EUROLEAGUE

Άφησε μια γλυκιά γεύση (και υπόσχεση)

Άφησε μια γλυκιά γεύση (και υπόσχεση)

Ο Μάνος Μίχαλος γράφει για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Euroleague η οποία είχε αυτά που έπρεπε: Νίκη, κόσμο και προοπτική.

Ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός και δεν χρειάζεται να δεις πολλά παιχνίδια για να το καταλάβεις. Ναι, έτσι απόλυτα θα ξεκινήσουμε τη σεζόν, γιατί

α) δεν είπα ότι είναι καλύτερος, αλλά διαφορετικός

β) μια ματιά στον πάγκο και το βάθος του, αποδεικνύει το πόσο τα περυσινά λάθη με τα μικρά ρόστερ έγιναν μαθήματα

γ) ο Μπαρτζώκας είναι πιο ήρεμος τουλάχιστον φαινομενικά

δ) οι ψηλοί παίζουν άμυνα. Όλοι.

Όλα τα παραπάνω είναι οι αιτίες, για τις οποίες οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και στην πρεμιέρα της Euroleague με τη Μάλαγα, κέρδισαν. Με την άμυνα τους σε πρώτο πλάνο (ματώνουν πραγματικά οι ομάδες να σκοράρουν πάνω από 60πόντους), με τον Ματ Λοτζέσκι σε ρόλο πρωταγωνιστή, με τον Κώστα Σλούκα να καλύπτει επάξια τον ντεφορμαρισμένο (σε μυαλό και σώμα) Βασίλη Σπανούλη. Με τους ψηλούς να κλείνουν σωστά και να προσφέρουν αμυντική ισορροπία.

Φυσικά, ο Μπαρτζώκας δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματα του, αφού εκτός από την κακή αγωνιστική κατάσταση των περισσότερων διεθνών (εκτός του Σλούκα), πρέπει να προνοήσει για τα ματς που δεν θα έχει το 11/26 στα τρίποντα και εκεί θα κληθεί να δώσει άλλες κατευθύνσεις, ίσως να αναγκαστεί (το αναγκαστεί, το χρησιμοποιώ γιατί στον πρώτο χρόνο του δεν έδειξε τέτοια διάθεση) να αφήσει την ομάδα να τρέξει περισσότερο.

Και το έχει ανάγκη αυτό ο Ολυμπιακός για να αναπνεύσει, καθώς φέτος απαρτίζεται από αθλητικούς παίκτες και μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το τέμπο του, να τρέξει στον αιφνιδιασμό, να ψάξει το εύκολο καλάθι γιατί στα πρώτα δύο ματς, το ενεργητικό του δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Σε δύο ματς στην έδρα του, τσίμα τσίμα, τους πέρασε σύνολο τους 100 πόντους η ομάδα. Παράλληλα, στον τομέα των ριμπάουντ υπάρχει μια αρρυθμία, μια κατώτερη του επιτρεπτού και του επιθυμητού απόδοση.

Και με τους Ισπανούς, οι ερυθρόλευκοι έχασαν κατοχές, έχασαν μπάλες και αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί οι νίκες να μην το αφήνουν να φανεί ως μεγάλο, αλλά αν δεν διορθωθεί, θα υπάρξουν ήττες και εκεί θα φανεί τεράστιο. Ας μην τρελαινόμαστε βέβαια, γιατί είναι πολύ νωρίς, ούτε βροχές δεν έχει ρίξει καλά, καλά.

Κρατήστε το ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, πλήρεις θέσεις και την αισιοδοξία από το πρώτο στοίχημα του Μπαρτζώκα, που φαίνεται να βγαίνει. Ακούει στο όνομα Λοτζέσκι και εκτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν με τον καιρό σταθεροποιηθεί και ο Πέτγουεϊ, ενώ παράλληλα αποκτήσει αγωνιστική αυτοπεποίθηση ο Ντάνστον, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κλείσει το μεταγραφικό “παρολί” τους.

Ας περιμένουμε, λίγο ακόμη πάντως, για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για την ομάδα στο σύνολο της, γιατί προς το παρόν παίρνουμε απλώς μια γεύση από το νέο Ολυμπιακό, ο οποίος φαντάζει τουλάχιστον από μακριά και με μια γρήγορη ματιά, καλύτερος σαν ρόστερ από τον περυσινό. Η γεύση λοιπόν είναι θετική, είναι γλυκιά, αλλά ούτε τρεις μπουκιές δεν έχουμε δοκιμάσει, για να ξέρουμε αν έχει δέσει η συνταγή.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ