STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-ΠΑΟΚ 1-1

Άρης-ΠΑΟΚ 1-1

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Το παιχνίδι ήταν κακό σε γενικές γραμμές, με τον Άρη για πέμπτο αγώνα να μην μπορεί να φτάσει στη νίκη (4 ισοπαλίες, μια ήττα) και να έχει τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, παρά τις απουσίες που είχε πήρε τον βαθμό της ισοπαλάις και έφτασε στους 11 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ένα γκολ (από την πλευρά του Άρη) και όλοι περίμεναν η συνέχεια να είναι ανάλογη από τις δύο ομάδες, αλλά τελικά μόνο έτσι δεν ήταν. Εκτός από το γκολ και δύο φάσεις από τις δύο ομάδες το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα άλλο, κακό το θέαμα και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μια ανούσια υπέροχή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο, με γκολ αλλά από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια ανάλογη, καθώς ο Άρης ήταν αυτός που είχε την ανούσια υπεροχή στο δεύτερο μέρος, αλλά οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες. Κακό θέαμα στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε κατά αρκετή ώρα να ξεκινήσει, καθώς ο διαιτητής του αγώνα Γιάχος (Χίου) ζητούσε να κατέβουν κάποια πανό υβριστικού περιεχομένου. Μάλιστα αποσύρθηκε στα αποδυτήρια μέχρι να κατέβει το πανό και στην συνέχεια βγήκε και πάλι και άρχισε το παιχνίδι.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Μαγιάνης (Άρτας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κύρκος (Ηπείρου)/ Σκουφίτσας (Αθηνών)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Άρης (Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός (74' Τριανταφυλλάκος), Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί (64' Νέτο), Πρίττας, Ουμπίδες, Καπετάνος, Ακόστα (50' Καστίγιο), Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας, Σαλπιγγίδης (68' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Ρομπέρ (46' Ίβιτς), Παπάζογλου (82' Γιάννου).

Κίτρινες κάρτες: Βελλίδης (45+", Άρης), Πρίττας (79', Άρης), Ουμπίδες (84', Άρης), Σανκαρέ (84΄, Άρης)-Παπάζογλου (51', ΠΑΟΚ), Κοντρέρας (54', ΠΑΟΚ), Ίβιτς (91', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: Λαζαρίδης (3', Άρης)-Παπάζογλου (48', ΠΑΟΚ)

Μπήκε δυνατά ο Άρης

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μπήκε μουδιασμένος.

Στο 2ο λεπτό, ο Ακόστα, έκανε την σέντρα, ο Ιάκομπ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε.

Στο τρίτο λεπτό λοιπόν, ο Ουμπίδες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λαζαρίδης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0 για τον Άρη.

Το ντέρμπι λοιπόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φίλους του ποδοσφαίρου και όλοι περίμεναν να δουν θέαμα και πολλές φάσεις από δύο ποιοτικές ομάδες, αλλά έκαναν λάθος.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ στην συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ναι μεν είχε μια μικρή υπεροχή, αλλά ανούσια και το παιχνίδι πολύ κακό, με τον Άρη να μην κινδυνεύει πάντως ιδιαίτερα και να κρατάει εύκολα το 1-0 υπέρ του.

Οι τελευταίες καλές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον ΠΑΟΚ. Στο 45' ο Βιεϊρίνια έκανε ένα μακρινό σουτ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Λάζ;αρ προσπάθησε έξυπνα να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Άρη με τον τελευταίο να διώχνει σε κόρνερ.

Με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, δηλαδή με ένα γρήγορο γκολ, αλλά αυτή τη φορά από την άλλη πλευρά αυτή του ΠΑΟΚ.

Στο 48', λοιπόν, ο Λάζαρ έκανε μια πολύ ωραία σέντρα από αριστερά και ο Παπάζογλου με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ σε 1-1.

Η συνέχεια, όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Το θέαμα ήταν λίγο και την θέση του πήραν τα σκληρά μαρκαρίσματα, που έριξαν τον ρυθμό.

Μια υποψία φάσης, ήταν στο 66' για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Σνάουτσνερ βρήκε τον Παπάζογλου μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος φεύγει πλάγια και αστόχησε στο σουτ που επιχειρεί.

Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 71', ο Άρης ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μαλεζάς μάρκαρε τον Ιάκομπ σε εναέρια μονομαχία, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο επόμενο λεπτό (72') το απευθείας χτύπημα φάουλ του Νέτο ανησύχησε λίγο τον Χαλκιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους "κίτρινους", ενώ στο 77', ο Νέτο έκανε την σέντρα με τον Ιάκομπ να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα να φεύγει άουτ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δεν άλλαξε τίποτα, με τους φίλους του Άρη να αποδοκιμάζουν, καθώς η ομάδα τους σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα, ακόμη δεν έχει νίκη.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο Λάσλο Μπόλονι έκλεψε την παράσταση στο ντέρμπι. Μια ενέργεια του (έριξε μια μπάλα μέσα στο γήπεδο) οδήγησε στην αποβολή του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, και όταν πήγαινε στα αποδυτήρια, σταμάτησε και χειροκρότησε τους φιλάθλους του Άρη, καθώς δέχθηκε αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια ζητούσε από τους σεκιούριτι να μην τον ακουμπάνε.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν στάθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και τον ίδιο. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Άρη έκανε ξεκάθαρο ότι αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και ότι έχει μάθει να μην το βάζει εύκολα στα πόδια.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι καυτηρίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την εχθρική ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου ο Ρουμάνος προπονητής πέταξε το... καρφάκι του για τα όσα έζησε στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στατιστικά Αγώνα


1

Γκολ

1

1

Ασίστ

1

7

Τελικές προσπάθειες

8

0

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

6

3

Κεφαλιές

1

3

Αποκρούσεις

2

26

Επεμβάσεις

33

32

Κλεψίματα

23

21

Φάουλ

21

1

Οφσάιντ

1

5

Κόρνερ

3

48

Λάθη

52

11/38

Γεμίσματα

4/23



Το φιλμ του αγώνα

2': Σέντρα από τον Ακόστα, ο Ιάκομπ έπιασε την κεφαλιά και ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.

3': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίδες, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0 για τον Άρη.

45': Μακρινό σουτ από τον Βιεϊρίνια, ο Βελλίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα

45+': Ο Λάζαρ προσπάθησε έξυπνα να αιφνιδιάσει τον Βελλίδη, με τον γκολκίπερ του Άρη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κορνερ.

48': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Μετά από ωραία σέντρα του Λάζαρ, ο Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη και έκανε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ.

71': Μετά από γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Ιάκομπ, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

72': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Χαλκιάς δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά δεν κινδύνεψε ο ΠΑΟΚ.

77': Σέντρα από τον Νέτο, κεφαλιά από τον Ιάκομπ η μπάλα έφυγε άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ