ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σλούκας είναι ο καπετάνιος της Φενέρμπαχτσε

Ο Σλούκας είναι ο καπετάνιος της Φενέρμπαχτσε

Ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και έτοιμος να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Βασικά, είναι κάτι περισσότερο: Ο σημαντικότερος παίκτης της Φενέρμπαχτσε.

Ο Κώστας Σλούκας διανύει αισίως την 4η σεζόν του στην Φενέρμπαχτσε . Ξέρει τα κατατόπια, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και είναι από τις ηγετικές φιγούρες της ομάδας. Είναι όμως και κάτι άλλο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον το ρόστερ των Τούρκων: Ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας.

Δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Όποιος έχει παρακολουθήσει φέτος την Φενέρμπαχτσε – έστω και αν είναι μικρό το δείγμα – και στην συνέχεια ρίξει μία ματιά στο ρόστερ της θα το καταλάβει. Το σύνολο του Ομπράντοβιτς έχει μία γεμάτη γραμμή ψηλών με τους Βέσελι, Λοβέρν, Μέλι, Ντατόμε και Κάλινιτς, έχει ύψος στην περιφέρεια, έχει σουτέρ. Ο πλέον κομβικός παίκτης της ομάδας όμως, λόγω ρόλου και συμπαικτών, είναι ο Σλούκας.

Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ

Η περιφερειακή γραμμή της Φενέρμπαχτσε εκτός του Σλούκα περιλαμβάνει έναν πρώην ΝΒΑερ που ακόμα ψάχνεται (Τάιλερ Ένις), έναν βετεράνο που μπορεί να δώσει λύσεις μόνο στο σκοράρισμα (Μπόμπι Ντίξον), έναν ανερχόμενο αλλά ασταθή All Around γκαρντ (Μάρκο Γκούντουριτς) και δύο Τούρκους που γενικά δεν εμπιστεύεται ο Ομπράντοβιτς στα μεγάλα παιχνίδια (Μελίχ Μαχμούτογλου, Σινάν Γκιουλέρ).

Κανείς από τους... συνοδοιπόρους του Σλούκα στην περιφέρεια δεν μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του με τον τρόπο που μπορεί ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος πλέον είναι μόνος του σε αυτό τον τομέα, αφού δεν έχει πλέον στο πλευρό του ούτε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς όπως την διετία 2015-2017, ούτε τον Μπραντ Ουαναμέικερ που είχε πέρυσι. Το γεγονός αυτό είναι που έχει αυξήσει τις αρμοδιότητες του 28χρονου γκαρντ, ο οποίος ξέρει ότι μέχρι να προσαρμοστεί ο Ένις στις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς θα πρέπει να τραβήξει πολύ... κουπί.

Η πλέον ξεκάθαρη απόδειξη για το πόσο σημαντικός είναι ο Σλούκας στην Φενέρ ήρθε στον χθεσινό (19/10) αγώνα με την Ζάλγκιρις ( νίκη με 82-75 ). Η απόδειξη όμως δεν ήταν η σπουδαία εμφάνισή του (20 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), αλλά ότι έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα όταν κανείς άλλος δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 26 λεπτά! Την ίδια στιγμή, ο Γκούντουριτς αγωνίστηκε 18 λεπτά, ο Ντίξον 15 λεπτά, ο Ένις 11 λεπτά, ο Μαχμούτογλου 5 λεπτά και ο Σινάν Γκιουλέρ καθόλου!

Η Φενέρμπαχτσε εξακολουθεί να είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Το πόσο μακριά θα φτάσει ωστόσο εξαρτάται από το πόσο θα αντέξει να την κουβαλάει στην περιφέρεια ο Σλούκας, μέχρι τουλάχιστον να αποκτήσει αρκετές βοήθειες από τους υπόλοιπους. Αυτός είναι ο λόγος που τα... ρεπό του διεθνή γκαρντ στην Τουρκία θα αυξηθούν, προκειμένου να είναι “φρέσκος” στην EuroLeague και να βρουν ρυθμό οι υπόλοιποι περιφερειακοί της ομάδας. Ο λόγος που πλέον ο Σλούκας είναι ο ηγέτης της περιφερειακής γραμμής της ομάδας και οφείλει να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Βασικά, αν θέλει να δει την ομάδα να πηγαίνει μακριά στην EuroLeague, ίσως δεν έχει άλλη επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ