ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ξιφασκία: Ουκρανή δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε

Ξιφασκία: Ουκρανή δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα και αποκλείστηκε

Η Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Άννα Σμιρνόβα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους κανονισμούς να αποκλειστεί.

Ο αγώνας της Όλγκα Χάρλαν και της Άννα Σμιρνόβα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας είχε τραβήξει πάνω του τα βλέμματα πριν καν διεξαχθεί.

Η αναμέτρηση μιας Ουκρανής με μια Ρωσίδα με την εμπόλεμη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν φυσιολογικό να αποτελεί θέμα.

Η Όλγκα Χάρλαν ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη, όμως όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας δεν έδωσε το χέρι στην αντίπαλό της. Αντίθετα, προέταξε το ξίφος της προς το μέρος της Ρωσίδας για να μην την πλησιάσει.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αποχώρησε και κάπου εκεί ξεκίνησαν οι διπλωματικές προσπάθειες των κριτών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ένας αγώνας δε θεωρείται ολοκληρωμένος εάν δεν δώσουν τα χέρια οι δύο αθλήτριες.

Η Ρωσίδα περίμενε για 50 λεπτά στο διάδρομο, είχε καθίσει μάλιστα σε μία καρέκλα, και περίμενε την αντίπαλό της. Η Όλγκα Χάρλαν δεν εμφανίστηκε ποτέ. Έτσι, οι κριτές αποφάσισαν να την αποκλείσουν.

Το θέμα σχολίασε ο υπουργός αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτζέιτ λέγοντας: "Είμαι περήφανος για εσένα. Η κίνησή σου είναι παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αγάπης για την Ουκρανία. Η νίκη για τη χώρα και για εσένα έρχεται σύντομα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ