STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Καλλινικίδης: "Ένας ακόμη τελικός για εμάς"

Καλλινικίδης: "Ένας ακόμη τελικός για εμάς"

Ο Αβραάμ Καλλινικίδης χαρακτήρισε ως "τελικό" το ματς του Αρκαδικού κόντρα στον Απόλλωνα, ενώ ο Δημήτρης Βεργίνης επεσήμανε πως η ομάδα του θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Την Δευτέρα (22/2) το απόγευμα (17:00), ο Αρκαδικός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και οι Αβραάμ Καλλινικίδης και Δημήτρης Βεργίνης μίλησαν ενόψει της αναμέτρησης.

Το blog του Αβραάμ Καλλινικίδη στον ΕΣΑΚΕ (Αρκαδικός):

"Κρισιμότερη από ποτέ...

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας για μια ακόμα φορά.

Οι αγωνιστικές περνούν, από εδώ η αλήθεια είναι έχουμε πει πολλά, όπως πολλά περισσότερα είναι τα συναισθήματα κατά τα οποία γράφω αυτές τις σειρές κάθε βδομάδα.

Η καμπή του πρωταθλήματος είναι κρισιμότερη από ποτέ και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τον Αρκαδικό και για μένα προσωπικά. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είχα την δυνατότητα να αγωνιστώ καθώς ένα χτύπημα στα πλευρά δεν μου το επέτρεπε.

Ωστόσο, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που έρχεται θα «τρέξω» μέχρι τελευταία στιγμή για να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Αλλά ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Η εικόνα μας κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ καλή. Για μεγάλο διάστημα του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί, για μεγάλο διάστημα του αγώνα παλέψαμε αλλά κυρίως βγάλαμε στο παρκέ πράγματα που είχε ζητήσει ο προπονητής μας. Αυτά είναι και που κρατάμε για τη συνέχεια.

Και πάμε στα… αυτής της εβδομάδας. Τη Δευτέρα δίνουμε έναν ακόμα «τελικό». Η… σειρά αυτή ξεκίνησε με τον Κολοσσό και το αποτέλεσμα ήταν θετικότατο. Έτσι πρέπει να γίνει και την Δευτέρα. Περιθώρια δεν υπάρχουν και η νίκη για εμάς είναι μονόδρομος. Σε καμία περίπτωση αυτή το παιχνίδι δεν μοιάζει με τη νίκη μας στην Πάτρα. Εκεί ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, ενώ γενικότερα έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες.

Για τον λόγο αυτό, αυτές τις μέρες που είχαμε μετά τον Παναθηναϊκό προετοιμαστήκαμε σκληρά και χρειαζόμαστε απόλυτη συγκέντρωση για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα που θα μας δώσει άλλη ψυχολογία για τη συνέχεια. Περιμένουμε για μια ακόμα φορά ένα γεμάτο ΔΑΚ Τρίπολης και φυσικά… μπλε φόντο και φωνή απ’ όλους".

Το blog του Δημήτρη Βεργίνη στον ΕΣΑΚΕ (Απόλλων Πατρών):

"Να επιστρέψουμε στις νίκες

Καλησπέρα σας,

Με ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς ξεκινάει η εβδομάδα μιας και θα αναμετρηθούμε στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αρκαδικό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια που δώσαμε με ΠΑΟ και με ΑΕΚ δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα στο παρκέ ωστόσο καλούμαστε στο λιγοστό χρόνο που έχουμε μπροστά μας να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε στους τομείς που πονάμε για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για το επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς κόντρα στην ΑΕΚ δεν βγάλαμε ενέργεια μέσα στο παρκέ και στην άμυνα δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας σε κανένα σημείο.

Πλέον όμως έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το παιχνίδι και έχουμε εστιάσει στη μάχη της Δευτέρας στην Τρίπολη. Μια αναμέτρηση πολύ σημαντική για εμάς στην οποία ας μην γελιόμαστε θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας αντιμετωπίζει σαν τελικό αυτό το παιχνίδι καθώς βάση της βαθμολογικής του θέσης καίγεται για την επικράτηση, όμως και εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να φύγουμε με το «διπλό» για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με την υπόθεση παραμονή.

Το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να «ενεργοποιήσουμε» και πάλι το «όπλο» μας που μας έδωσε το προηγούμενο διάστημα μεγάλες νίκες και δεν είναι άλλο από την άμυνα μας. Στις προπονήσεις δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε ανάλογα στις υποχρεώσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να φύγουμε από την Τρίπολη με τους δύο βαθμούς καθώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπαίνει μπροστά το «πρέπει» για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα και στη συνέχεια χωρίς άχγος να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Άλλωστε μαζί με τον προπονητή μας καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στις οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον πρέπει να κάνουμε και το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για να έρθει στη συνέχεια η ανακούφιση.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην ποινή του συμπαίκτη μου Κέβιν Ντίλαρντ ο οποίος τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με ποινή αποκλεισμού 2 μηνών. Εμείς όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και σε αυτό θα παίξουμε και για τον Κέβιν και ελπίζω μέχρι να επιστρέψει να έχουμε προσθέσει στο ενεργητικό μας δύο ακόμα νίκες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ