Basket League: Το μπαλάκι για την άνοδο στα χέρια της Καρδίτσας

Η Καστοριά απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της ΕΟΚ για την άνοδο στην Basket League, γεγονός που φέρνει την Καρδίτσα σε θέση να έχει τον πρώτο λόγο. Τι ανακοίνωσαν οι δύο ομάδες.

Οι διαδικασίες για να καλυφθεί η τελευταία κενή θέση στην Basket League έχουν ξεκινήσει, με τους αρμόδιους φορείς να αναλαμβάνουν δράση. Η Καστοριά ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία έγινε πρόσκληση από την ΕΟΚ για την άνοδο (ως η πρώτη επιλαχούσα ομάδα βάσει της κατάταξης του περσινού πρωταθλήματος στην Α2), με τους "γουναράδες" όμως να απαντούν αρνητικά.

Ο σύλλογος εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση για το θέμα, βάζοντας οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο προβιβασμού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναμενόμενη εξέλιξη, ειδικά από την στιγμή που ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, Ναούμ Δίτσιος, έχει ενημερώσει εδώ και δύο εβδομάδες ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει το έργο του. Το χειρότερο όλων βέβαια είναι πως η Καστοριά δεν θα συμμετάσχει ούτε στην Α2, αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Έτσι, το μπαλάκι πηγαίνει πλέον στην Καρδίτσα. Η ομάδα έλαβε σχετική πρόσκληση τη Δευτέρα (22/7), κι οι άνθρωποί της έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι εφικτό (από οικονομικής άποψης) το σενάριο να βρεθούν στην Basket League. Ένα μεγάλο "συν" της Καρδίτσας πάντως, είναι ότι η πόλη απέκτησε πριν από λίγους μήνες ένα νέο -σύγχρονο- γήπεδο, χωρητικότητας 3.200 θέσεων.

Πάνω απ' όλα όμως, στην ομάδα βάζουν την οικονομική συνέπεια και φερεγγυότητα, εξ ου κι η ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς της πόλης για συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης (23/7).

Θυμίζουμε ότι βάσει όσων έχουν αποφασιστεί από τον ΕΣΑΚΕ, σε περίπτωση που προκύψει δεύτερη αρνητική απάντηση, τότε η ανοιχτή θέση στην Basket League θα καλυφθεί μέσω wild card.

Η ανακοίνωση της Καστοριάς:

"Ο Α.Σ. Καστοριάς μετά την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Ναούμ Δίτσιου, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου, την ακαταλληλότητα του γηπέδου της πόλης και παράλληλα την επικείμενη πρόσκληση για συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα στην σύγκλιση Γ.Σ. ,καλώντας τα μέλη αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να συνδράμουν ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είναι γνωστό την δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα μας ήρθε να συμπληρώσει μια άνευ προηγουμένου πενταετής ύφεση στον κλάδο της γούνας, που είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής μας οικονομίας. Αυτή η δυσχερής συγκυρία έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία εύρεσης οικονομικής βοήθειας την στιγμή που η συμμετοχή μιας ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σεβόμενοι την ιστορία και το ήθος που διέκρινε πάντα τον σύλλογό μας αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές που αφορούν αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα.

Αδυνατώντας για τους παραπάνω λόγους να συμμετέχουμε στο όνειρο της Α1 αλλά και των άλλων εθνικών κατηγοριών, πήραμε την δύσκολη απόφαση να επανεκκινήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο.

Το νέο αυτό ξεκίνημα έχει αφετηρία το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αθλητές του τόπου μας και παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα σε έφηβους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν εμπειρίες σε αγώνες ανδρικού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να βλέπουμε πάντα στα μάτια αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, δηλώνουμε ότι ο Α Σ. Καστοριάς είναι εδώ για να συνεχίσει να επιτελεί το αθλητικό- κοινωνικό του έργο με έμφαση στα τμήματα υποδομής και να προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα τον αθλητισμό στην ακριτική Καστοριά".

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

"Ο σύλλογός μας, δέχτηκε σήμερα πρόσκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να συμμετάσχει στην Α1 Εθνική!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ και της Καρδίτσας, που καλείται να βρεθεί για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ομάδα της πόλης μας.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως, είναι η πρόκληση της συμμετοχής σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ένα όνειρο, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της πόλης.

Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες, αύριο Τρίτη στις 8.30 μ.μ. καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και τους φορείς της περιοχής μας, σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Κιέριον".

Η παρουσία όλων όσων αγαπούν τον Α.Σ.Κ. και τον αθλητισμό της Καρδίτσας, είναι αυτονόητη".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ