STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σκουρτόπουλος: "Η πρεμιέρα είναι πάντα ύπουλη"

BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΓΣΛ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και στον Λευτέρη Αμπατζή για το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League.

Την επομένη της εντυπωσιακής πρεμιέρας του ΓΣΛ στο πρωτάθλημα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τα στοιχεία που έφεραν το +30 επί του Πανιωνίου , την προσπάθεια που κάνει φέτος η λαρισινή ομάδα, αλλά και το ντέρμπι των "αιωνίων", από το οποίο θα απουσιάσει ο Βασίλης Σπανούλης .

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νικηφόρα πρεμιέρα του ΓΣΛ στην Stoiximan.gr Basket League: " Προερχόμαστε από μια προετοιμασία 40 ημερών και πολύ δύσκολη, καθώς είχαμε δύο προσθήκες παικτών πριν 15 μέρες, ενώ είχαμε και 4 τραυματίες που μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα τους είχαμε στη διάθεσή μας. Το σημαντικότερο είναι ότι παραμένει τραυματίας ο Κένι Χιολ στον οποίο έχουμε επενδύσει τα περισσότερα φέτος. Για εμάς είναι μεγάλη απώλεια και ο παίκτης θα είναι στη διάθεσή μας μετά το τέλος του Οκτώβρη. Παρόλ΄αυτά η νίκη είναι σημαντική, επειδή η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη , κρύβει εκπλήξεις. Υπάρχει και το άγχος του να πάρεις τη νίκη στην έδρα σου. Είμαστε χαρούμενοι, επειδή ανταπεξήλθαμε, Πήραμε μια νίκη που συνοδεύτηκε από μια καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο".

Για το αν ένας προπονητής νιώθει καλύτερα όταν η ομάδα του βρίσκει ρυθμό: " Είναι κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Μέσα από τα παιχνίδια βλέπεις την πραγματική εικόνα και τις αντιδράσεις των παικτών υπό πίεση. Μόνο έτσι βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα. Γι΄αυτό πάντα η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι ύπουλη. Όλοι είναι μαζεμένοι και κανένας δεν θέλει να στραβοπατήσει. Στη συνέχεια έχεις σαφή εικόνα για την ομάδα σου, αλλά και τους αντιπάλους. Όλα μετά κυλούν πιο φυσιολογικά".

Για τις προσδοκίες του τη φετινή σεζόν: " Η ομάδα είναι καινούργια σε όλα τα επίπεδα. Ενεργοποιείται πάλι το μπάσκετ πρώτης κατηγορίας στην Λάρισα. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Το σημαντικό είναι να εδραιωθεί η ομάδα στην κατηγορία. Στο μυαλό μας είναι να γίνει σωστή δουλειά και η ομάδα να μείνει στην κατηγορία ώστε να δουλέψει με βάθος χρόνου".

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: " Βάσει των ρόστερ των δύο ομάδων μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το τι θα γίνει. Η βάση του Ολυμπιακού είναι οι Έλληνες παίκτες και από εκεί και πέρα προσθέτει κάποιους ξένους που ανεβοκατεβάζουν την ποιότητα ανάλογα με τις επιλογές. Στο αποψινό παιχνίδι ο Σφαιρόπουλος θα έχει να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες του Σπανούλη και του Ρόμπερτς, ενώ θα έχει λιγότερα γκαρντ στη διάθεσή του. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία του Πκουάλ, με σαφέστατο επιθετικό προσδιορισμό. Ο Καλάθης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και περιμένουμε να δούμε τη γραμμή των ψηλών, όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, μιας και την επόμενη εβδομάδα έχουν αγώνες για την Ευρωλίγκα".

Για το ότι το ντέρμπι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών: " Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν κερδίζουμε τίποτα από τα να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Ούτε η ομάδα κερδίζει τίποτα ούτε βέβαια οι οπαδοί που το μόνο που κάνουν είναι να πληγώνουν την ομάδα τους. Η απουσία του κόσμου σίγουρα θα αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν θα έχει πίεση και ταυτόχρονα ένα μικρό μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ