FOOTBALL ANALYSIS

Ο "καυτός" Φαν Βερτ πετάει φωτιές και απειλεί Ελ Αραμπί - Καρλίτος

Ο Τομ φαν Βερτ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Τομ φαν Βερτ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο "ιπτάμενος Ολλανδός", Τομ φαν Βερτ χτύπησε σαν την κόμπρα τον Παναθηναϊκό και συνεχίζει τις εντυπωσιακές επιθετικές επιδόσεις του, κοντράροντας στα ίσα τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Καρλίτος.

Ο Βόλος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τομ φαν Βερτ, επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten και έβαλε "στοπ" στο αήττητο σερί των "πρασίνων", αλλά και τα τέσσερα συνεχόμενα clean sheets σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ειδικά το δεύτερο τέρμα του Ολλανδού φορ ήταν εξαιρετικό, θυμίζοντας... κόμπρα με το "τσίμπημα" που έκανε μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έμεινε να κοιτάζει αποσβολωμένος.

Ο Φαν Βερτ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως διάδοχος του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν (11 γκολ σε 30 συμμετοχές) που είχε ως επιστέγασμα τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη. Κι όχι μόνο κατάφερε να μπει στα... παπούτσια του, αλλά χρειάζεται πλέον ένα γκολ για να ισοφαρίσει την περσινή επίδοση του 22χρονου επιθετικού, δίχως καν να έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος πιο "καυτός" επιθετικός του πρωταθλήματος

Μάλιστα, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 τέρματα, εκ των οποίων τα 8 σε κανονική ροή παιχνιδιού και τα 2 με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Μάλιστα, είναι ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης του πρωταθλήματος, αφού έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε 8 γκολ τις 32 τελικές, οι οποίες είχαν ως "αξία" 3.49 xGoals.

Δηλαδή, ο 31χρονος επιθετικός έχει σημειώσει +4.51 από τα προσδοκώμενα γκολ, με τον Καρλίτος να είναι ο μοναδικός που έχει καλύτερο συντελεστή και συγκεκριμένα +5.34 από τα expected.

Πάμε να δούμε, όμως, το widget της Opta/Stats Perform με τις φετινές τελικές του Ολλανδού:

Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο καλύτερη είναι η ευκαιρία. Και τα σημεία των τελικών είναι αυτά που λένε την ιστορία του. Ο Φαν Βερτ εκτελεί από τον άξονα και πιο συγκεκριμένα από το ύψος του πέναλτι, με 4 απ' τα 8 non penalty goals να έχουν μπει απ' αυτό το σημείο. Καλά σημεία εκτέλεσης, δείγμα της ποιότητας, αλλά και του στυλ παιχνιδιού του.

Κοντράρει στα ίσα τους Ελ Αραμπί και Καρλίτος

Γενικά, ο Ολλανδός χρειάζεται 4 τελικές για να πετύχει ένα γκολ, ενώ έχει 0.55 γκολ ανά 90', το οποίο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, πίσω απ' τα 0.95 γκολ ανά 90' του Καρλίτος. Επίσης, έχει ένα γκολ ανά 2.12 σουτ στην εστία. Ένα εξαιρετικό ποσοστό, αντίστοιχο με του Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει ένα γκολ ανά 2.2 σουτ στην εστία. Ο μοναδικός με καλύτερο ποσοστό είναι ο Καρλίτος με ένα γκολ ανά 1.55 σουτ στην εστία.

Όπως είναι εμφανές, η... μάχη του πρώτου σκόρερ θα κρατήσει μέχρι το τέλος, με τον Φαν Βερτ να δείχνει ικανός να βάλει δύσκολα σε Ελ Αραμπί και Καρλίτος, αποτελώντας έναν εκ τους κορυφαίους φορ τη φετινή σεζόν. Ο ιπτάμενος Ολλανδός έχει απογειώσει επιθετικά τον Βόλο και ο χρόνος κυλάει υπέρ του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΒΟΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ