EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: "Καταλανός" και ο Ντιλέινι

Μπαρτσελόνα: "Καταλανός" και ο Ντιλέινι
AP PHOTO/PAUL SANCYA

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι, ολοκληρώνοντας το ρόστερ της για τη σεζόν 2019/20. Για 1+1 χρόνια συμφώνησε ο Αμερικανός γκαρντ (VIDEO).

Οι μεταγραφικές κινήσεις της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκαν όπως άρχισαν: εντυπωσιακά. Η καταλανική ομάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9) την συμφωνία με τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

Ο Ντιλέινι ήταν παίκτης του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην Μπάγερν τη σεζόν 2013/14 και στην Μπαρτσελόνα συμφώνησε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, με την προοπτική να παραμείνει και για τη σεζόν 2020/21. Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στην Κίνα με τους Γκουανγκντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς, μετά το πέρασμα που έκανε από το ΝΒΑ, όπου έπαιξε δύο χρόνια στους Ατλάντα Χοκς, έχοντας 5,7 πόντους και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 17,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Πριν από το ΝΒΑ και την Κίνα, ο Ντιλέινι είχε παίξει μία διετία στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία είχε αναδειχθεί στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague τη σεζόν 2015/16, έχοντας 19,7 πόντους, 5,5 ασίστ και 3,4 ριμπάουντ ανά αγώνα εκείνη τη χρονιά, η οποία ολοκληρώθηκε με την ρωσική ομάδα να φτάνει μέχρι το Final Four. Στην EuroLeague είχε... συστηθεί ως παίκτης της Μπάγερν (2013/14), όπου είχε 17,4 πόντους και 4,5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Δείτε highlights από το νέο απόκτημα της Μπαρτσελόνα:

Με την απόκτηση του Ντιλέινι η Μπάρτσα ολοκληρώνει τις εντυπωσιακές φετινές κινήσεις της, δημιουργώντας ίσως το πληρέστερο ρόστερ στην EuroLeague.

Το depth chart της Μπαρτσελόνα:

PG: Μάλκολμ Ντιλέινι, Κέβιν Πάνγκος, Τομάς Ερτέλ

SG: Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες, Κάιλ Κούριτς, Πάου Ρίμπας

SF: Άνταμ Χάνγκα, Βίκτορ Κλαβέρ

PF: Νίκολα Μίροτιτς, Πιέρ Οριόλα, Ρόλαντς Σμιτς

C: Άντε Τόμιτς, Μπράντον Ντέιβις, Αρτέμ Πούστοβι

Photo credits: AP Photo/Paul Sancya

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ