ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε ως παίκτης είτε ως οπαδός"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την παρουσία του στην Εθνική Ανδρών, κάνοντας αναφορά στο ενδεχόμενο παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εφόσον βέβαια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται εκεί.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε εκτός δωδεκάδας για το φιλικό με τη Γαλλία , είναι ξεκάθαρο όμως ότι αποτελεί λύση πρώτης γραμμής για την Εθνική Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι αντίστοιχα θεωρείται σίγουρος για την τελική φάση της διοργάνωσης, δεδομένης της εμπειρίας και της ποιότητάς του.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ για την προσπάθεια που κάνει μαζί με τους συμπαίκτες του εν όψει των αγώνων με Σερβία (13/9) και Γεωργία (17/9): " Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε μόλις μόνο τέσσερις μέρες στην προετοιμασία Πιστεύω πως χθες έγιναν πολλές αλλαγές, δοκιμάστηκαν πολλά σχήματα, αλλά από εκεί και πέρα έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε παίξει τουρνουά, προπονήσεις, αγώνες με αυτά τα παιδιά. Έχουν ξεκινήσει όλοι προετοιμασία με τις ομάδες τους, Από εκεί και πέρα γνωριζόμαστε. Έχουμε δύο παιχνίδια με την Σερβία και Γεωργία και θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά για την πρόκριση με δύο νίκες. Για μένα μετράει πολύ να νικήσουμε την Σερβία, αφού μια νίκη μας οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στο Παγκόσμιο".

Για το γεγονός πως είναι πάντα παρών για την Εθνική Ανδρών, εξήγησε ότι " αυτό το 6/6 έγινε με μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά πια και πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε την δουλειά εντός έδρας και μετά να δούμε εκτός, για να έχουμε μια καλή κλήρωση. Προσωπικά, κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική Ελλάδας αισθάνομαι άλλη διάθεση και ενέργεια, μεγάλη αγάπη και αυτό μετράει", ενώ στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο να τον δούμε με το εθνόσημο τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, όσο και ένα χρόνο αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Θα είμαι εκεί και τον Νοέμβριο (σ.σ.: για τα "παράθυρα" των προκριματικών). Να έχουμε υγεία και να έχουμε τελειώσει τη δουλειά στα δύο παιχνίδια και ελπίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα για την πρόκριση μετά το 6/6 του πρώτου γύρου. Θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση", σημείωσε και πρόσθεσε: " Και μετά υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν περάσουμε και είμαστε καλά θα είμαι εκεί. Μπορεί και ως οπαδός...".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση του Μπορίς Ντιό να αποσυρθεί από την δράση: " Τον γνωρίζω από τις μικρές εθνικές ομάδες, είναι αξιοσέβαστος παίκτης και άνθρωπος και έχει πετύχει τα πάντα και στο ΝΒΑ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ότι να πούμε είναι λίγο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ