EUROLEAGUE

Κλάιμπερν: "Με ρωτάει ο γιος μου πότε θα τον πάω στο γήπεδο και δεν ξέρω τι να πω..."

CSKA Moscow's Will Clyburn shots on the basket during Final Four Euroleague third place basketball match between CSKA Moscow and Zalgiris Kaunas in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
CSKA Moscow's Will Clyburn shots on the basket during Final Four Euroleague third place basketball match between CSKA Moscow and Zalgiris Kaunas in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Γουίλ Κλάιμπερν μίλησε στο Walla!Sports για την αποκατάσταση από τον τραυματισμό του, την ερώτηση του γιου του που τον πληγώνει και τον κορονοϊό.

Η σεζόν για τον Γουίλ Κλάιμπερν δεν τελείωσε με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά πολύ νωρίτερα. Από την στιγμή που το γόνατό του κόλλησε στο παρκέ της Mercedes Benz Arena του Βερολίνου με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη χιαστού. Έκτοτε ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο τηρεί ευλαβικά, ακόμη κι εν μέσω κορονοϊού.

Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στο Walla!Sports για αυτά που βίωσε τους τελευταίους μήνες και την ερώτηση που του κάνει ο γιος του, δίχως να ξέρει τι απάντηση να του δώσει, ενώ εξήγησε πως όποια κι αν είναι η απόφαση της EuroLeague, εκείνος θα επιστρέψει στην δράση από το 2020/21.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς είναι μετά τον τραυματισμό του: "Δεν έχω πλέον πρόβλημα. Αισθάνομαι καλά, αλλά δεν υπεράνθρωπος. Θα περιμένω την επόμενη σεζόν. Μου λείπει το παιχνίδι, η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτό. Ο δίχρονος γιος μου, Σέιλον, κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί με ρωτάει συνέχεια πότε θα τον πάω στο γήπεδο, να δει έναν αγώνα. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι αυτό, να το ακούς από το παιδί σου και να μην ξέρεις τι να πεις και πότε θα είσαι σε θέση να ξαναπαίξεις".

Για το πώς πέρασε την περίοδο του κορονοϊού στις ΗΠΑ: "Στην περιοχή που μένω, στο Λας Βέγκας, δεν υπήρχε καθολική απαγόρευση μετακίνησης ή lockdown, οπότε ήμουν σε θέση να συνεχίσω τη διαδικασία της αποκατάστασής μου. Κάνω ακόμη θεραπείες, προπονούμαι σε ένα μικρό γήπεδο που είναι κοντά στο σπίτι μου. Γενικά αισθάνομαι καλά".

Για τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου: "Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι έγινε, ότι κάτι πήγε λάθος. Δεν ήξερα αμέσως πόσο σοβαρό ήταν αυτό, αλλά ήταν ξεκάθαρα κάτι που δεν είχα ξανανιώσει στο παρελθόν, ως πόνο. Ήταν πολύ ενοχλητικό όλο αυτό. Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν, που πήραμε την EuroLeague, κάποια παιδιά έφυγαν, κι η ομάδα "χτίστηκε" κατά κάποιο τρόπο γύρω από μένα. Ήθελα να υπερασπιστώ μαζί με τους συμπαίκτες μου όσα πετύχαμε πέρσι, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Όλα όμως τελείωσαν για μένα από νωρίς".

Για το γεγονός πως είχε χαρακτηρίσει τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ως τον χειρότερο trash talker που έχει συναντήσει: "Δεν είναι ο μοναδικός, αλλά ναι, ο "Τσάτσο" είναι ένας από τους πιο αστείους. Για παράδειγμα, πολλές φορές στην προπόνηση, αν μου έβαζε καλάθι φώναζε το όνομά μου μετά. Υπήρχαν περιπτώσεις που καθόμασταν στον πάγκο και μου έλεγε γελώντας να μην φάω πολύ το βράδυ, γιατί πρέπει να κάνω έξτρα προπόνηση για να τον σταματήσω".

Για τους πέντε καλύτερους συμπαίκτες που είχε: "Θα πω τον Νάντο Ντε Κολό, τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, τον Μάικ Τζέιμς, τον Κόρι Χίγκινς και τον Κάιλ Χάινς. Αυτά που έχει κάνει ο Κάιλ είναι τρομερά, με το ύψος και το μέγεθός του. Είναι ένα τέρας".

AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ