EUROBASKET

Ελλάδα - Ρωσία 67-83

Ελλάδα - Ρωσία 67-83
INTIME SPORTS

Στην 3η θέση του Στ΄ ομίλου έμεινε τελικά η Ελλάδα, η οποία κόντραρε ως ένα σημείο τη Ρωσία αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 83-67. Κατά πάσα πιθανότητα με τη Γαλλία στους "8"

Η Εθνική του Ηλία Ζούρου πάλεψε κόντρα στους Ρώσους, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα δεν είχε καθαρό μυαλό και καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει.

Έτσι θα τερματίσει στην 3η θέση του Στ' ομίλου ανεξαρτήτως του αγώνα με την Γεωργία και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον ηττημένο του αγώνα Ισπανία-Γαλλία. Οι "τρικολόρ" σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από την Λιθουανία δεν... καίγονται για νίκη στο κυριακάτικο ματς.

Το τελικό σκορ είναι πλασματικό και δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα της ομάδας που ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά στο δ' δεκάλεπτο υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της παρέας του Κιριλένκο. Η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας στο β' ημίχρονο ήταν καθοριστική καθώς λειτούργησε ανασταλτικά και στην επίθεση της ομάδας.

Οι διεθνείς από ένα σημείο κι έπειτα έχασαν την ψυχραιμία τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο τέλος οι Ρώσοι οι οποίοι νίκησαν με 16 πόντους διαφορά και κρατούν στα χέρια τους την 1η θέση του ομίλου. Άλλωστε είναι αήττητοι στη διοργάνωση και συνεχίζουν...

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μοζγκόφ ο οποίος έκανε μεγάλη... ζημιά στην ελληνική άμυνα και πέτυχε 19 πόντους, ενώ 2ος σκόρερ ήταν ο Σβεντ. Στους 13 πόντους έμεινε ο Κιριλένκο με 13, ενώ από τη δική μας ομάδα ξεχώρισε ο Κουφός ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους και τρία ριμπάουντ.

Ο αγώνας:

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ζήση, Καϊμακόγλου, Φώτση και Μπουρούση κόντρα στους Πονκρασόφ, Μπίκοφ, Κιριλένκο, Κριάπα και Μοζγκόφ που παρέταξε ο Μπλατ. Με τον Καϊμακόγλου -που είχε τη δύσκολη αποστολή να μαρκάρει τον Κιριλένκο- να ευστοχεί σε τρίποντο στην πρώτη επίθεση της Εθνικής, πήρε το προβάδισμα (3-0). Η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-5, αλλά έχανε πολλά ριμπάουντ με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να πηγαίνουν σε δεύτερες επιθέσεις.

Η είσοδος του Κουφού στο παιχνίδι δυνάμωσε την Εθνική μέσα στη ρακέτα και άρχισε να φθείρει τους Ρώσους. Ο Μπλατ γύριζε ανά διαστήματα την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, ωστόσο η Εθνική βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Ελληνοαμερικανό σέντερ και έγραψε το 16-15 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Γρήγορος ρυθμός και... επίθεση!

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, με τρίποντο του Φώτση η Εθνική προηγήθηκε και πάλι με τρεις (23-20), όμως οι Ρώσοι οι οποίοι ήταν πολύ γρήγοροι, αντέδρασαν αμέσως. Με σερί 5-0 πήραν το προβάδισμα (23-25) και οι Ρώσοι έδειξαν ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Πάντως, ο Ηλίας Ζούρος κρατούσε "φρέσκια" την ομάδα, κάνοντας συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του.

Το ευχάριστο ήταν ότι η Ελλάδα είχε ξεκινήσει με 5/5 σουτ έξω από τα 6.75μ. και έδειχνε ένα πολύ σοβαρό και διαβασμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Στο 15' ο Ζήσης έκανε το 32-31 με δικό του τρίποντο και λίγο αργότερα με δικό του καλάθι και φάουλ η Εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά με +5 (38-33). Σε εκείνο το σημείο ο Καϊμακόγλου έχασε αμαρκάριστος τρίποντο και έτσι με σερί 5-0 οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 38-38 στο 19', σε ένα διάστημα που δεν υπήρχαν άμυνες.

Τελικά, με επιμέρους 9-1 οι Ρώσοι έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +3 (39-42), έχοντας σαν όπλο τους τον αιφνιδιασμό και το επιθετικό ριμπάουντ. Οι διεθνείς χαλάρωσαν κάπως στο τέλος, έμειναν και τρία λεπτά άποντοι και ο Ζούρος είχε δουλειά στην ανάπαυλα για να τους αφυπνίσει.

Κακή άμυνα από την Εθνική

Με το... καλημέρα στο β' ημίχρονο η Ρωσία βρέθηκε στο +5 (39-44), όμως η Εθνική μείωσε με Κουφό και Μπράμος (οι Ζήσης, Παπανικολάου, Φώτσης συμπλήρωναν την πεντάδα) δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης (43-44). Δυστυχώς όμως είχε αφυπνιστεί ο Κιριλένκο ο οποίος έκανε το 45-51 στο 23'.

Η Ρωσία βρήκε λύσεις και ξέφυγε με 49-58 καθώς είχαν ξυπνήσει επίσης οι Μοζγκόφ και Κριάπα για τους Ρώσους και η Ελλάδα είχε κάποια αμυντικά προβλήματα, ενώ δεν έβρισκε ελεύθερα σουτ. Στο 28' μείωσε στους πέντε με τον Μαυροειδή αλλά στην επόμενη φάση ο Καϊμακόγλου έκανε το λάθος και ο Φριντζόν με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +8 (55-63). Τελικά, το γ' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 57-65 και τις ελπίδες της Εθνικής να μειώνονται.

Και η αστοχία της Ελλάδας συνεχίστηκε...

Η αστοχία της Ελλάδας συνεχίστηκε και στην δ' περίοδο από τα 6.75μ. Μπορεί να ξεκίνησαν με 5/5 σουτ τριών πόντων, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησαν 0/9 τρίποντα με τους Φώτση και Καλάθη να είναι οι τελευταίοι που αστόχησαν από τα 6.75μ.. Έτσι, οι Ρώσοι έστειλαν τη διαφορά στους 10 πόντους (57-67) και ουσιαστικά... καθάρισαν το ματς. Η Εθνική μείωσε σε 64-69 μετά από ωραίο καλάθι του Κουφού, αλλά μίλησε η απειρία στη συνέχεια.

Κάποια λάθη όμως σε συνδυασμό με τις κακές επιθετικές επιλογές έφεραν τη Ρωσία στο +15 (64-79) χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μόνια. Το τρίποντο στο οποίο ευστόχησε στη συνέχεια ο Μπράμος κάνοντας το 67-79 έσπασε το αρνητικό 0/14 που είχε η Εθνική μετά τα 5/5 του ξεκινήματος του αγώνα. Πάντως, δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι και με ένα καλάθι του Σβεντ γράφτηκε το 83-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-42, 57-65, 83-67

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10(1), Βασιλειάδης, Καλάθης 7, Φώτσης 10(2), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής 4, Μπράμος 8(2), Κουφός 15, Καϊμακόγλου 5(1).

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 6, Μοζγκόφ 19, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 6(2), Σβεντ 15(1), Κριάπα 11, Αντόνοφ, Μόνια 6(2), Πονκρασόφ 3(1), Κιριλένκο 13(2).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ