστε ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

ΟΙ ΕΞΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ιστορία στη EuroLeague:Με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Παράλληλα όμως, απουσιάζει από το Final Four εδώ και έξι χρόνια -με τελευταία παρουσία αυτή στην Κωνσταντινούπολη το 2012. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στηEuroLeagueδεν είναι εύκολο να δίνεις το «παρών» συνεχώς σεFinalFourαλλά είναι αλήθεια πώς στους «πράσινους» είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να είναι στο μεγάλο ραντεβού.

ΞΕΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ

Αλλαγές:Ο Μάικ Τζέιμς και ο Κρις Σίνγκλετον ήταν οι δύο σημαντικότεροι παίκτες που αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος με προορισμό το Μιλάνο και ο δεύτερος τη Βαρκελώνη. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελούν τις σημαντικότερες προσθήκες (για διαφορετικούς λόγους) από πλευράς Ελλήνων παικτών. Πέραν των δύο πρώτων, παρελθόν από την ομάδα του «τριφυλλιού» αποτέλεσαν επίσης ο Μάρκους Ντένμον, ο Κέι Σι Ρίβερς, ο Κένι Γκάμπριελ, ο Ζακ Όγκαστ και ο Έιντριαν Πέιν. Αντίθετα, στο ΟΑΚΑ έφτασαν προς αντικατάστασή τους οι Κιθ Λάνγκφορντ, ΝτεΣον Τόμας, Στεφάν Λάσμε και Βαγγέλης Σακελλαρίου -συν τους δύο διεθνείς που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Έδρα:Το ΟΑΚΑ αποτελεί το "κάστρο" του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι των επιτυχιών του εδώ και δύο δεκαετίες. Ειδικά την τελευταία τριετία, το "τριφύλλι" έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια έδρα - φόβητρο, ειδικά στη regular season. Αυτό που μένει είναι να την εκμεταλλευτεί και σταplayoffs, εκεί όπου η κρισιμότητα των αγώνων αυξάνεται.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εισιτήρια:Πέρσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τα περισσότερα εισιτήρια στη διοργάνωση -πίσω μόνο από τη Ζαλγκίρις. Φιλοδοξία των ανθρώπων της ομάδας είναι να βρεθούν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι στα παιχνίδια της φετινής σεζόν, κάτι που προκύπτει κι από το γεγονός πως σημειώθηκε αύξηση στα εισιτήρια διαρκείας. Το "τριφύλλι" σημείωσε νέο ρεκόρ με 7.430 έναντι των 7.356 της περσινής χρονιάς (που κατείχε το σχετικό ρεκόρ). Κι από την στιγμή που η διάθεσή τους θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, δεν αποκλείεται να σπάσει το φράγμα των 8.000 διαρκείας. Με τους ρυθμούς που γίνεται η διέθση μέχρι τώρα, φαίνεται πώς θα υπάρξει και συνέχεια στην εικόνα που έχουμε συνηθίσει στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Oι τιμές των εισιτηρίων για έναν αγώνα στη EuroLeague πάντως κυμαίνονται από 18 έως 120 ευρώ

ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ FINAL FOUR

Η ιστορία και η φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επιτάσσουν ως βασικό στόχο της ομάδας την παρουσία στο Final Four. Κάθε σεζόν. Η φετινή λοιπόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ειδικά από την στιγμή που πρόκειται για μια ιδιαίτερη -από πολλές- απόψεις χρονιά, τόσο λόγω της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου όσο και λόγω της συμπλήρωσης εκατό ετών από την δημιουργία του τμήματος μπάσκετ του "τριφυλλιού". Ταυτόχρονα βέβαια, είναι αντικειμενική αλήθεια πως ο ανταγωνισμός είναι ακόμη πιο έντονος, κάτι που ανεβάζει αντίστοιχα τον βαθμό δυσκολίας του έργου που καλούνται να επιτελέσουν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ