EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Σίγουρα στην οκτάδα της EuroLeague με 2/2

Ολυμπιακός: Σίγουρα στην οκτάδα της EuroLeague με 2/2

Το σενάριο που ήθελε τον Ολυμπιακό εκτός οκτάδας και playoffs, δεν υπάρχει πια. Με 2/2 απέναντι στη Ζάλγκιρις και τη Νταρουσάφακα, οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στην ποστσίζον της EuroLeague 2018/19, ενώ υπάρχει σενάριο πρόκρισης και με μία νίκη.

Αυτό που έμοιαζε με το πιο εφιαλτικό σενάριο, δεν υπάρχει πια για τον Ολυμπιακό. Η εντός έδρας ήττα της Αρμάνι Μιλάνο από την Φενέρμπαχτσε (90-104) "καθάρισε" το τοπίο για τους Πειραιώτες, που με 2/2 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας και τη Νταρουσάφακα θα προκριθούν στα playoffs της EuroLeague 2018/19 χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα άλλων αναμετρήσεων.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενέρμπαχτσε, καθώς οι Ιταλοί θα πλησίαζαν το 16-14 και θα υπερτερούσαν του Ολυμπιακού που θα είχε το ίδιο ρεκόρ, αλλά δύο ήττες από την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι και του Μάικ Τζέιμς. Πλέον η Αρμάνι μπορεί να πάει στο 15-15 (αν κερδίσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές) και η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο 16-14 που θα την στείλει στην οκτάδα και τα playoffs της EuroLeague 2018/19 ό,τι κι αν γίνει στους άλλους αγώνες της 30ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός ύστερα από τα αποτελέσματα της Πέμπτης (28/3) μπορεί να προκριθεί στους "8" ακόμα και αν χάσει από την Ζαλγκιρις, αρκεί η Ζάλγκιρις και η Αρμάνι Μιλάνο να ηττηθούν από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές αντίστοιχα στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός πάντως καλείται να κάνει το πρώτο βήμα απέναντι στη Ζάλγκιρις, η οποία μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς αν κάνει το 2/2, αναμένεται να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αν φτάσει στις 15 νίκες, θα μείνει εκτός μόνο αν ισοβαθμήσει με την Αρμάνι Μιλάνο στην 8η θέση. Σε οποιαδήποτε άλλη ισοβαθμία - αρκεί να έχει κάνει το 2/2 - θα προκριθεί.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ