ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στην 5η θέση η Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό του Ευρωπαϊκού υγρού στίβου

Στην 5η θέση η Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό του Ευρωπαϊκού υγρού στίβου

Στην τιμητική 5η θέση κατετάγη η Εθνική ομάδα γυναικών της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Σπουδαία υπέρβαση για τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Γυναικών της καλλιτεχνικής κολύμβησης, τα οποία κατετάγησαν στην 5η θέση της Ευρώπης, στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού, στη 2η μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

Οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα και Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν όσο πιο όμορφα μπορούσαν το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 87,6333β., πολύ καλύτερα από τον προκριματικό, ξεπέρασαν και τη Γαλλία 87,5000β. (που τις είχε περάσει στον προκριματικό και τις είχε αφήσε στην 6η θέση) και κατετάγησαν τελικά πέμπτες, κάνοντας περήφανη την ελληνική αποστολή.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση γι' αυτήν την πολύ νεανική ομάδα που έχει όλο το χρόνο μπροστά της, αλλά και τα εχέγγυα, για να πάει ακόμα πιο ψηλά με σκληρή και μεθοδική δουλειά.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η αχτύπητη Ρωσία (97,0333), το ασημένιο η Ουκρανία (94.6000) και το χάλκινο η Ιταλία (92,2333). Τέταρτη ήταν η Ισπανία με 92,1000.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού ΕΔΩ.

Την Κυριακή υπάρχει η συμμετοχή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο και της Εθνικής ομάδας στον τελικό του κόμπο.

Παπάζογλου: "Ομάδα με μέλλον"

Η Εβελίνα Παπάζογλου είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη από την εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής.

"Θέλαμε μια καλή εμφάνιση από μια ομάδα που έχει πολύ μέλλον. Είμαστε ικανοποιημένες από αυτή τη σημαντική επιτυχία καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να ξεπερνάμε τη Γαλλία στην κατάταξη. Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα με νέα χορογραφία και ήταν μόλις ο 2ος αγώνας μας με αυτήν, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Παράλληλα δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με μέλλον, καθώς και τα νέα κορίτσια που πλαισιώνουν τις παλαιότερες, έχουν ταλέντο και ικανότητες", τόνισε η πρωταθλήτριά μας.

Την ικανοποίησή της δεν έκρυψε και η Μαρία Θηβαίου, η ομοσπονδιακή προπονήτρια, μέλος της Τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA), αλλά και Αντιπρόεδρος στην Tεχνική επιτροπή Καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN).

"Τα κορίτσια τα κατάφεραν θαυμάσια και ουσιαστικά είναι στο δρόμο που προσπαθούμε τον τελευταίο καιρό για να φύγουμε από το 8.5 και να πάμε προς το 9. Σε μια διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να περάσουν τη Γαλλία η οποία μας είχε αφήσει πίσω στον προκριματικό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Γαλλία βελτίωσε πολύ το πρόγραμμά της στον τελικό, καταλαβαίνετε πόσο περισσότερο βελτίωσε το πρόγραμμά της και η ελληνική ομάδα", τόνισε.

"Ο μεγάλος στόχος για την ομάδα μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από τη στιγμή μάλιστα που αυξήθηκαν οι ομάδες σε 10 που θα λάβουν μέρος στο Ομαδικό. Υπάρχουν δηλαδή άλλες δύο θέσεις, που θα διεκδικηθούν μέσω του προολυμπιακού τουρνουά και θέλουμε να είμαστε δυνατοί εκεί. Όμως, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στην τελική σύνθεση της ομάδας, καθώς πλέον θα θέλουμε κορίτσια που θα δουλέψουν με στρατιωτική πειθαρχία για ενάμιση χρόνο. Ίσως κάποιες κοπέλες από την επαρχία ή άλλες λόγω προτεραιότητας στις σπουδές τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν για αυτό και μιλάμε για το ότι ακόμα η ομάδα δεν είναι με την τελική της μορφή".

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ