EUROLEAGUE

Απίστευτο: Πριν από 27 χρόνια ο Πιτίνο έχασε τον τελικό του NCAA με το σουτ του Λέτνερ!

Απίστευτο: Πριν από 27 χρόνια ο Πιτίνο έχασε τον τελικό του NCAA με το σουτ του Λέτνερ!
AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST, FILE

Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια ο Ρικ Πιτίνο είχε χάσει τον τελικό Κεντάκι - Ντιουκ με το ιστορικό σουτ του Κρίστιαν Λέτνερ στην εκπνοή (VIDEOS).

Μία από τις πιο δυσκολοχώνευτες ήττες της καριέρας του Ρικ Πιτίνο ήταν στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας του NCAA του 1992, όταν το Κεντάκι είχε ηττηθεί από το Ντιουκ με 102-103, ελέω ενός εκτός ισορροπίας σουτ του Κρίστιαν Λέτνερ στην εκπνοή. Ένα καλάθι που έμεινε στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ ως "ΤΟ σουτ". Η σύμπτωση; Σημειώθηκε ακριβώς 27 χρόνια πριν σαν σήμερα, στις 28 Μαρτίου 1992!

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ στον ιστορικό ανατολικό τελικό μεταξύ του Ντιουκ και του Κεντάκι (104-103 είχε λήξει), ιδού το video:

Εκείνο το βράδυ μάλιστα ο Πιτίνο είχε επικριθεί για την επιλογή του να μην εμποδίσει την επαναφορά των Μπλου Ντέβιλς, με αποτέλεσμα ο Γκραντ Χιλ να κάνει μία πάσα ακριβείας 25 μέτρων, βρίσκοντας τον Λέτνερ στο ύψος των ελευθέρων βολών. " Το μυαλό μου είναι σε απόλυτη σύγχυση αυτή τη στιγμή", είχε πει τότε στη συνέντευξη Τύπου, όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο σουτ, πριν βάλει κλείσει τα μάτια, εμφανώς απογοητευμένος.

Ήταν ίσως μία από τις δυσκολότερες -αν όχι η δυσκολότερη- στιγμές της καριέρας του Πιτίνο. Και μοιάζει απίστευτο, αλλά 27 χρόνια αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε με θύμα πάλι τον Αμερικανό προπονητή! Και όχι με ένα κανονικό σουτ, σαν αυτό που πέτυχε τότε ο Λέτνερ, αλλά με το τρίποντο-προσευχή του Ρούντι Φερνάντεθ .

Photo credits: AP Photo/Charles Rex Arbogast, File

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ