ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παπάζογλου: "Οι άνθρωποι μέσα από τέτοιες εμπειρίες επαναπροσδιορίζονται"

Evangelia Papazoglou, left, and Evangelia Platanioti of Greece perform during the women's duet free synchronized swimming final free routine of the 17th FINA World Championships in the City Park venue, in Budapest, Hungary, Thursday, July 20, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP)
Evangelia Papazoglou, left, and Evangelia Platanioti of Greece perform during the women's duet free synchronized swimming final free routine of the 17th FINA World Championships in the City Park venue, in Budapest, Hungary, Thursday, July 20, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP) AP

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Εβελίνα Παπαζογλου, μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνουν όλοι.

Σε λίγες ημέρες η Εβελίνα Παπάζογλου θα βρισκόταν στο Τόκιο για να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Θα λάμβανε μέρος στο ομαδικό, όπου διατηρούσε μαζί με τις συναθλήτριές της αρκετές ελπίδες πρόκρισης, ενώ είχε σχεδόν εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στο ντουέτο, μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Η πανδημία δεν το επιτρέπει. Το προολυμπιακό τουρνουά μετατέθηκε όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τίποτα όμως δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Η προσπάθεια είναι δεδομένη και όταν θα έρθει η ώρα η Εβελίνα και η συναθλήτριές της θα είναι πανέτοιμες.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ: "Οι μέρες που διανύουμε αυτή την περίοδο είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Η εμπειρία αυτή που ζούμε δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Ωστόσο έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα όταν είμαστε ενωμένοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε την θετική πλευρά της κατάστασης και να πάρουμε από αυτήν δύναμη για να συνεχίσουμε και να κάνουμε ακόμα καλύτερη την πορεία μας στο μέλλον.

Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο αυτές τις άγιες μέρες να παραμείνουμε “απομονωμένοι”, όμως Εμείς θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές και ακόμα πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση. Ειναι μια ευκαιρία για εσωτερική ενδοσκόπηση και σκέψη σε όλους τους τομείς. Η εμπειρία αυτή ήρθε για να δείξει το δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε.

Να ξανά στραφούμε ο ένας προς τον άλλον για βοήθεια, να γίνουμε λίγοτερο εγωιστές, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο το συνάνθρωπο και το γενικότερο καλό. Οι άνθρωποι μέσα από τέτοιες εμπειρίες επαναπροσδιορίζονται και αντιλαμβάνονται την πραγματική σημασία των μικρών πραγμάτων της καθημερινότητας, που υπό άλλες συνθήκες θεωρούμε δεδομένα.

Πραγματικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα και πιστεύω ότι θα αποτελέσει για εμάς στην Εθνική ομάδα μεγάλη ευκαιρία και κίνητρο έτσι ώστε να καταφέρουμε και να είμαστε πανέτοιμοι για να πετύχουμε τον στόχο που ονειρευόμαστε τόσο καιρό.

Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και μένουμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο στο οποίο θα είμαστε όλοι υγιείς και πίσω στην καθημερινότητα μας. Εύχομαι πραγματικά το φως της Ανάστασης να μας φωτίσει πνευματικά και να μπορέσουμε και εμείς να γίνουμε πιο δυνατοί".

Tamas Kovacs/MTI via AP

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ