ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Ο Θοδωρής Βλάχος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο
Ο Θοδωρής Βλάχος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο 2021 MARK HUMPHREY / AP PHOTO

Τελικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 18 Ιουνίου έως 3 Ιούλιου.

Στη Βουδαπέστη, φέτος (18 Ιουνίου – 3 Ιουλίου), θα διεξαχθεί τελικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/2) επίσημα η Fina.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ, με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, η Fina ανακοίνωσε πως η διοργάνωση που αρχικά ήταν να διεξαχθεί το 2021 στη Φουκούοκα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, θα φιλοξενηθεί στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Αρχικά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε προσδιοριστεί για τις 13-29 Μαϊου φέτος στην ιαπωνική πόλη, για να μετατεθεί πάλι λόγω covid – 19, για το 2023 στο διάστημα 14-30 Ιουλίου, πάντα στη Φουκουόκα.

«Ως κοινότητα των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, βρίσκουμε λύσεις γύρω από την πανδημία και η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Fina, Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ και πρόσθεσε: "Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναγνωρίζει επίσης ότι η πανδημία εξελίσσεται διαφορετικά ανάλογα με τον χρόνο και τον τόπο. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε μέλη με προθυμία, ικανότητα και ευελιξία να διοργανώσουν την πιο μεγάλη εκδήλωση μας. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες και γνωρίζουμε ότι οι αθλητές μας νιώθουν το ίδιο. Με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FINA και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες αγώνων".

Η Βουδαπέστη φιλοξένησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017 σε μια διοργάνωση που σημειώθηκαν 12 παγκόσμια ρεκόρ.

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ