STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Η παράδοση του ΣΕΦ και οι μάχες παραμονής

Basket League: Η παράδοση του ΣΕΦ και οι μάχες παραμονής
EUROKINISSI

Όλα τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν σήμερα (13/4, 15:45), με τους προβολείς να είναι στραμμένοι στο ΣΕΦ (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ) και στις μάχες για την σωτηρία.

Τρεις ημέρες μετά την ήττα στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να μπει ξανά σε τροχιά νικών απέναντι σε μία ομάδα την οποία έχει νικήσει 21 συνεχόμενες φορές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε επίπεδο Basket League . Από το 2000 αγνοεί τη νίκη στο φαληρικό στάδιο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δίνει μάχη να κρατηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έπεσε στην 8η θέση μετά την αφαίρεση των οκτώ βαθμών.

Αυτό είναι βέβαια μόνο ένα από τα επτά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής στην Basket League,η οποία θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σήμερα (13/4, 15:45). Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον 3ο της βαθμολογίας Προμηθέα Πάτρας, κόντρα στον οποίον έχει 5/5 σε επίπεδοBasket League.Οι "πράσινοι" προέρχονται από την εντυπωσιακή νίκη -με 32 πόντους διαφορά- στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ είναι αήττητοι εντός έδρας, όπου έχουν 11-0 φέτος.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον θα περιστραφεί γύρω από τις μάχες για την παραμονή, με πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο. Εκεί όπου ο Άρης θα υποδεχτεί την Κύμη, με σκοπό να απομακρυνθεί μια και καλή από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που η ομάδα της Εύβοιας θα επιδιώξει να σπάσει ένα σερί 10 εκτός έδρας ηττών και να κάνει το μεγαλύτερο βήμα παραμονής στην κατηγορία. Το αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη έχει βέβαια και άλλον έναν ενδιαφερόμενο: Το Ρέθυμνο.

Η ομάδα της Κρήτης παρέμεινε ζωντανή μετά τη νίκη της περασμένης Τετάρτης (10/4) επί του Κολοσσού, αλλά ψάχνει το μεγάλο "διπλό" που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην σωτηρία, περιμένοντας παράλληλα τα ευχάριστα -γι’ αυτήν- νέα (ήττα της Κύμης) από το Αλεξάνδρειο. Κρίσιμο παιχνίδι δίνει σήμερα και ο Πανιώνιος, που υποδέχεται την ΑΕΚ, φιλοδοξώντας να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στηνBasket League.Παρόμοιες σκέψεις θα κάνουν και στο Λαύριο, όπου η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα υποδεχτεί τον Χολαργό μία ημέρα μετά την απόρριψη της ένστασης που κατέθεσε για το παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Η ομάδα της Ρόδου, από τη μεριά της, θα φιλοξενήσει το Περιστέρι ΒίκοςCola,γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ήττας μάλλον θα αποχαιρετήσει οριστικά τηνBasket League,παρότι έχει δύο αγώνες λιγότερους, αυτόν με τον Ολυμπιακό και τα 31 δευτερόλεπτα που θα επαναληφθούν με το Λαύριο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, από την άλλη, μόνο αδιάφορη δεν είναι, αφού μάχεται να μπει στην πρώτη τετράδα και προέρχεται από τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Εκτός έδρας, πάντως, μετράει τρεις σερί ήττες...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής (13/4):

ΣΕΦ 15:45 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Πουρσανίδης Γ.-Πουρσανίδης Κ.-Αναστόπουλος Αντ.)

Βενετόκλειο 15:45 ΚολοσσόςH Hotels –Περιστέρι ΒίκοςCola(Μάνος-Δημόπουλος-Γιακείμη)

Ν. Σαμαράς 15:45 Ήφαιστος Λήμνου - ΡέθυμνοCretan Kings(Αναστόπουλος Π.-Ψαριανός-Καλδίρης)

Σοφία Μπεφόν 15:45 Πανιώνιος - ΑΕΚ (Συμεωνίδης-Τζαφλέρης-Τσώνος)

ΟΑΚΑ 15:45 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Προμηθέας Πάτρας (Παπαπέτρου-Ανδρικόπουλος-Παγώνης)

Λαυρίου 15:45 ΛαύριοAegean Cargo- Χολαργός(Σχινάς-Διαμαντής-Μαγκλογιάννης)

Αλεξάνδρειο 15:45 Άρης - Κύμη (Καρακατσούνης-Σταματόπουλος-Μπίκας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ