ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τέταρτη η Πλατανιώτη στο σόλο

Τέταρτη η Πλατανιώτη στο σόλο
Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο διεθνές μίτινγκ της σειράς FINA World Series της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, στη Βουδαπέστη με την τέταρτη θέση στο σόλο.

Με την 4η θέση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο, στην τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ της σειράς FINA World Series της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, στη Βουδαπέστη, την Κυριακή (20/5) το μεσημέρι.

Η πρωταθλήτριά μας εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά της και πήρε καλύτερη βαθμολογία από το Τεχνικό, συγκεκριμένα 89,8332 β., επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο στην προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αυγούστου στη Γλασκώβη. Στον αγώνα πήραν μέρος πολλά από τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου στερεώματος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Βαρβάρα Σουμπότινα με 95,3330 β., το ασημένιο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο με 92,7999 β. και το χάλκινο η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι με 91,6001 β. Μετείχαν συνολικά 17 αθλήτριες στον τελικό του Ελεύθερου Σόλο και η Πλατανιώτη ήταν 6η αρχικά, αλλά επειδή το 3ο και το 5ο στην κατάταξη Σόλο ήταν τα δύο έξτρα ουκρανικά (από την ίδια χώρα με την ασημένια), δηλαδή οι Αναστασία Σαβτσούκ και Μάρτα Φιεντίνα αντίστοιχα, η Τσερούτι πήρε το χάλκινο και η Ελληνίδα κατατάχθηκε επίσημα 4η.

Έτσι η ελληνική αποστολή με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο) και Άννα Μαρία Ταξοπούλου / Γεωργία Βασιλοπούλου (Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο) επιστρέφει με τέσσερις 4ες θέσεις στο συγκεκριμένο μίτινγκ.

Τις αθλήτριές μας συνόδευαν η ομοσπονδιακή προπονήτρια και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη FINA Μαρία Θηβαίου και η τεχνική σύμβουλος στην ΚΟΕ Ελένη Κουγιά, ως διεθνής κριτής.

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ