Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: "Έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την EuroLeague"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επιβεβαίωσε ότι η πόλη έχει θέσει επίσημα υποψηφιότητα για να αναλάβει τη φιλοξενία του υπόλοιπου της σεζόν στην EuroLeague.

Αυτό που είχε προκύψει ως πληροφορία τις προηγούμενες ημέρες, πήρε επίσημη μορφή το Σάββατο 2 Μαΐου από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε στο OPEN ότι η πόλη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της τελικής φάσης της EuroLeague για φέτος, προχωρώντας μάλιστα σε ανταλλαγή επιστολών με τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να απαντήσει σε κάθε ερώτημα και να καταστήσει σαφές πως είναι ικανή και έχει τις υποδομές για να αποτελέσει το μέρος συγκέντρωσης όλων των ομάδων της EuroLeague, προμειμένου να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως -περίπου- από τις 20 Απριλίου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε πως η EuroLeague ζήτησε να υπάρχουν μονόκλινα δωμάτια για τους παίκτες και τα μέλη όλων των αποστολών, αίτημα που μπορεί να ικανοποιήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο OPEN:

"Εκδηλώσαμε ενδιαφέρον από περίπου τις 20 Απριλίου, μόλις δηλαδή μάθαμε πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Έχει γίνει ανταλλαγή επιστολών, όλων αυτών των στοιχείων, των χαρακτηριστικών. Χρειάζονται περίπου 15.000 διανυκτερεύσεις και δύο γήπεδα. Όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλονίκη. Πραγματικά, θα είναι σημαντικό να γίνει στην πόλη, στο πλαίσιο τόσο της εξωστρέφειας, όσο και της διεκδίκησης πολύ σημαντικών εκδηλώσεων. Περίπου στα τέλη του Ιουνίου θα ξεκινήσει αυτός ο σημαντικός θεσμός που θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα και θέλουμε να είμαστε απόλουτα έτοιμοι. Θα γίνει αφού εξασφαλιστούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλες. Από την Euroleague ζητώνται μονόκλινα δωμάτια. Όλα αυτά δείχνουν ότι κι οι διοργανωτές κι εμείς θα έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές. Όλα είναι με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Προφανώς διερευνήσαμε τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν αυτά τα άτομα, καθώς και οι μετακινήσεις τους. Η πληροφορία που έχω είναι ότι μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχουμε την τελική επιλογή από την EuroLeague".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο επίλογος γράφτηκε τον Απρίλιο

Το τέλος της EuroLeague που αποδείχθηκε πως μπήκε τον περασμένο Απρίλιο, ο Ζόρντι Μπερτομέου που επέλεξε να κόψει δρόμο και η "σκοτεινή" επόμενη μέρα της Λίγκας. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ

Το πιο περίεργο καλοκαίρι

Οι ομάδες σχεδιάζουν το μέλλον τους, αλλά ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτούν το παρόν τους. Ακόμα και με παίκτες που το έχουν αποφασίσει να τις εγκαταλείψουν την επόμενη σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έπεσε στον "φονιά"

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος είδε τον Ολυμπιακό να προσπαθεί και πάλι, απέναντι σε μια Έφες που τα έχει όλα, με πρώτο και καλύτερο έναν αδίστακτο ''δολοφόνο''.

HIGHLIGHTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ