BΟΛΕΪ SUPER CUP

Ζέκοφ: "Έπαιζα σαν τυφλός"

Ζέκοφ: "Έπαιζα σαν τυφλός"

Mε μια μόλις προπόνηση έπαιξε ο Βούλγαρος πασαδόρος Αντρέι Ζέκοφ στο Σούπερ Καπ της Σαντορίνης, προερχόμενος από ένα εξαντλητικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τις φήμες περί σοβαρού τραυματισμού να τον συνοδεύουν.

Ο Βούλγαρος άσος ομολογεί ότι έπαιζε σαν τυφλός, αφού δεν ήξερε τους συμπαίκτες του, μιλάει για το ρόλο του στους «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού, για την αποτυχία της Βουλγαρίας, αλλά και της ΕΑ Πατρών. Για όλους και για όλα. Πάμε.

" Ήρθα την Πέμπτη στην Ελλάδα μετά από ένα ξεθεωτικό πεντάμηνο με την Εθνική, με συνεχή παιχνίδια σε Παγκόσμιο Λιγκ και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό όμως γίνεται τα επτά τελευταία χρόνια και έχω συνηθίσει σε ταξίδια, προπονήσεις, αγώνες. Πιστεύω ότι χρειάζομαι δυο-τρεις εβδομάδες να ξεκουρασθώ και να είναι είμαι πανέτοιμος στη συνέχεια. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχα πρόβλημα με τα πόδια μου, αλλά το ξεπέρασα και πήρα τον πρώτο τίτλο μου στην Ελλάδα μετά από τρια χρόνια".

-Πώς έζησες το παιχνίδι;

" Ας γυρίσουμε λίγο πίσω. Στο 23-23 του δεύτερου σετ με την Κούβα, κι ενώ είχαμε πάρει το πρώτο σετ. Είχαμε κάνει την ανατροπή, βρέθηκε ο Αλεξίεφ πάνω στο φιλέ χωρίς μπλοκ και κάρφωσε αουτ. Μετά από αυτό το ματς δεν ήθελαν να κάνω προπόνηση, δεν ήθελα να βλέπω μπάλα, να παίζω. Ήμουν άδειος χωρίς ενέργεια και ακόμη δεν το ξεπέρασα. Προσπάθησα να κάνω focus στο Σούπερ Καπ, αλλά ήταν αδύνατο. Ειδικά στο πρώτο σετ ήμουν αλλού. Μου έκανε καλό που βγήκα για λίγο και είδα το ματς από τον πάγκο. Ήταν δύσκολο, έπαιζα σαν τυφλός, δεν είχα επαφή με τους συμπαίκτες μου. Ο πασαδόρος πρέπει να γνωρίζει που θέλει ο κάθε συμπαίκτης του την μπάλα. Το ίδιο πρόβλημα είχε βέβαια και ο Γκενς του Παναθηναικού, αν και αυτός δεν αγωνίσθηκε πολύ".

-Πώς είδες τον Τζούριτς;

" Μεγάλο ταλέντο, μεγάλο παιχνίδι. Απέδειξε τα δυο τελευταία χρόνια ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος μπλοκέρ στον κόσμο. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ως διαγώνιος και θα τα καταφέρει".

-Πού κρίθηκε το ματς;

" Στο μπλοκ μας. Αυτό μας κράτησε στο παιχνίδι. Κι όλα αυτά χωρίς την δική μου παρουσία, αφού συνήθως προσθέτω ένα δυο μπλοκ στη συνολική συγκομιδή".

-Αλήθεια τι συνέβη με τον τραυματισμό σου; Γράφτηκαν πολλά.

" Κάτι πρέπει να γράψουν και οι δημοσιογράφοι. Αυτή είναι η δουλειά του. Εγώ πάντως δεν αγωνίσθηκα στο Μουντοβόλει μόνο στο τελευταίο ματς όταν όλα είχαν κριθεί. Στο ματς με τη Βραζιλία ήταν επιλογή του προπονητή μας η παραμονή στον πάγκο. Αν είχα πρόβλημα πως έπαιξα σε όλα τα υπόλοιπα ματς; Πανικοβλήθηκε και ο Ολυμπιακός, με φώναξαν για εξετάσεις πριν από ένα μήνα και θα ξανακάνω τη Δευτέρα. Τους καταλαβαίνω, αλλά αυτό που μετράει είναι πως αισθάνομαι εγώ. Εντάξει είμαι κουρασμένος, αλλά τίποτα άλλο. Δεν πειράζει. Αυτή είναι η ζωή, ο καθένας κάνει τη δουλειά του".

-Είσαι σε μια ομάδα που έχει πολλούς νεαρούς και εσύ είσαι ο μεγαλύτερος, σαν πατέρας τους.

" Πραγματικά είναι πρώτη φορά που είμαι σε αυτή την κατάσταση. Η ομάδα στερείται εμπειριών, αλλά έχει μεγάλο πάθος και όρεξη. Κι αυτό μετράει πολύ και μου αρέσει ο ρόλος μου".

Και πέρυσι ήταν να πας στον Ολυμπιακό, αλλά παρέμεινες στην Πάτρα. Αλήθεια τι συνέβη πέρυσι στην ΕΑΠ;

" Το ίδιο που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Είχαμε την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, αλλά μετά το ματς με τη Νόλικο ξεφουσκώσαμε. Φορμαρισθήκαμε σε λάθος στιγμή. Και μετά συνέβει ότι κάθε καλοκαίρι. Αλλάζουν όλη την ομάδα, φέρνουν εννιά-δέκα νέους παίκτες και φτου και από την αρχή. Κάθε χρόνο τα ίδια. Δεν ήταν και καλό το κλίμα στην ομάδα. Ήταν μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και μεγάλες προσδοκίες, αλλά στο τέλος ήρθε και και πάλι η καταστροφή. Αυτό γίνεται τα τρια τελευταία χρόνια".

Και να τελειώσουμε με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δίκαια κέρδισε η Βραζιλία;

" Ναι. Με μια εξαίρεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Βραζιλία κερδίζει τα πάντα τις τελευταίες δεκαετίες. Φεύγουν παίκτες, έρχονται καινούργιοι, ο προπονητής, το σύστημα και το μοντέλο παραμένει το ίδιο. Δίκαια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και ο Μουρίλο. Είναι ολοκληρωμένος. Πολύ καλός και ο Μάρλον. Μεγάλο ταλέντο και ο Λεόν της Κούβας, αλλά στον τελικό χάθηκε όλη η ομάδα. Αυτό όμως είχε γίνει και στον τελικό της Ιαπωνίας, με αντίπαλο την Πολωνία. Και τότε είχαν κερδίσει εύκολα 3-0.

Το σύστημα πάντως του φετινού Μουντοβόλει ήταν φριχτό. Όλα φτιάχθηκαν για να φτάσει η Ιταλία στους ημιτελικούς και αδικήθηκαν καλύτερες ομάδες, όπως η Βουλγαρία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Βέβαια η Βραζιλία κάθισε και έχασε από εμάς για να αποφύγει την Κούβα στους ομίλους. Αυτό λέρωσε το όνομα της και μπορούσε να το αποφύγει
".

TAGS BΟΛΕΪ SUPER CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ