ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τέταρτο στην Ευρώπη το κόμπο της Ελλάδας

Τέταρτο στην Ευρώπη το κόμπο της Ελλάδας

Τα δέκα κορίτσια της ελληνικής ομάδας στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την 4η θέση στον τελικό του κόμπο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Όλο και ψηλότερα στα ευρωπαϊκά σκαλιά και τις διακρίσεις ανεβαίνουν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

Το απόγευμα της Κυριακής (5/8), η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό του κόμπο χαρίζοντας μια ακόμα πιο σημαντική διάκριση στο άθλημα, αποδεικνύοντας την πρόοδο που συντελείται.

Οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, με χάρη και αρμονία, βαθμολογήθηκαν με 88,0667 β. και κατετάγησαν 4η δύναμη στην Ευρώπη.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Κόμπο πήρε η Ουκρανία (94,4667), το ασημένιο η Ιταλία (92,6000) και το χάλκινο η Ισπανία (91,4667).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κόμπο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Την Δευτέρα, 4η μέρα των αγώνων, υπάρχει η συμμετοχή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού σόλο και της Εθνικής ομάδας στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ομαδικού.

Πλατανιώτη: "Ήμουν πολύ καλύτερη από την Ισπανίδα"

Η Πλατανιώτη δεν έκρυψε το γεγονός ότι η 4η θέση στην Ευρώπη είναι επιτυχία για την εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες της προπονήτριας Ναταλίας Τσερνέσκα. "Πήγαμε αρκετά καλά και είμαστε ευχαριστημένες. Αν και είναι το λιγότερο δουλεμένο πρόγραμμα πάντα μας πάει καλά. Κάποιες λεπτομέρειες μπορούσαμε να τις κάνουμε λίγο καλύτερα, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένες. Δεν ήταν εφικτό το μετάλλιο, καθώς στη συγχρονισμένη δεν έχει χρονόμετρο από κριτές και η Ισπανία είχε ξεφύγει. Εννοείται ότι δεν είναι λίγο η 4η θέση στην Ευρώπη αλλά αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι βγήκε όπως έπρεπε η εκτέλεση του προγράμματός μας", τόνισε

"Ήμουν πολύ καλύτερη από την Ισπανίδα, αλλά εγώ είμαι Ελλάδα και η αντίπαλος Ισπανία και αυτά παίζουν ρόλο. Το βασικό είναι εγώ να είμαι καλά και να είμαι ο εαυτός μου κάνοντας αυτό που μπορώ στους αγώνες. Θέλω να πάω ακόμα καλύτερα στον τελικό. Δυστυχώς, στο αγώνισμά μας το άσχημο είναι ότι εξαρτόμαστε από τους κριτές και δεν παίρνει πάντα ο καλύτερος την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη θέση, αλλά όταν το δείχνεις και το ξαναδείχνεις ότι αξίζεις κάποια στιγμή θα πάρεις αυτό που πρέπει. Ελπίζω να μην έχω σταματήσει απλά ως τότε. Πάντως γενικότερα η ομάδα μας έχει μέλλον καθώς έχει και αρκετά νέα κορίτσια και ο μεγάλος στόχος είναι γενικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο".

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ