ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χατζηλεοντή: "Πήγαμε στα αποδυτήρια και έκλαιγα"

Χατζηλεοντή: "Πήγαμε στα αποδυτήρια και έκλαιγα"

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή και η Έλενα Μποσγανά μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο EuroBasket U16 Β' Κατηγορίας από την Εθνική Κορασίδων.

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο EuroBasket U16 Β' Κατηγορίας της Ποντγκόριτσα και την ανάδειξή της σε πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης , η Ιωάννα Χατζηλεοντή μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και την ατομική διάκριση.

" Θέλαμε την πρωτιά! Αλλά πήραμε την άνοδο που ήταν ο στόχος μας ευθύς εξαρχής. Τα επόμενα κορίτσια θα παίξουν στην Α’ Κατηγορία και αυτό είναι το σημαντικό. Ήθελα όμως και τη νίκη στον τελικό. Δεν τον χάρηκα με τα φάουλ.. Πήγαμε στα αποδυτήρια και έκλαιγα...".

Όλοι προσπάθησαν να την κάνουν να νιώσει καλύτερα και σίγουρα οι ατομικές της διακρίσεις έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους. Μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα είχε βρεθεί και πέρυσι: " Ναι... Είναι δεύτερη φορά. Δεν μπορώ να πω πως δεν σημαίνει κάτι για μένα. Από πέρυσι το ήθελα για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη διάκριση αυτή, αλλά περισσότερο για την άνοδο, που την διεκδικούμε δύο χρόνια"!

Το θέμα πλέον είναι κατά πόσο η ίδια και οι συμπαίκτριές της θα έχουν την διάθεση και την αγάπη προς το άθλημα που απαιτείται για να τις βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμη στο παρκέ: " Το μπάσκετ όλες το αγαπάμε. Είναι το Α και το Ω για τις περισσότερες από εμάς. Η Εθνική Γυναικών είναι όνειρο. Μακάρι να γίνει και το πιστεύω πως θα συναντηθούμε και αργότερα σε επόμενες κατηγορίες μικρών ηλικιών, να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ανεβάσουμε και τις άλλες ομάδες. Αυτή η φουρνιά είναι μια παρέα και πιστεύω πως έχουμε δρόμο, πως θα συνεχίσουμε μαζί".

Στα 16 της έχει αυτή την αγάπη για την Εθνική Ομάδα που μοιάζει να μην είναι ικανό τίποτα να την επηρεάσει. Αν πιστεύει πως θα αισθάνεται το ίδιο και σε 5-6 χρόνια ίσως; " Ναι! Γιατί η Εθνική Ελλάδα είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Είναι ξεχωριστή γιατί παίζεις για την Ελλάδα, εκπροσωπείς την χώρα σου".

Το ίδιο θα κάνει και η Εθνική Γυναικών που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Τενερίφη και ήταν δίπλα στην Κορασίδων σε όλη τη διαδρομή: " Δεν το περίμενα πως θα ήταν έτσι μαζί μας. Ήταν δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια, μας μετέδιδαν την θετική τους ενέργεια, μας έστελναν μηνύματα. Αυτές που έχουν τόσους τίτλους, τόσες διακρίσεις να σε υποστηρίζουν έτσι, έστω κι από μακριά, ήταν κάτι απίστευτο για εμάς".

Επόμενος γαλανόλευκος στόχος για την Χατζηλεοντή; Η άνοδος της Εθνικής Νεανίδων: " Πρώτα ο Θεός, ελπίζω να τα καταφέρουμε κι εκεί Και εκεί να ακούσουμε στο τέλος και τον Εθνικό Ύμνο"!

ΜΠΟΣΓΑΝΑ: "ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΟΜΑΔΑ"

Από την πλευρά της, η Έλενα Μποσγανά σημείωσε αρχικά: " Σίγουρα θελαμε όλες να ανέβουμε στο πρώτο σκαλί, να ακούσουμε Εθνικό Ύμνο κλπ κλπ και στενοχωρηθήκαμε που δεν τα καταφέραμε. Αλλά τι να κάνουμε τώρα; Ήρθαμε για να ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία και τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενες που τα καταφέραμε και όσο περνάει η ώρα πιστεύω θα κυριαρχεί η χαρά γι’ αυτό που πετύχαμε".

Στην προσπάθεια να "στρογγυλέψεις" τα αρνητικά ποσοστά στο σουτ της μιλώντας σε ένα 15χρονο κορίτσι, η αντίδρασή της είναι αποστομωτική: " Καλέ, πείτε το! Καθόλου δεν με πήγε! Τι να πούμε; Ψέματα; Να σας πω, για μένα το κακό είναι όταν είσαι μόνη σου να μην σουτάρεις! Δεν μου βγήκαν τα σουτ που πήρα σήμερα. Είχαμε λίγο χρόνο, έπρεπε να πλησιάσουμε, πήρα τα σουτ, αλλά...".

Όσα κάνει στο παρκέ άλλωστε εκτιμήθηκαν δεόντως από τους προπονητές των ομάδων, που της έδωσαν θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Αν το περίμενε; Η περιγραφή δική της: " Όχι φυσικά... Τι να το περιμένω. Αφού ακούω τον τύπο που μιλούσε να λέει "Νumber 5, Greece" και λέω "μπα, λάθος κάνει, μπερδεύτηκε ο τύπος". Και δεν κουνήθηκα. Αλλά τελικά δεν μπερδεύτηκε (γελάει). Χάρηκα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε".

Στην ερώτηση εάν βλέπει τον εαυτό της και MVP κάποια στιγμή θα γυρίσει στην ομάδα: " Μακάρι, γιατί όχι; Αλλά το θέμα είναι να πάει καλά η ομάδα, γιατί διαφορετικά ούτε διακρίσεις έρχονται ούτε τίποτα. Από την καλή πορεία της ομάδας έρχονται και τα άλλα".

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που είχε διπλή εκπροσώπηση στην πεντάδα. Λέει κάτι αυτό; " Πιστεύω πως έδειξε που βρισκόμαστε. Φάνηκε στην διπλή εκπροσώπηση. Φάνηκε ότι είμαστε πιο ομάδα. Είχαμε όλο το πακέτο. Θα μπορούσε να είναι και τρίτη παίκτρια παρούσα".

Η Εθνική Γυναικών και η συμπαράστασή της βρήκε τη θέση της και στην κουβέντα με την Μποσγανά: " Τώρα θα δούμε εμείς το παγκόσμιο κύπελλο και ποιος ξέρει.. Ίσως καταφέρουμε να μαζευτούμε και να στέλνουμε κι εμείς τα δικά μας βιντεάκια, τις δικές μας ευχές. Πω! Πω! Όταν ήρθε η κόουτς Καλέντζου και μας είπε έχετε αυτό το βίντεο μας κόπηκαν τα πόδια σε όλες. Λέμε δεν παίζει αυτό! Μας έβλεπαν και μας στήρίζαν! Είναι όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Γυναικών. Και ίσως τα καταφέρω, αν δουλέψω σκληρά".

Η κουβέντα με τη δουλειά και την Εθνική Γυναικών, φέρνει στο προσκήνιο και την Μάλτση, που έφτασε τους 3001 πόντους με τα γαλανόλευκα: " Μακάρι αν φτάσω Εθνική Γυναικών καταρχάς να είναι ακόμη εκεί αν γίνεται! Λοιπόν, τώρα για τους 3001 πόντους... Δεν ξέρω, ή μάλλον ξέρω πως τα κατάφερε και έφτασε σε αυτόν τον αριθμό που όσο τον σκέφτεσαι, τόσο πιο μεγάλος φαντάζει... Με τη δουλειά και την επιμονή της. Μακάρι να καταφέρε κι εγώ να είμαι εκεί για την Εθνική Γυναικών. Τώρα για τους 3001 δεν ξέρω (γελάει)".

Στο μυαλό της η Εθνική Ομάδα είναι όνειρο. Όταν τίθεται η ερώτηση για το αν βλέπει τον εαυτό της να αρνείται την παρουσία της σε αυτή, είναι κάθετη, με αυτόν τον τρόπο που έχεις όταν είσαι 15 – 16 χρονών, αλλά αυτά που λέει δεν τα ακούς ούτε από άτομα που είναι 30 χρονών: " Δεν υπάρχει περίπτωση να πως "όχι, φεύγω και παρατάω την Εθινκή Ομάδα". Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν είναι κάτι δεδομένο! Είναι ευλογία, είναι τεράστια τιμή να παίζεις για την χώρα σου. Είναι η ομάδα της καρδιάς μας όπως είπε και η Ιωάννα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ