ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Έκτος στο ευρωπαϊκό ο Τσιρίκος

Έκτος στο ευρωπαϊκό ο Τσιρίκος

Την 6η θέση στον τελικό των καταδύσεων από Πλατφόρμα 10μ. της ηλικιακής κατηγορίας Β' πήρε ο Αθανάσιος Τσιρίκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπέργκεν.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε 397.40 βαθμούς, χάνοντας για κάτι λιγότερο από εννέα βαθμούς μια θέση στο βάθρο. Μάλιστα, μέχρι την προτελευταία κατάδυση ήταν στην 3η θέση με 354 βαθμούς, έχοντας όμως ελάχιστη διαφορά από τους διώκτες του. Εν τέλει ένα λάθος στην τελευταία προσπάθεια του κόστισε σημαντικούς βαθμούς και γιατί όχι ένα μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Μάξιμ Μαλοφέεφ από τη Ρωσία με 494.25 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Σάντρο Ρογκάβα με 431.20. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Άινταν Χίσλοπ από τη Μεγάλη Βρετανία με 406.25.

Στις συγχρονισμένες καταδύσεις από Πλατφόρμα 10μ. οι Αθανάσιος Τσιρίκος και Ανδρόγεως Σαμψάκης - Μπακόπουλος κατετάγησαν στην 8η θέση με 213.30 βαθμούς, αφού ένα λάθος στην τρίτη προσπάθεια στάθηκε αρκετό για να μην πάρουν βαθμολογία και να μείνουν πίσω από τους υπόλοιπους αθλητές.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρώσοι Ρούσλαν Τερνοβόι και Μάξιμ Μαλοφέεφ με 350.73 βαθμούς, ενώ τους ακολούθησαν οι Βρετανοί Μάθιου Ντίξον και Νοά Γουίλιαμς με 344.28 και οι Ρουμάνοι Ορελιάν Ντράγκομιρ και Αλίν – Ιοάν Ρόντου με 283.92 βαθμούς.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα (30/6) με τη συμμετοχή των Νίκο Μόλβαλη (αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον καρπό τις τελευταίες ημέρες, γι αυτό δε συμμετείχε στις συγχρονισμένες) και Θεόφιλου Αυθίνου στον προκριματικό των 3μ. Τραμπολίνο της Α' Κατηγορίας.

TAGS ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ