EUROLEAGUE

Μπλατ: "Ελπίζουμε να βρούμε τρόπους να γεμίσουμε το πρόγραμμα"

GOMELSKY CUP 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε μετά τη συντριβή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του προγράμματος του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, με το ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με βαριά ήττα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποδεικνύεται ένα πολύ υψηλό εμπόδιο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε αυτό στάθηκε κι ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το φινάλε της αναμέτρησης, εννιά μέρες πριν από το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν για την πρεμιέρα της EuroLeague.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων δήλωσε αρχικά πως "η ΤΣΣΚΑ αυτή τη χρονική στιγμή είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με αυτό. Είναι καλό το ότι είχαμε αυτού του είδους τα παιχνίδια, γιατί κατά μία έννοια σε "βάζουν" στην πραγματικότητα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο και τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις σε αυτό. Και εκεί είναι που θέλουμε να βρεθούμε, στο υψηλότερο επίπεδο. Η προετοιμασία και για τις δύο ομάδες ήταν δύσκολη, λόγω των πολλών απουσιών, διεθνών, αλλά και τραυματιών. Όμως, το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μαζί πολύ περισσότερο καιρό με πολλούς παίκτες, σίγουρα της δίνει ένα πλεονέκτημα. Και το εκμεταλλεύτηκε αυτό το πλεονέκτημα" για να προσθέσει εν συνεχεία:

"Δεν μου αρέσει καθόλου να χάνω, όμως, αν πρόκειται να χάσεις, τότε αυτή είναι η σωστή χρονική στιγμή. Αν είναι να έχεις δυσκολίες, είναι καλύτερο να έχεις την "πολυτέλεια" να μάθεις από αυτές, από το να υπάρχουν συνέπειες. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα στο σημερινό ματς".

Ακολούθως σημείωσε: "Πάντα γελάω με τα παιδιά που ήταν στην Εθνική Ρωσίας, για το παιχνίδι που δώσαμε στην Γαλλία, τη χρονιά που κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χάσαμε με διαφορά 40 πόντων σε ένα φιλικό προετοιμασίας. Αυτό έγινε το 2007 και όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε…

Οπότε το πιο σημαντικό είναι τι μαθαίνεις από παιχνίδια όπως αυτό. Η ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια. Θα την συναντήσουμε ξανά στην κανονική διάρκεια της EuroLeague. Και θέλω να ευχαριστήσω ξανά τους πάντες για την πρόσκληση σε αυτό το παραδοσιακό και ξεχωριστό τουρνουά. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που βρεθήκαμε εδώ.

Ελπίζουμε να βρούμε τρόπους να "γεμίσουμε" το πρόγραμμα με το ένα παιχνίδι την εβδομάδα με αγώνες προετοιμασίας, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό και την σταθερότητα μιας κανονικής σεζόν. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω ξανακάνει στο παρελθόν. Σίγουρα, όμως, είναι δική μου ευθύνη να βρω τη λύση σε αυτό. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν παραπονιέμαι για κάτι".

Σε ερώτηση για τα πανό που σήκωσαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο για χάρη του, είπε πως "είμαι πολύ συγκινημένος από την ανταπόκριση που έχω λάβει όπου και αν έχω βρεθεί. Και φυσικά εδώ στην Ρωσία, με την οποία έχω ένα ισχυρό δέσιμο. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα και το εκτιμώ. Είναι ένα μέρος για εμένα με ιδιαίτερη σημασία. Είναι ξεχωριστό. Έχω ακόμη μια δουλειά να κάνω. Το προσωπικό μου πρόβλημα δεν είναι δικαιολογία για οτιδήποτε, ούτε με αποτρέπει από το να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Πρέπει να ηγηθώ αυτής της ομάδας και πρέπει να το κάνω σωστά. Άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα από το δικό μου".

Από την πλευρά του, ο Κέβιν Πάντερ δήλωσε πως "πρέπει να παίζουμε για σαράντα λεπτά και δεν το κάναμε. Δεν έχω πολλά να πω. Δεν παίξαμε σκληρά, δεν παίξαμε με καρδιά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ