EUROLEAGUE

Αλωσε το Τελ Αβίβ η Εφές!

Αλωσε το Τελ Αβίβ η Εφές!

Η Αναντολού Εφές των τρομερών Μπράουν και Χάνικατ νίκησε μέσα στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι (86-77) για πρώτη φορά μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2002.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προερχόταν από τρεις σερί νίκες και τη μεγαλύτερη όλων, μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού. Κατόρθωσε μέσα σε 40 λεπτά να τα πετάξει όλα στο καλάθι των αχρήστων, την ίδια ώρα που η Αναντολού Εφές πιστοποιούσε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η νίκη που σημείωσε μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι με 86-77, η πρώτη για την τουρκική ομάδα από τις 14 Φεβρουαρίου 2002 και έπειτα από τέσσερις σερί ήττες στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο MVP

Ο Ντέρικ Μπράουν βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και ήταν πάλι ο πιο σταθερός παίκτης της Εφές, έχοντας 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 38 στο Index Rating της διοργάνωσης! Ο πολυτιμότερος παίκτης της τουρκικής ομάδας στο Τελ Αβίβ, πάντως, αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Τάιλερ Χάνικατ. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 19 από τους 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, ενώ έβαλε και το πιο μεγάλο τρίποντο του ματς στο 37', κάνοντας το σκορ 73-78.

Οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Αναντολού Εφές έλεγξε το παιχνίδι με την επίθεση της, αλλά το πήρε με την άμυνα. Η τουρκική ομάδα πέτυχε τους 16 από τους τελευταίους 20 πόντους στον αγώνα και μετέτρεψε το 73-72 σε 77-86. Η Μακάμπι πέτυχε μόνο ένα καλάθι στα τελευταία τέσσερα λεπτά και έχασε τις 9 από τις τελευταίες 10 επιθέσεις της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Εφές έπαιξε -και νίκησε- ως ομάδα στο Τελ Αβίβ, όσο εντυπωσιακοί κι αν ήταν οι Μπράουν, Χάνικατ. Η τουρκική ομάδα μοίρασε συνολικά 26 ασίστ για 29 καλάθια και παρότι ήταν άστοχη πίσω από τη γραμμή του τρίποντου (6/25), είχε 23/40 δίποντα.

Αλωσε το Τελ Αβίβ η Εφές!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δύο από τις πιο επιθετικές ομάδες της διοργάνωσης (η 6η και η 3η για την ακρίβεια) διασταυρώθηκαν στη “Μενόρα Μιβτατσίμ Αρίνα” και το θέαμα προφανώς αποζημίωσε τους 11.000 θορυβώδεις Ισραηλινούς θεατές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ίσχυσε το ίδιο και για το αποτέλεσμα. Η Εφές νίκησε μέσα στο Ισραήλ για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια και ήταν ανώτερη της Μακάμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με τους Μπράουν, Ντάνστον να έχουν μαζί 24 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά, η Αναντολού κατόρθωσε να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη και τα 12 λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ξέφυγε μάλιστα ακόμα και με οκτώ πόντους διαφορά λίγο από τη λήξη του ημιχρόνου (37-45), πηγαίνοντας εν τέλει με στα αποδυτήρια με επτά (40-47).

Οι Ισραηλινοί δεν άφησαν πάντως ποτέ τους Τούρκους να ξεφύγουν στο σκορ. Στην τρίτη περίοδο έκαναν την αντεπίθεση τους, ισοφάρισαν στο 26' (55-55) και ένα λεπτό αργότερα προηγήθηκαν για πρώτη φορά (56-55) μετά το 7ο λεπτό. Από εκεί και πέρα άρχισε το ντέρμπι. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα έξι φορές, μέχρι που η Εφές έκανε ένα σερί 6-0 και ξέφυγε με 78-73 στο 37'. Η Μακάμπι δεν ξαναπέρασε μπροστά στα τελευταία τρία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-47, 63-63, 77-86

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ