EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σπανούλης - Μπόγρης κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα, Γουίλιαμς-Γκος - ΛεΝτέι είχαν καλές στιγμές, όμως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε καθαρά στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Καλή εμφάνιση σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, όχι όμως τόσο καλή για να λυγίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο σπίτι της. Ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθειά του χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, οι Βασίλης Σπανούλης - Γιώργος Μπόγρης ξεχείλιζαν πείσμα, αλλά η Πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε μια εύκολη νίκη για να κρατήσει τους Πειραιώτες εκτός τετράδας.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Αγραβανη, έδωσε μικρές ευκαιρίες στους Τουπάν, Τίμα και Βεζένκοβ και συνεχίζει να ψάχνει έναν γκαρντ που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του η οποία έχει δεδομένη αδυναμία στην περιφερειακή της άμυνα.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Ένα δικό του deflection οδήγησε σε κλέψιμο του Σπανούλη στην πρώτη επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν χαλάσει και δεύτερη κατοχή των γηπεδούχων. Είδε τον πολύ μακρύ Τέιλορ να τον μαρκάρει, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά το τέμπο και στο έβδομο λεπτό έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 16-18. Γύρισε στο 13' για να πετύχει και δεύτερο μακρινό σουτ για το 35-33, να βάλει δίποντο για το 47-41 και νέο δύσκολο καλάθι για το 54-44 λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους στο οποίο είχε δέκα πόντους με 2/3, 2/3 και τρεις ασίστ χωρίς λάθος. Δεν είχε την ίδια επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, κρατά όσα έκανε μέχρι το ημίχρονο και σίγουρα έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, καθώς στάθηκε αξιόλογα σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 16 rankings σε 24:52

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

3:17 έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να αστοχήσει σε ένα εύκολο τελείωμα και να μη δώσει κάτι στην ομάδα του. Για κάποιον λόγο ο Ντέιβιντ Μπλατ τον έχει αφήσει πολύ πίσω στο ροτέισον, του έδωσε μόλις ένα λεπτό στο δεύτερο μέρος και ο Γάλλος συνεχίζει να ψάχνει (λεπτά) και να ψάχνεται.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, -2 ranking σε 4:10

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Έκλεψε τη μπάλα στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων, έδωσε τρεις ασίστ στο πρώτο δίλεπτο, έβαλε δίποντο από τα τέσσερα μέτρα για το 8-10 και τρίποντο στην επόμενη φάση για το 8-13. Στο πέμπτο λεπτό έβγαλε το δάχτυλό του και αναγκαστικά πήγε στον πάγκο, για να γυρίσει μετά από σχεδόν τρία λεπτά και να βάλει ένα πολύ δύσκολο μακρινό δίποντο από πλάγια θέση για το 25-23. Μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 28-26 και στο ημίχρονο είχε δέκα πόντους από πέντε σουτ, πέντε τελικές πάσες και ένα λάθος σε 12:06. Δημιουργός στο δεύτερο μέρος, άφησε στην άκρη το σκοράρισμα και στο τέλος της βραδιάς έφτασε τις 11 ασίστ για να γράψει το πρώτο του double-double μετά από σχεδόν δύο χρόνια .

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11 ασίστ, 1 λάθος, 18 ranking σε 26:06

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου, ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο για το 23-21 και έμεινε εκεί στα 5:33 που πήρε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ελάχιστα έπαιξε και στο δεύτερο μέρος, διατηρείται κι αυτός στο περιθώριο μαζί με τον Τουπάν. Το ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα ίσως είναι η ευκαιρία του, αν και ο Λετονός είναι κακός εδώ και πολύ καιρό.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 4 ranking σε 9:18

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Τέταρτος στο ροτέισον των τεσσάρων γκαρντ, ο Λετονός πάτησε παρκέ στο 16' όταν είχαν όλοι χρησιμοποιηθεί από δύο φορές και δεν έγραψε τίποτα στη στατιστική του μέχρι το ημίχρονο. Πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 26' για το 67-58, έβαλε και δεύτερο καλάθι, έπαιξε τελικά κάτι λιγότερο από 17 λεπτά μα βρισκόταν εκτός κλίματος. Ίσως ο προπονητής του τον έβαλε σε mode... συντήρησης, ίσως απλά ο Στρέλνιεκς να είναι ντεφορμέ.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 ranking σε 16:39

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Ένα άστοχο δίποντο απέναντι στον Ταβάρες και ένα κακό τρίποντο είχε σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν άρπαξε την ευκαιρία σε ένα γήπεδο που γνωρίζει. Ελάχιστα έπαιξε στο δεύτερο μέρος, θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το ματς.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, -3 ranking σε 5:36

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο φλότερ, έβαλε το δεύτερο καλάθι του στα τέλη του πρώτου μέρους, δεν ήταν ο γνωστός κυρίαρχος Πρίντεζης, αλλά έπαιξε πολύ (14 λεπτά) στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια πολύ σκληρή φροντ λάιν. Μπήκε πιο αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν εκείνος που μάζεψε τη διαφορά στους έξι (60-54), μα δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Πολύ καταπονημένος, ίσως ο πιο καταπονημένος παίκτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έγινε το βράδυ της Πέμπτης (10/1) ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague .

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 8 ranking σε 26:06

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Άψογο τελείωμα κοντά στο καλάθι για το 2-4 και τίποτα περισσότερο σε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος από τον φορμαρισμένο "Παπ", που αστόχησε σε δύο τρίποντα, αλλά μάζεψε τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ μέσα στα ψηλά κορμιά των Μαδριλένων. Στο 27' έβαλε το πρώτο του ανοιχτό σουτ για το 71-61, που ήταν και το μοναδικό του στην αναμέτρηση. Δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα, μετά τις μεγάλες του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και τη Μπασκόνια.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 λάθος, 7 ranking σε 26:16

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Άλλαξε τον Σπανούλη στο πέμπτο λεπτό, είχε κακές στιγμές στην άμυνα, πήρε όμως δύο ριμπάουντ και έδωσε στο 14' μια πολύ ωραία ασίστ στον ΛεΝτέι που έγραψε το 40-38. Από τα εννέα λεπτά στο πρώτο, έπαιξε τρία στο δεύτερο, έκανε ένα άστοχο τρίποντο και τίποτα περισσότερο. Λειτούργησε ως τρίτος γκαρντ, έχει όμως έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο που θυμίζει εκείνον ενός πέμπτου κοντού. Πέμπτος, βέβαια, δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 ranking σε 12:42

21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Πενταδάτος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εν τη απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ, σκόραρε απέναντι στον Αγιόν για το 3-6 και έβαλε και σουτάκι από τα τέσσερα μέτρα για το 5-8. Σκόραρε και τρίτο δίποντο για το 12-15, έδωσε δύο ασίστ και μετά από πέντε πραγματικά σπουδαία λεπτά, πήγε για πρώτη φορά στον πάγκο. Γύρισε για να ισοφαρίσει (28-28 στο 11') και να φτάσει τους οκτώ πόντους, το επτάλεπτό του στο πρώτο μέρος ήταν ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ. Πάλεψε και στο δεύτερο, είχε κι άλλες καλές στιγμές, είχε ψύχραιμα τελειώματα, έμεινε σχεδόν 21 λεπτά στο παρκέ και έδειξε πως είναι πάντα έτοιμος είτε πρέπει να παίξει δύο, είτε 22 λεπτά.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 6/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 16 ranking σε 20:34

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Μπόγρη στο πέμπτο λεπτό και ήταν ο δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, είχε όμως δύο άτσαλα τελειώματα στις πρώτες του προσπάθειες. Πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 13' με φόλοου κάρφωμα για το 33-30, συνέχισε με τρίποντο για το 38-36, έπρεπε να μαρκάρει τον θηριώδη Ταβάρες που του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα, έβαλε και λέι-απ για το 40-38 από ασίστ του Μάντζαρη. Δεν ήταν καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν ζόρισε τον Αγιόν που στο 26' τον έκοψε στα ίσα, είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον σκληροτράχηλο Μεξικανό και τη φροντ λάιν της Ρεάλ Μαδρίτης γενικότερα. Γέμισε πάντως τη στατιστική του και όταν σταθεροποιηθεί, όταν συνηθίσει τους κορυφαίους ψηλούς της EuroLeague απέναντί του, θα ανέβει επίπεδο.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 6/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 λάθη, 9 ranking σε 27:41

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ