EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το "φροντιστήριο" του Μπλατ στον Μάντζαρη

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το "φροντιστήριο" του Μπλατ στον Μάντζαρη

O Βαγγέλης Μάντζαρης είχε σημαντικό ρόλο για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ενημερώσει τον 29χρονο γκαρντ από νωρίς για τα πλάνα του.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019, καθώς στην 16η "στροφή" της EuroLeague επιβλήθηκε ( 79-65 ) του Παναθηναϊκού και ο Βαγγέλης Μάντζαρης έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Ο 29χρονος γκαρντ για πρώτη φορά στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν ήταν στην βασική πεντάδα του Ολυμπιακού και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε φροντίσει να του δείξει τις προθέσεις του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ μετρούσε 13 συμμετοχές στην EuroLeague, ενώ στα ματς με την Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία και την Νταρουσάφακα στην Τουρκία δεν πέρασε δευτερόλεπτο στο παρκέ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως, ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον δικαίωσε για την επιλογή του. Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς από την Τρίτη (1/1), όταν και οι ερυθρόλευκοι άρχισαν την προετοιμασία τους για ντέρμπι, ενημέρωσε τον Βαγγέλη Μάντζαρη για την πρόθεσή του να του δώσει φανέλα... βασικού και την δύσκολη αποστολή που είχε μπροστά του: τον περιορισμό του Νικ Καλάθη.

"Ήξερα ότι θα ξεκινήσω από την αρχή της εβδομάδας και δουλεύαμε καθημερινά στην προπόνηση. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό που μετράει είναι η η νίκη, η οποία συνδυάστηκε με μία πολύ καλή εμφάνιση. Να πω την αλήθεια είτε έπαιζα, είτε δεν έπαιζα, δεν με ένοιαζε από την στιγμή που θα νικούσαμε", είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος με την απόδοσή του.... βραχυκύκλωσε τόσο τον Νικ Καλάθη, όσο και την στατιστική υπηρεσία.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού σε 16:02 συμμετοχής είχε 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος, αλλά έκανε σπουδαία δουλειά απέναντι στον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε 28:07 συμμετοχής έγραψε στην στατιστική του 13 πόντους (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 0/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη, αλλά "ξόδεψε" ένα ημίχρονο για να βρει ρυθμό και συνολικά έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

O Ντέιβιντ Μπλατ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του μίλησε με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος παρά όσα αναγράφονται στο φύλλο της στατιστικής υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μέχρι στιγμής είναι ο τελευταίος γκαρντ της ομάδας του στο ροτέισον, αλλά αποτελεί ένα... εργαλείο για τον Ολυμπιακό και αυτό θα ισχύει ακόμα και όταν οι ερυθρόλευκοι αποκτήσουν άλλον έναν "κόντο". Πλέον, το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να συνεχίσει με εμφανίσεις με αυτή που πραγματοποίησε στο "αιώνιο" ντέρμπι. Είναι στο χέρι του να τα καταφέρει, αλλά αυτό θα φανεί με την πάροδο του χρόνου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ