ΜΠΑΣΚΕΤ

"Νο 1 υποψήφιος για τη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος"

"Νο 1 υποψήφιος για τη Μακάμπι ο Σφαιρόπουλος"

Ο Νέβεν Σπάχια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διανύει τις τελευταίες του ημέρες του στο Τελ Αβίβ και το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Μακάμπι.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε (και) από την Γκραν Κανάρια και υποχώρησε στο 1-6 στην κατάταξη της EuroLeague και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φέρεται να είναι ο Νο 1 υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Νέβεν Σπάχια!

Ο Κρόατης κόουτς - σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα - είναι στην πόρτα της εξόδου από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα one.co.il, το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου φιγουράρει στην κορυφή της λίστας της "ομάδας του λαού".

Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού φέρεται να είναι ο Νο.1 υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στην λίστα της πρωταθλήτριας του Ισραήλ βρίσκεται και το όνομα του Χουάν Πλάθα. Επίσης, στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτιμούν πάρα πολύ τον Έλληνα κόουτς, αλλά αναφέρεται επίσης πως υπάρχει μία ανησυχία για τον τρόπο που διαχειρίζεται τους σταρς. Τέλος, οι Ισραηλινοί σημειώνουν πως στη Μακάμπι Τελ Αβίβ γνωρίζουν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι εκείνος που μπορεί να βγάλει την ομάδα τους από την δύσκολη κατάσταση και πλέον μένει να δούμε αν ο... καπνός θα εξελιχθεί σε φωτιά.

Ο Γιάνηςη Σφαιρόπουλος ως χεντ κόουτς έχει εργαστεί επίσης στον ΠΑΟΚ, στον Κολοσσό και στον Πανιώνιο, ενώ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2015, 2016) κι έφτασε δύο φορές στον τελικό της EuroLeague.

Ο Χοάν Πλάθα από την πλευρά του ως πρώτος προπονητής έχει δουλέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην Καχασόλ, την Ζάλγκιρις και στην Ουνικάχα Μάλαγα και highlights της καριέρα του είναι τα δύο τρόπαια EuroCup που έχει κατακτήσει με την Βασίλισσα (2007) και την ομάδα της Ανδαλουσίας (2017).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ