ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κολοκυθάς:"Ήμασταν αδιάβαστοι και στραβοί"

Κολοκυθάς:"Ήμασταν αδιάβαστοι και στραβοί"
INTIME SPORTS

Με σκληρά λόγια για τον προπονητή και το προπονητικό τιμ μίλησε ο Γιώργος Κολοκυθάς σε συνέντευξη που παραχώρησε και έριξε τις ευθύνες για τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην Sportday, ο υπεύθυνος της εθνικής ανδρών, Γ. Κολοκυθάς άσκησε σκληρή κριτική στον προπονητή της ομάδας και στο προπονητικό τιμ και για το παιχνίδι αλλά και για την συμπεριφορά προς παίκτες της ομάδας.

Ο παράγοντας της εθνικής τόνισε επίσης ότι ξέρει τον επόμενο προπονητή της ομάδας και ζήτησε συγγνώμη από τον Αντώνη Φώτση.

Αναλυτικά οι καυστικές δηλώσεις του Γ. Κολοκυθα:

Η Εθνική απέτυχε στο Προολυμπιακό... Τελικά τι έφταιξε;

"Το προπονητικό τιμ δεν στάθηκε ικανό να διαχειριστεί το φετινό υλικό της ομάδας, που ήταν σαφώς καλύτερο από το περσινό. Επαναλαμβάνω, φέτος δεν κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση, είχε το μυαλό του περισσότερο σε άλλα πράγματα κι όχι στην Εθνική. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοώ. Και τελικά αυτά τα άλλα πράγματα τα πλήρωσε η Εθνική. Έγιναν λάθη και στην επιλογή της 12άδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς ήμασταν και αδιάβαστοι και στραβοί."

Ο Ζούρος δεν ήταν προπονητής και πέρυσι στη Λιθουανία; Τότε που η 6η θέση ήταν αν μη τι άλλο επιτυχία;

"Είπα κάτι προηγουμένως. Φέτος υπήρχε μεγάλη διαφορά με πέρυσι. Ήταν άλλο το υλικό, καλύτερο. Και η διαχείρισή του διαφορετική. Ο Φώτσης βρέθηκε ουσιαστικά εκτός ομάδας, δίχως λόγο και αφορμή. Υπήρχαν κι άλλα. Υπήρχαν στιγμές που ξεχνούσαν ότι είναι στην Εθνική και είχαν το μυαλό τους αλλού. Τα πληρώσαμε όλα αυτά."

Οι παίκτες δεν έχουν ευθύνη για τον αποκλεισμό;

"Όλοι οι παίκτες και κυρίως οι παλιότεροι έδειξαν μεγάλο ζήλο για να μπορέσει να προχωρήσει η Εθνική, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρ' ότι είχαν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δίχως διακοπές ήρθαν στην Εθνική, αλλά δυστυχώς δεν βοηθήθηκαν από κανέναν."

Όμως όλοι τους είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Και κυρίως όλοι τους δηλώνουν στρατιώτες της Εθνικής... Σας κάνει αισιόδοξο αυτή τους η συμπεριφορά;

" Η Εθνική αυτή έχει να δώσει πολλά, το μόνο ενθαρρυντικό μετά τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, ήταν πως όλα τα παιδιά, ειδικότερα οι παλιότεροι που βοηθούν και τους υπόλοιπους να μπουν στο πνεύμα της ομάδας, έκαναν δηλώσεις αισιόδοξες. Και είπαν πως θα αγωνίζονται στην Εθνική όσο αντέχουν. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και θα το ξανακάνουν. Κάτι τέτοιο δίνει ελπίδες για το μέλλον της ελληνικής ομάδας. Άλλωστε υλικό υπάρχει και η Εθνική θα το αποδείξει στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, σε έναν χρόνο."

Προφανώς με άλλον προπονητή...

"Ναι, με διαφορετική σύνθεση στο προπονητικό τιμ."

Ο Ηλίας Ζούρος δεν πρόκειται να παραμείνει στην Εθνική... Σκέψη για τον διάδοχο υπάρχει;

"Εγώ τον ξέρω τον επόμενο προπονητή, ξέρω ποιος πρέπει να είναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να πω περισσότερα."

Τι σας πείραξε περισσότερο από όσα έγιναν στο Καράκας;

"Στο Προολυμπιακό αποτύχαμε, όμως για μένα προσωπικά ήταν ακόμα πιο άσχημη η συμπεριφορά του προπονητή και των συνεργατών του προς τον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Φώτση. Μια συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει όσα έγιναν στο Καράκας, αλλά εγώ θέλω να το κάνω. Να ζητήσω συγγνώμη από τους παίκτες και κυρίως από την παλιά φρουρά, αυτούς που αποκαλώ σωματοφύλακες της εθνικής. Δηλαδή τον Αντώνη Φώτση, τον Νίκο Ζήση, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Μπουρούση ."

Παρ' όλα αυτά, δεν είδαμε αντίδραση από τον αρχηγό για τον παραγκωνισμό του...

"Αυτά τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και θεωρώ πώς σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή, αν οι προπονητές συμπεριφέρονταν έτσι στον αρχηγό, θα υπήρχαν επακόλουθα. Όμως ο Αντώνης δεν δημιούργησε το παραμικρό, αποδείχτηκε και σε αυτήν την περίπτωση σωστός, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα."

Ο Ηλίας Ζούρος θεωρεί πως για τον αποκλεισμό ευθύνονται οι διαιτητές... Η δική σας άποψη ποια είναι; Έφταιξε η διαιτησία για τον αποκλεισμό της Εθνικής;

"Καλό είναι να μη μιλάμε για τους διαιτητές. Δηλαδή οι διαιτητές περίμεναν να φτάσει το ματς στο τελευταίο σουτ; Ήξεραν πως θα πάρει την μπάλα ο Σπανούλης, θα γίνει σουτ από τα 10 μέτρα, θα γίνει φάουλ από τον Νιγηριανό και περίμεναν να μην το σφυρίξουν για να μας αποκλείσουν; Η Εθνική για 40 λεπτά επέτρεψε στη Νιγηρία να είναι μέσα στο παιχνίδι και εμείς μιλάμε για την διαιτησία. Καλύτερα να μη συνεχίσω για αυτό το θέμα, δεν έχει κανένα νόημα να διαμαρτυρόμαστε."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ