EUROLEAGUE

Άχαστος ο Σιλντς στο ντεμπούτο του με την Μπασκόνια

Άχαστος ο Σιλντς στο ντεμπούτο του με την Μπασκόνια

Με το "καλημέρα" ο Σαβόν Σιλντς έδειξε ότι θα είναι... απαραίτητος για την Μπασκόνια. Το πρώτο δείγμα γραφής απέναντι στην Παρτίζαν, δε, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Το πρώτο (φιλικό) δείγμα της Μπασκόνια ήταν εντυπωσιακό, αφού το παιχνίδι με την Παρτίζαν εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ κυριάρχησαν στο παρκέ, πήραν την εντυπωσιακή νίκη (91-54) και έδειξαν σε τρομερή κατάσταση, περίπου τρεις εβδομάδες πριν το SuperCopa της Liga Endesa.

Κι αν οι αριθμοί του Τόρνικε Σενγκέλια (23 πόντοι με 10/12 σουτ, 9 ριμπάουντ) και του Λούκα Βιλντόζα (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) είναι κάτι το οποίο θεωρείται αναμενόμενο, η εμφάνιση του Σαβόν Σιλντς ήταν αυτή που ενθουσίασε περισσότερο από κάθε τι άλλο. Ο 24χρονος φόργουορντ έδωσε πέρσι τα διαπιστευτήριά του στην Lega Basket με την Τρέντο, έχοντας 13.1 πόντους, 2.6 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη regular season (με τους αριθμούς του να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο στα playoffs, εκεί όπου μέτρησε 16.8 πόντους, 2.3 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ), πλέον όμως δείχνει έτοιμος να κάνει τη διαφορά στην ισπανική ομάδα.

Με 16 πόντους και 7/7 σουτ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπασκόνια, μόνο αγχωμένος δεν φάνηκε. Το κάθε άλλο, ο βαθμός ετοιμότητάς του μοιάζει να είναι ήδη στα ύψη, με εκείνον και τον Νταρούν Χίλιαρντ να είναι οι δύο παίκτες που περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνεθ να κάνουν τη διαφορά φέτος, με φόντο το Final Four που θα φιλοξενηθεί στη Βιτόρια.

Όσο για την Παρτίζαν; Έδειξε αρκετά μακριά από αυτό που έχει στο μυαλό του ο Νέναντ Τσάνακ, δεδομένου ότι ο Μάρκους Πέιτζ είχε 3/14 σουτ και ο Βάνια Μαρίνκοβιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 5 πόντους και 2/11 σουτ.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ