EUROLEAGUE

Αντιδήμαρχος Βελιγραδίου για EuroLeague: "Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους αγώνες το καλοκαίρι"

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου υποστήριξε πως η πόλη του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη EuroLeague εφόσον αποφασιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης το καλοκαίρι.

Η συνέχεια τηςEuroLeagueαποτελεί ερωτηματικό αφού πρέπει πολλά εμπόδια να καμφθούν, τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τις πόλεις που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τις υπόλοιπες αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ανάμεσά τους βρίσκεται το Βελιγράδι και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Γκόραν Βέσιτς, στη "Mozzartsport" απάντησαν θετικά στη EuroLeague, προκειμένου η "Stark Arena" και η "Hala Pionir" να φιλοξενήσουν τους αγώνες από 4 έως 22 Ιουλίου. Μάλιστα, τόνισε ό, τι υπάρχει η στήριξη του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της πρωθυπουργού της χώρας Άνα Μπρνάμπιτς.

“Δεν ξέρω ποιες είναι οι πιθανότητες να συνεχιστεί η EuroLeague και ούτε μπορώ να προβλέψω κάτι, αλλά θα πω ό,τι το Βελιγράδι μπορεί να διοργανώσει τα επόμενα ματς. Με την υποστήριξη του προέδρου Βούτσιτς και της Πρωθυπουργού Μπρνάμπιτς, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τόσο στην μεταφορά τη ομάδων όσο και στα ιατρικά τεστ.

Θα υπογραφεί και ιατρικό πρωτόκολλο μεταξύ του δικού μας υπουργείου υγείας και των χωρών των ομάδων που θα έρθουν για τη διοργάνωση ώστε να είναι ενήμεροι όλοι για τα ιατρικά τεστ. Μιλήσαμε και με ξενοδοχεία που έχουν κάνει μοναδικές προσφορές ενώ ειδοποιήσαμε σχετικά και την EuroLeague” σχολίασε ο αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχουν ερωτηθεί κι άλλες πόλεις όπως η Αθήνα, λέγοντας:

“Σεβόμαστε τις πόλεις που θέλουν την διοργάνωση και οι οποίες είναι μεγαλύτερες και πιο πλούσιες. Όμως θέλουμε κι εμείς το ίδιο και έχουμε τους λόγους μας. Μιλάμε για 17 ακόμη ομάδες οι οποίες θα πρέπει να έρθουν εδώ 15 μέρες πριν από τις 4 Ιουλίου και να κάνουν την δική τους καραντίνα. Οπότε 40 μέρες όπου θα βρεθούν 3.000-4.000 άνθρωποι στο Βελιγράδι. Παίκτες, προπονητές, μάνατζερ, σκάουτ, δημοσιογράφοι και χορηγοί. Μιλάμε για ζωντανές μεταδόσεις περισσοτέρων από 60 αγώνων. Θα δείξουμε ότι είμαστε ο ασφαλέστερος προορισμός για όλους, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του τουρισμού μας”.

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ EUROCUP

Στη διάρκεια της συνέντευξης o Bέσιτς ρωτήθηκε αν το Βελιγράδι εξέφρασε το ενδιαφέρον να φιλοξενήσει και την τελική φάση του EuroCup με δεδομένο πως η Παρτιζάν είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

“Με δεδομένο ό,τι ο τελικός του EuroCup θα γίνει ταυτόχρονα με τη EuroLeague, δεν μπορεί να διεξαχθεί στην ίδια πόλη. Δώσαμε σαν επιλογή το Νόβι Σαντ και ο δήμαρχος της πόλης, Μίλος Βούσεβιτς, το δέχτηκε με ενθουσιασμό και τώρα περιμένουμε”, υποστήριξε ο αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ