EUROLEAGUE

Κεμζούρα: "Παίρνω την ευθύνη για την άμυνα, όχι όμως για τα box-out"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απογοητευμένος από συγκεκριμένα πράγματα ήταν ο Κεστούτις Κεμζούρα και τα ανέλυσε σε μια μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου μετά από την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε.

Μόνο το σπουδαίο επίτευγμα του Βασίλη Σπανούλη θα κρατήσει από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε ο Κεστούτις Κεμζούρα, που ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες άμυνες του Ολυμπιακού, αλλά εξήγησε ότι ευθύνες έχουν και οι παίκτες του για βασικά πράγματα που δεν κάνουν και για αποφάσεις του που δεν υποστηρίζουν. " Δεν μπορώ να ευθύνομαι για τα box-out που δεν γίνονται, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης" είπε ο Λιθουανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κεστούτις Κεμζούρα:

" Να ξεκινήσω με κάτι θετικό, θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε κάτι καταπληκτικό. Κάτι σπουδαίο. Ξέρω πόσο μεγάλο είναι το κατόρθωμά του, γιατί τον βλέπω καθημερινά και τον προπονώ. Συγχαρητήρια και στη Φενέρμπαχτσε, ήρθε πιο έτοιμοι, έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη απόψε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν τα πήγαμε καλά αμυντικά, τους αφήσαμε να σουτάρουν, αλλά δεν μας προκάλεσαν έκπληξη τα ποσοστά τους. Είχαν κάποιες κακές βραδιές, όμως εμείς δεν κάναμε τίποτα για να τους σταματήσουμε ενώ ξέραμε ότι είναι ομάδα ρυθμού.

Αλλάξαμε άμυνες, αλλά κάποιες φορές πρέπει να σπρώχνεις στα σκριν, να επικοινωνείς, να παίζεις άμυνα με απλά λόγια. Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη στο τέλος της βραδιάς, γιατί ίσως δεν έκανα σωστή δουλειά για να προετοιμάσω τους παίκτες μου, δεν τους εξήγησα τι πρέπει να κάνουν στην άμυνα. Μας σκότωσαν από τα καλάθια που πέτυχαν σε δεύτερες ευκαιρίες, έβαλαν έξι τρίποντα και συνολικά 20 πόντους. Γι' αυτό όχι, δεν μπορώ να πάρω εγώ την ευθύνη γιατί δεν κάνω εγώ τα box-out. Αν δείτε τα στατιστικά, μόνο δύο παίκτες μας έχουν επιθετικό ριμπάουντ, ο Ρούμπιτ κι ο Μιλουτίνοβ. Είχαμε τα ίδια κρίσιμα προβλήματα και στο παρελθόν, πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να τα διορθώσουμε.

Δεν ξεκινήσαμε άσχημα, ξεκινήσαμε καλά. Έβαλε όμως τα πρώτα τρίποντα μετά από δικά μας λάθη στην επίθεση. Τα έβαλε στον αιφνιδιασμό. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άρχισαν οι αλλαγές, όταν μπήκαν στο ματς οι πρώτοι παίκτες από τον πάγκο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, αλλά αυτό το υλικό έχουμε και μας πονάει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης, δεν μπορώ να καταλάβω ότι ενώ λέμε να αλλάξουμε στην άμυνα, δεν αλλάζουμε. Είχαμε πει να αλλάζουμε στα σκριν του Ντατόμε, αλλά δεν αλλάζαμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αν συνεχίσουμε έτσι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια. Θέλω πειθαρχία σε αυτό που θέλω να κάνουμε.

Δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα στη EuroLeague. Τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν τελειώσει. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε όσα έγιναν απόψε. Το επόμενο παιχνίδι είναι άλλη υπόθεση. Πρέπει να διορθώσουμε πράγματα και να παλεύουμε κάθε αγώνα. Εχουμε κερδίσει μεγάλες ομάδες, έχουμε χάσει και από τις μικρότερες. Από εμάς εξαρτάται. ακόμη το πιστεύω αυτό.

Εχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στην αγορά, αν βρούμε κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει, τότε θα συζητήσουμε με τους προέδρους για μια πιθανή ενίσχυση

Δεν νομίζω ότι έκανα αλλαγές νωρίτερα απ' όσο θα έπρεπε απόψε. Ο Τσέρι, για παράδειγμα, παίζει με πολλή ενέργεια και πρέπει να τον προστατεύσεις, δεν μπορείς να τον αφήσεις να πεθάνει επειδή άδειασε το ντεπόζιτό του. Θέλω να έχουμε την ίδια ενέργεια και την ίδια επιθετικότητα, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Δεν μπορείς να επιμείνεις αν μια πεντάδα δεν λειτουργεί καλά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ