EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε για τα πολλά χαμένα σουτ και λέι απ των παικτών του, ενώ τόνισε πως το κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι η λύση στην EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για να μείνει μακριά από την οκτάδα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης (που έγινε σε άδειο γήπεδο), ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στάθηκε στα χαμένα ελεύθερα σουτ των παικτών του, ενώ τόνισε πως το να διεξάγονται αναμετρήσεις της EuroLeague δίχως την παρουσία φιλάθλων δεν είναι κάτι που βοηθάει το άθλημα.

"Παρότι παίξαμε, όπως παίξαμε, στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε περίπου τα ίδια λάθη, που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Εντός της ομάδας, υπάρχει αρκετή ποιότητα για να παίξουμε καλύτερα σε οτιδήποτε είναι σημαντικό. Το κομμάτι των ριμπάουντ είναι από τα πιο σπουδαία, και ξεκινάει από την επιθυμία και τη διάθεση για να κερδηθεί ο αγώνας. Αν έχεις πρόβλημα με το ριμπάουντ, πρέπει να είσαι επιθετικός" δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, για να προσθεσει:

"Στο τέλος του αγώνα, τα στατιστικά λένε ότι έχουμε τρεις περισσότερες κατοχές. Οπότε πάντα υπάρχει ισορροπία μεταξύ των ριμπάουντ, των κλεψιμάτων και των λαθών. Το πιο σημαντικό είναι να βάλεις την μπάλα στο καλάθι, αν θυμάμαι καλά χάσαμε πέντε ή έξι εύκολα καλάθια. Αστοχήσαμε σε ελεύθερα σουτ".

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός πως ο αγώνας διεξήχθη δίχως την παρουσία φιλάθλων, απάντησε πως "το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Ελπίζω πως στο μέλλον δεν θα συμβούν καταστάσεις σαν τη σημερινή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν όλοι. Παίζουμε για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για τους φιλάθλους. Έχουμε κανόνες, για κάποιους εκ των οποίων το παιχνίδι έγινε δίχως κόσμο. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να συζητήσουν από την αρχή και να αποφασίσουν αν αυτοί οι κανόνες είναι καλοί. Θέλουμε ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα στο γήπεδο, όχι χούλιγκαν. Όπως είπε κι ο κ. Ρικ Πιτίνο, ήταν μεγάλη έκπληξη ότι παίξαμε χωρίς οπαδούς. Πριν από το παιχνίδι, ήρθαν περίπου τριάντα με σαράντα άτομα για να δουν τον αγώνα και, εν τέλει, δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν στο γήπεδο. Είχαν πληρώσει αεροπλάνα, ξενοδοχεία, εισιτήρια. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, πόσω μάλλον στην Ελλάδα που ξέρω πόσο αγαπούν το άθλημα.

Όσο για το τέλος; Ρωτήθηκε για το γεγονός πως οι παίκτες του έχασαν αρκετά λέι απ, όπως ο αιφνιδιασμός τρεις εναντίον ενός στο τρίτο δεκάλεπτο. Για να απαντήσει πως "πιστέψτε το ή όχι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ είμαι στο γήπεδο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, πιστέψτε με. Δεν ξέρω. Η προπόνηση μας είναι καλύτερη από το πώς παίζουμε. Είναι ένα καλό παράδειγμα αυτό που είπατε, αιφνιδιασμός τρεις με έναν κι αντί για εύκολο καλάθι, είχαμε λάθος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ