ΕΟΚ

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στη Game Night: "Ο προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας"

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στη Game Night: "Ο προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας"

Μόλις τρεις ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ,ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στη Game Night για τα σχέδιά του και την επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας, αλλά και συνολικά του αθλήματος στη χώρα.

Από το βράδυ της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξή του σε εκπρόσωπο της ΕΟΚ στην ΕΟΕ, ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στη Game Night του SPORT24 και έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όλους όσοι αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Συνάμα αναφέρθηκε και στο "καυτό" θέμα του προπονητή της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε στη Game Night:

"Επειδή είμαι τόσο αισιόδοξος, αλλά και συνειδητοποιημένος, βλέπω πόση δουλειά πρέπει να γίνει από αύριο το πρωί. Όταν βλέπεις μια επιτυχία ως ευθύνη, κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε, δηλαδή με την ψήφο των σωματείων. Είπαν ουσιαστικά "πάρε το μπάσκετ και προχώρα το εκεί που μας υποσχέθηκες, που το οραματίστηκες και είμαστε μαζί σου". Αυτό είναι ευθύνη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σκέφτεσαι όλα αυτά που πρέπει να κάνεις, κι είναι πάρα πολλά. Το τελευταίο διάστημα είχαν αφεθεί όλα στη μοίρα τους, πρέπει να τα αλλάξουμε. Κι αυτά δεν αλλάζουν σιγά σιγά, αλλάζουν γρήγορα" ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος ρωτήθηκε για το τι τον εκνευρίζει περισσότερο απ όλα και θέλει να αλλάξει πρώτα απ όλα:

"Το πρώτο που θα κάνω, δεν θα αλλάξω, θα είναι να ενώσω όλο το ελληνικό μπάσκετ. Όχι εγωιστικά. Η μακρά προεκλογική διαδικασία του ενός έτους μάς έφερε ρωγμές. Δεν μας έβγαλε ενωμένους. Μας έμαθε πράγματα να μάθουμε, κυρίως από τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Επειδή χωριστήκαμε σε παρατάξεις, αυτό δεν έκανε καλό. Στόχος μου είναι να ενώσουμε. Θα μιλήσω με τον κ. Φασούλα και τον κ. Παπανικολάου και όσους εξελέγησαν, αλλά κι αυτούς που δεν εξελέγησαν. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το μπάσκετ, τα σωματεία αποφάσισαν ότι πρέπει να αλλάξει το μπάσκετ. Θα το αλλάξουμε όχι εγωιστικά, αλλά επειδή μας το ζήτησαν τα σωματεία. Μας έδωσαν μια εντολή, την οποία θα τιμήσουμε. Τους είπαμε τι οραματιζόμαστε και γι αυτό μας ψήφισαν. Αυτό που υποσχεθήκαμε, θα το κάνουμε πράξη. Όχι μόνος μου. Μόνος μου δεν μπορώ. Θα συνταχθούμε. Ο ένας θα γίνουν δέκα, οι δέκα θα γίνουν εκατό, οι εκατό θα γίνουν χίλιοι. Μόνο έτσι θα γίνουν οι αλλαγές. Προς μία κατεύθυνση, με ένα αξιακό σύστημα, που θα στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία. Είναι τρεις έννοιες, που μπορεί να μας ακούγονται λίγο ξένες στη ζωή μας, αλλά για μένα είναι οι θεμέλιοι λίθοι για να προχωρήσουμε".

- Η αυτοδυναμία σάς δίνει μια παραπάνω ώθηση για να αλλάξετε το μπάσκετ;

"Η αυτοδυναμία μού έδωσε την απάντηση σε αυτό που τους ζητούσα. Δώστε μου τη δύναμη, τους συμβούλους, για να προχωρήσουμε. Μου τη δώσανε. Μου είπαν "προχώρα μπροστά". Ξέρετε πόσο υπεύθυνα νιώθω όταν μου το λένε αυτό; Οι πιο πολλοί σήμερα πανηγυρίζουν, εγώ σκέφτομαι πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν. Όχι κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει χρόνος για να πανηγυρίσεις, δεν υπάρχει ούτε μια χαμένη μέρα. Μια χαμένη μέρα, θα μας πάει κι άλλο πίσω. Το ελληνικό μπάσκετ δεν αντέχει να πάει κι άλλο πίσω, δεν το αντέχει. Τα σωματεία δεν μπορούν να ανασάνουν. Φανταστείτε κάποιον που κρατάει την αναπνοή του, το πρώτο πράγμα είναι να του δώσεις ανάσα. Αυτό θα κάνουμε. Όχι μόνος μου, όλοι μαζί θα πάμε".

- Ως πρόεδρος της ΕΟΚ τι θα κάνετε για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πώς θα τους φέρετε πιο κοντά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ;

"Οι αντιπαλότητες έχουν μερίδιο στο να μας κρατάνε χαμηλά, πόσο μάλλον στον αθλητισμό, που φανατίζεται ο κόσμος. Είναι γεγονός πως υπάροχουν δύο μεγάλες δυνάμεις, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Αντίπαλοι μπορεί να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός αυτού δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι. Αν δούμε όλη την Ευρώπη, οι ομάδες εκτός γηπέδων είναι μαζί. Ο ρόλος ο δικός μου, κι ακόμη από την παρουσία μου ως τώρα, είναι γνωστό σε όλους πως δεν με ταύτιζαν, ούτε με πράσινο ούτε με κόκκινο. Μου δίνει τη δυνατότητα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με όλους, όλα τα ιστορικά σωματεία, να δούμε το καλό του αθλήματος. Το καλό του αθλήματος δεν είναι μόνο οι επαγγελματικές ομάδες. Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από το παγόβουνο δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει ερασιτεχνικό μπάσκετ. Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτό πρέπει να αναγεννήσουμε. Είναι σαν να έχουμε λοιπόν μια πολυκατοικία που να τρίζουν τα θεμέλια κι εμείς να βάθουμε το ρετιρέ για να φαίνεται ωραίο. Ως Ομοσπονδία θα δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι".

- Τελευταία ερώτηση: Έχετε σκεφτεί ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής ομάδας;

"Θα είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και ειλικρινής. Στην Εθνική ομάδα παίρνουμε τους καλύτερους παίκτες, αυτούς δεν επιλέγουμε; Θα επιλέξουμε και τον καλύτερο προπονητή. Όχι τον γνωστό μου και τον φίλο μου, αλλά τον καλύτερο. Θα έχουμε τον καλύτερο προπονητή, με το καλύτερο σταφ, με τους καλύτερους γιατρούς, με τις καλύτερες συνθήκες. Μόνο έτσι κάνεις την Εθνική παγκόσμια ξανά. Κατά βάση Έλληνες. Για να φτάσεις να μην έχεις Έλληνα, σημαίνει ότι είσαι σε αδιέξοδο. Εννοείται θα είναι Έλληνας, εκτός αν φτάσει σε αδιέξοδο".

TAGS ΕΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ