EUROLEAGUE

Γεύση από Βιτόρια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
Τζέιμς EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αλλαγή ταχύτητας του Παναθηναϊκού Superfoods και το σούπερ δίδυμο Μάικ Τζέιμς - Γιάννης Μπουρούσης

Το "πρέπει" στην αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα ήταν τεράστιο και η νίκη επιτακτική για τους "πράσινους για πολλούς λόγους. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη έστω και δύσκολα αν και στη φετινή EuroLeague τίποτα δεν χαρίζεται εύκολα, ειδικά σε μία ομάδα που στοχεύει ψηλά. Πλέον και ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να χαμογελάει για πρώτη φορά, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος είναι η επιστροφή του Μάικ Τζέιμς ο οποίος μπήκε στα βαθιά από νωρίς κι έμεινε στο παρκέ γι’ αρκετή ώρα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ανεβάζει ταχύτητα την ομάδα του "τριφυλλιού". Φυσικά του λείπουν παιχνίδια, όμως όσα δίνει στην ομάδα είναι πολλά, κάτι το οποίο φάνηκε στο πρώτο ματς της επιστροφής του και στο μέλλον θα γίνει πιο ξεκάθαρο πως κάνει ακόμα καλύτερους τους συμπαίκτες του, ειδικά τον Μπουρούση.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο απλά, ωστόσο στο καθοριστικό σημείο οι "πράσινοι" βιάστηκαν να το τελειώσουν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Νταρουσάφακα χάρη στον Κλάιμπερν ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο παρκέ αλλά όχι για πολύ.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πάρει τη νίκη και το έκανε. Το γεγονός αυτό δεν διαγράφει τ’ αρνητικά κομμάτια που είχε η ομάδα μέσα στο παιχνίδι αλλά και την πολύ καλή παρουσία του Γιάννη Μπουρούση με… κερασάκι τις δύο κρίσιμες βολές 5'' πριν από τη λήξη.

Με μόλις πέντε λάθη και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Μπουρούσης και Καλάθης), η ομάδα του "τριφυλλιού" μπήκε ξανά στον σωστό δρόμο. Πλέον θα δουλέψει σε διαφορετική βάση, ώστε να μπει στο κλίμα και ο Κένι Γκάμπριελ.

Όλοι μέσα και άλλη ομάδα

Μετά από καιρό, οι "πράσινοι" έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους ξεκινώντας πρώτα από την καλή άμυνα. Με τον Νικ Καλάθη να δίνει το σύνθημα, ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση. Το σημαντικό είναι πως στη συνέχεια βρήκε επιθετική ισορροπία αναζητώντας την καλύτερη λύση σε κάθε φάση. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν άργησε να ρίξει από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο στη μάχη τον Μάικ Τζέιμς και σε δύο φάσεις σε άμυνα κι επίθεση απέδειξε πόσο έλειψε η ενέργεια του μέχρι τώρα.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου πάτησε το παρκέ και ο Κένι Γκάμπριελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ όπως είναι φυσιολογικό ψάχνεται ακόμα, αλλά είναι γεγονός πως η διαχείριση του Πασκουάλ (χρησιμοποίησε δέκα παίκτες στο πρώτο μέρος) βοήθησε τους "πράσινους" να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους… διαβάζοντας εξαιρετικά στην επίθεση όπου υπήρχε πολυφωνία.

Πότε η μπάλα περνούσε κοντά στο καλάθι όταν ήταν μέσα ο Γιάννης Μπουρούσης, πότε κατέληγε στον ελεύθερο παίκτη έπειτα από καλή κυκλοφορία. Ο Παππάς "ελευθερώθηκε" παίζοντας μόνο στο δύο ενώ Ρίβερς και Σίνγκλετον ήταν σε καλή βραδιά με συνέπεια στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει διψήφια διαφορά.

Το επόμενο στοίχημα

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα ξεκίνησε με 7-0 σερί στα πρώτα λεπτά καθώς εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Ερντέν που υπερτερούσε υψομετρικά και οι φιλοξενούμενοι τον σημάδευαν στην επίθεση, ωστόσο στη συνέχεια ο Πασκουάλ απάντησε βάζοντας στο παρκέ τον Μπουρούση που ήταν η σταθερή λύση των "πράσινων".

Οι "πράσινοι" έχασαν την συγκέντρωσή τους κι επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν, όχι όμως για πολύ. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" έριξε στο παρκέ Τζειμς, Παππά και Ρίβερς στην περιφέρεια και τον Μπουρούση (άλλαζε το 4αρι με Νίκολς και Γκάμπριελ), σε μία πεντάδα που θα είναι το επόμενο στοίχημα για τον Πασκουάλ λόγω της παρουσίας του πρώτου, ώστε να δώσει ώθηση στους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια ο Καταλανός τεχνικός έβαλε για πρώτη φορά Καλάθη και Τζέιμς, μαζί με τον Παππά τρίτο γκαρντ, προκειμένου η ομάδα του "τριφυλλιού" ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη ενέργεια. Τα λάθη δεν έλειψαν αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα και ο προπονητής των "πράσινων" επέμεινε στην ίδια περιφερειακή γραμμή, δίνοντας χώρο και χρόνο στον Τζέιμς για να βρει ρυθμό. Τα εύκολα πήγαν να γίνουν δύσκολα στο κρίσιμο σημείο αλλά αυτή τη φορά η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν λάθεψε και κυνήγησε κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία μπάλα όπου ευστόχησε ο Παππάς.

Photo Credits: Action Images

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ