ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Μπουντούτσνοστ: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ρεκόρ του Ματσιγιάουσκας που καταρρίφθηκε, ο χρόνος των Σπανούλη - Πρίντεζη - Μιλουτίνοβ που έμεινε χαμηλά και το stat-line του Μάντζαρη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπουντούτσνοστ.

Ο Ζακ ΛεΝτέι κατέρριψε το "αραχνιασμένο" ρεκόρ του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας , ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Μπουντούτσνοστ (92-70) για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, πήγε στο 6-4 και κοιτάζει ήδη το ματς της επόμενης Πέμπτης με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ξεχάσει άμεσα όσα έγιναν απέναντι στην ομάδα της Ποντγκόριτσα, ο Αμερικανός ψηλός του όμως δύσκολα θα κοιμηθεί το βράδυ της Παρασκευής καθώς η εμφάνισή του ήταν βγαλμένη από video game και οι αριθμοί του θύμισαν παίκτη του ΝΒΑ. Το Sport24.gr αξιολογεί τους έντεκα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός στο παρκέ του ΣΕΦ.

4. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Πενταδάτος, δεν έκανε σουτ στο πρώτο του εξάλεπτο στο παιχνίδι, έδωσε μια ασίστ στον Μιλουτίνοβ, γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο και έστειλε με δύσκολο καλάθι τη διαφορά στους οκτώ (34-26), πριν συνεργαστεί ξανά με τον Σέρβο σέντερ για το 36-28. Σε 11 λεπτά στο πρώτο μέρος είχε δύο πόντους και δύο ασίστ, στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο νωθρός. Δεν του βγήκε το ματς, δεν είχε καλά ποσοστά, είχε όμως καλή αναλογία σε πάσες και λάθη. Είναι εξαιρετικός αριθμός οι 44 ασίστ και τα 13 λάθη σε δέκα αγώνες για ρούκι σε αυτή τη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος, 1 ranking σε 21:56

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πολύ συγκεντρωμένος στο πρώτο δεκάλεπτο, σκόραρε έξι πόντους με τρία σουτ, έδωσε και δύο ασίστ χωρίς να κάνει λάθος. Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στο δεύτερο πέρασμά του, έμεινε χαμηλά μέχρι το ημίχρονο, είχε και μερικές άσχημες αντιδράσεις στην άμυνα όπως στη φάση που ο Τζάκσον έγραψε με τρίποντο από τη δεξιά γωνία το 44-37 του πρώτου μέρους. Γέμισε τη στατιστική του, πήρε τα σουτ που χρειαζόταν για να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό στην επίθεση, θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το ματς, σκέφτεται ήδη το επόμενο με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 14 ranking σε 23:58

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Μπήκε στο ματς στο έκτο λεπτό, πήρε το πρώτο του σουτ στα τέλη της πρώτης περιόδου και έβαλε τρίποντο για το 25-20. Στην πρώτη φάση του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσε γκολ-φάουλ στον Κότι Κλαρκ και τελικά έπαιξε μόλις 4:15 μέχρι το ημίχρονο. Πήρε άλλα δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος, η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε, αλλά και πάλι δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο. Μέχρι και άκυρο πήδημα στο τρίποντο έκανε, όταν σηκώθηκε υπό πίεση και δεν πρόλαβε να αποφασίσει αν ήθελε να εκτελέσει ή να πασάρει. Με τον Αξέλ Τουπάν εκτός δράσης, δεν άρπαξε τις ευκαιρίες του.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 5 ranking σε 14:10

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Είχε ένα αρκετά ενδιαφέρον ματσάρισμα με τον Άλεν Όμιτς, μπήκε στο ματς με 2/2 δίποντα για το 8-6 στο τρίτο λεπτό, δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, γύρισε όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο και έγραψε το 36-28 ξανά μετά από συνεργασία με τον Γουίλιαμς-Γκος. Πήρε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος για να μείνει αρκετά χαμηλά για τα δικά του στάνταρ (6/2/2), είχε αρκετές καλές στιγμές στο δεύτερο και γέμισε τη στατιστική του, ωστόσο για εκείνον ήταν ακόμα μία μέρα στη δουλειά και τίποτα περισσότερο. Στο Κάουνας ο Ολυμπιακός θα τον έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 16 ranking σε 25:21

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό, πήρε το πρώτο του τρίποντο στο φινάλε της πρώτης περιόδου και βρήκε ταμπλό, συνέχισε όμως με δύο εύστοχα δίποντα, βοήθησε στο ριμπάουντ και τη δημιουργία και ήταν θετικός. Προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος, δεν το κατάφερε, έμεινε αρκετά στο παρκέ, θα είναι σίγουρα εκνευρισμένος για τις δύο άστοχες άστοχες βολές που τον έριξαν από τη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους στην ιστορία της EuroLeague στην πέμπτη, πίσω από τους Ντε Κολό, Γιασικεβίτσιους, Κόπονεν, Ρόμπερτς. Αν τις είχε βάλει θα είχε 151/163 και θα ήταν στο 92.6%, πλέον έχει 149/163 και 91.4%,

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 ranking σε 21:26

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πήρε 3:17 στο πρώτο μέρος, δεν έκανε σουτ, δεν έγραψε κάτι στη στατιστική του, δεν ήταν "πραγματική" αυτή η ευκαιρία που του έδωσε ο Μπλατ. Έξι λεπτά τον είδαμε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, για να πετύχει ένα δίποντο και να πάρει ένα αμυντικό ριμπάουντ.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 3 ranking σε 9:08

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Μπήκε στο ματς με τρίποντο για το 3-4, έκανε εξαιρετική δουλειά στο ριμπάουντ και στο 8' πήγε στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες. Ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, γέμισε τη στατιστική του με εννέα πόντους και πέντε ριμπάουντ, ήταν φανερό πως τον βοήθησε το γεγονός ότι δεν έπαιξε τη Δευτέρα στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε συντήρηση δυνάμεων απέναντι στη Μπουντούτσνοστ, αλλά ακόμη κι έτσι άγγιξε το double-double.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 λάθος, 15 ranking σε 20:17

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός στο πρώτο εξάλεπτο, έπαιξε ελάχιστα στη δεύτερη περίοδο, μπήκε στην τρίτη με ωραία πάσα στον Σπανούλη, είχε καλές, είχε και άσχημες στιγμές όπως ένα άστοχο κάρφωμα (!) στον αιφνιδιασμό. Πάλεψε, έβγαλε ενέργεια, γέμισε τη στατιστική του, αλλά συνεχίζει να ψάχνει ένα μεγάλο παιχνίδι καθώς πέρα από εκείνο με τη Φενέρμπαχτσε, κινείται στη μετριότητα.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 10 ranking σε 17:37

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Έπαιξε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έκανε σουτ! Είχε όμως πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο σε μια all-around εμφάνιση που μπορεί να προσφέρει σταθερά, ακόμη κι αν δεν τραβάει στο σκοράρισμα. Το ίδιο θετικός και στο δεύτερο μέρος, στο οποίο πήρε τρία τρίποντα για να βρει ισάριθμες φορές σίδερο.

Τα στατιστικά του: 0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 10 ranking σε 20:53

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Έπαιξε τέσσερα λεπτά στον garbage time, πέτυχε ένα δίποντο και χειροκροτήθηκε.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ranking σε 3:58

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Πολύ συγκεντρωμένος στα πρώτα του λεπτά στην αναμέτρηση, έβαλε έξι γρήγορους πόντους με 2/2 δίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε ριμπάουντ, έδωσε και μια ωραία ασίστ πριν συμπληρώσει πεντάλεπτο στο παρκέ. Στο 12' έκλεψε μια μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό από τον Πόποβιτς, για να βάλει 1/2 βολές και δίποντο για το 32-26. Σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος είχε εννέα πόντους από τέσσερα σουτ, τρία ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Άλλο τόσο έπαιξε στο δεύτερο, για να βάλει 19 πόντους, να πάρει παραμάζωμα τη Μπουντούτσνοστ, να σκοράρει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση και να γράψει στο τέλος της βραδιάς την κορυφαία ατομική επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού στη EuroLeague στο κομμάτι της αξιολόγησης. Έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και δικαιώνει τον προπονητή του που τον στήριξε όσο κανείς.

Τα στατιστικά του: 28 πόντοι, 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 42 ranking σε 21:16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ