STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1: Τον "προσγείωσε" ο Φαν Βερτ με δύο υπέροχα τέρματα

SUPERLEAGUE 2021-2022 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες μετά από σχεδόν δύο μήνες επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-1 με τον εξαιρετικό Τομ φαν Βερτ να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ και να προσγειώνει τους πράσινους. Το λάθος του Κώτσιρα και η υπερβολική κόκκινη στον Σάντσες έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες μετά από σχεδόν δύο μήνες και προσγείωσε απότομα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προερχόταν από ένα σερί νικών, επικρατώντας 3-1 με τον Τομ φαν Βερτ να είναι εξαιρετικός, να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ και να οδηγεί την ομάδα του σε μια νίκη που πλην της επιστροφής στα θετικά αποτελέσματα αποτέλεσε και βαθμολογική ανάσα για την ομάδα της Μαγνησίας.

Καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε το λάθος του Κώτσιρα στο 35', που έφερε το 1-0 για την ομάδα του Βόλου και η υπερβολική αποβολή του Σάντσες με κόκκινη κάρτα στο 44' του αγώνα. Καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο 45λεπτο τη φετινή σεζόν με εξαίρεση αυτά τα δύο λάθη.

Ο Βόλος όμως είχε έναν εξαιρετικό σκόρερ, τον πρώτο στο πρωτάθλημα, που με τα δύο γκολ που σημείωσε κατάφερε να νικήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, εκεί που δεν το περίμενε κανείς και να της δώσει το προβάδισμα για να φτάσει στο τρίποντο. Ρόλο έπαιξε και η κούραση που έβγαλε το τριφύλλι σε αντίθεση με την ομάδα του Βόλου η οποία δεν είχε παιχνίδι στη διάρκεια της εβδομάδας, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό.

Μαγική εικόνα το πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μια αλλαγή στο ματς σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Άρη καθώς ο Κώτσιρας έπαιξε αντί του τραυματία Χουάνκαρ και από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι ήταν οι ιδίοι. Οι πράσινοι έκαναν έναν εκπληκτικό πρώτο 35λεπτο, ίσως το καλύτερο τους τη φετινή σεζόν, με αρκετές ευκαιρίες εντός και εκτός περιοχής, από τα δεξιά, τα αριστερά από τον άξονα και την ίδια ώρα δεν άφηναν το Βόλο να κάνει ούτε τελική.

Στο 35' όμως έγινε το πρώτο λάθος στο ματς για τον Παναθηναϊκό με τον Κώτσιρα να γυρνάει λανθασμένα τη μπάλα προς τον Μπρινιόλι, ο Τομ φαν Βερτ είχε "μυρίσει" το λάθος, έκλεψε τη μπάλα με το δεξί και με υπέροχο αριστερό σουτ από δύσκολη θέση νίκησε τον Ιταλό γκολκίπερ και έγραψε το 1-0.

Οι πράσινοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, απείλησαν στο επόμενο λεπτό με τον Μακέντα και έδειξαν πως παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ θα μπορούσαν να σκοράρουν και να φέρουν το ματς στα ίσια αν συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό. Καθώς έδειχναν να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η αποβολή άλλαξε τα πάντα

Στο 44' της αναμέτρησης όμως ήρθε η αποβολή του Σάντσες με απευθείας κόκκινη κάρτα η οποία άλλαξε όλα τα δεδομένα στο παιχνίδι και δη στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Αργεντινός προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, άνοιξε τη μπάλα, με τον Μπαριέντος να διώχνει με τάκλιν και τον Σάντσες στην προσπάθεια του να σταματήσει να πατάει τον αμυντικό του Βόλου. Ο Ολλανδός διατητής του αγώνα, κ. Χίντλερ, δεν το σκέφτηκε και έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα χωρίς να αλλάξει την απόφαση του ούτε το VAR, οπότε ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες σε μια αυστηρή όντως αποβολή από πλευράς πράσινων.

Χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός το ολοκλήρωσε με 15 τελικές ενώ οι περισσότερες που έχει κάνει φέτος σε ένα ματς είναι 18.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έκανε μια αλλαγή με τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του Λούντκβιστ. Με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να έχει την ίδια συνοχή με το πρώτο 45λεπτο, να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να απειλήσει όσο στο πρώτο μέρος.

Αντίθετα ο Βόλος με παίκτη παραπάνω ανέβασε την απόδοση του, απείλησε περισσότερο, είχε δοκάρι με τον Τσοκάνη και μια εξαιρετική φάση με τον Ρεγκατέν.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν στο 76' ο Ολλανδός στράικερ έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση που τον διακρύνει και σε παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα στους Σένκεφελντ-Βέλεθ και άφησε τον Μπρινιόλι αποσβολωμένο.

Με το γκολ του Ολλανδού ο Βόλος έδειξε να είναι αγκαλιά με τη νίκη καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το μόνο που κατάφερε το τριφύλλι ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 90+2' με πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδωρίδης από τον Φεράρι και εκτέλεσε εύστοχα ο Παλάσιος.

Με τον Παναθηναϊκό όλο στην επίθεση όμως και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση στο 90+4' η άμυνα του Βόλου έδιωξε προς τον Ορόζ ο οποίος αφού πέρασε και τον Μπρινιόλι που είχε βγει στο κέντρο, έκανε το σουτ για το τελικό 3-1.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ