ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι "αιωνίων": πράξη δεύτερη

Ντέρμπι "αιωνίων": πράξη δεύτερη
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κονταροχτυπιούνται για δεύτερη φορά σε διάστημα εννέα ημερών στο ΟΑΚΑ (18/11, 18:00), αυτή τη φορά για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Ένα από τα πολλά ραντεβού πουαναμένεται ναδώσουν οι "αιώνιοι" κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα λάβει χώρα απόψε στο ΟΑΚΑ. Εννέα ημέρες μετά το93-80των "πράσινων" στηνEuroLeague,ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί εκ νέου τον Ολυμπιακό (18/11, 18:00) για την 6η αγωνιστική της Basket League ,σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθείπάντωςστην σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδιοκτητών των δύο ομάδων , μεαφορμή όσα έγινανστο παιχνίδι της προηγούμενης Παρασκευής (9/11).

Σήμερα, βέβαια, αυτό που έχει πρώτιστη σημασία είναι το αγωνιστικό κομμάτικαι όχι η δικαστική διαμάχη που έχει αρχίσει μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδερφών Αγγελόπουλων.Στο ΟΑΚΑ θα τεθούν αντιμέτωπες δύο από τις τρεις αήττητες ομάδες τηςBasket Leagueέως τώρα(μαζί με το Περιστέρι),οι οποίες θα βρεθούν στο ίδιο γήπεδο για 138η φορά σε επίπεδοεπαγγελματικού πρωταθλήματος,δηλαδή από τη σεζόν 1992-93 και ύστερα,με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στις νίκες με 73, έναντι 64 του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ 43 ΝΙΚΩΝ

Στο ΟΑΚΑ θα διασταυρωθούν σήμερα οιδύοομάδες που για ένα ακόμα πρωτάθλημα μοιάζουν προορισμένες να δώσουν ραντεβού στους Τελικούςστο τέλος της χρονιάς. ΟμενΠαναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 92,2 πόντους κατά μέσο όρο και οδεΟλυμπιακός την δεύτερη με 83,6,την ώρα πουοι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν την κορυφαία άμυνα της σεζόν με παθητικό 65 πόντους ανά αγώνα, με τους "πράσινους" να έπονται με μικρή απόσταση στην δεύτερη θέση (65,8π. μ.ό.).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οΠαναθηναϊκός θα κληθεί να υπερασπιστεί απόψε και ένα μεγάλο σερί στο ΟΑΚΑ. Η τελευταία φορά που οι "πράσινοι" ηττήθηκαν εντός έδρας στηνBasket Leagueσε επίπεδο κανονικής περιόδου ήταν στις 2 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό με 66-77. Έκτοτε ο Παναθηναϊκόςαριθμεί43 συνεχόμενες νίκες, καθώς έκλεισε τη σεζόν 2014/15 με 1-0, δεν έχασε αγώνα τις επόμενες τρεις χρονιές (39-0) και ξεκίνησε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με 3-0.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ