ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ξιφασκία: Χάλκινη η Γεωργιάδου στο Grand Prix της Ορλεάνης

Ξιφασκία: Χάλκινη η Γεωργιάδου στο Grand Prix της Ορλεάνης
INTIME SPORTS

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης στην σπάθη.

Άλλο ένα μετάλλιο χάρισε στα ελληνικά χρώματα η Δέσποινα Γεωργιάδου η οποία ανέβηκε ξανά στο βάθρο της διοργάνωσης μετά το χρυσό του 2021.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος δεν μπόρεσε να νικήσει τη Γαλλίδα Manon Apithy-Brunet (No8 FIE) στον συναρπαστικό ημιτελικό των γυναικών με το τελικό σκορ να γράφει 15-11. Το χάλκινο μετάλλιο της 31χρονης Ελληνίδας είναι το 2ο της σε γκραν πρι μετά το περσινό χρυσό που είχε κατακτήσει στην Ορλεάνη και το 5ο της μετάλλιο σε κορυφαίες διοργανώσεις ξιφασκίας.

Έχει ακόμα το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 καθώς και από ένα αργυρό και από ένα χάλκινο σε παγκόσμια κύπελλα σπάθης (Hammamet 2022, Τυφλίδα 2019). Το κύπελλο κατέκτησε τελικά η Ιταλίδα Martina Criscio (No16 FIE) η οποία επικράτησε στον ημιτελικό επί της συμπατριώτισσάς της Chiara Mormile με 15-12 και στον τελικό επί της Γαλλίδας Manon Apithy-Brunet με 15-14.

Θυμίζουμε ότι η άλλη Ελληνίδα του κυρίως ταμπλό, η Δώρα Γκουντούρα (η οποία ανήκει στην Team future της BWIN), έφτασε μέχρι το γύρο των 16 και κατέκτησε τη 10η θέση στη διοργάνωση.

Μετά το χάλκινο της Γεωργιάδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου και μετά το χάλκινο μετάλλιο της Γκουντούρα στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου το Νοέμβριο η Γεωργιάδου διατήρησε την ελληνική σημαία στον ιστό σε 3η διαδοχική κορυφαία διοργάνωση σπάθης.

Θυμίζουμε ότι ανάλογα αποτελέσματα θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τις Ελληνίδες μετά την έναρξη της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι στις 3 Απριλίου 2023, τόσο για το ατομικό όσο και για το ομαδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ