ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χριστοφιδέλης: “Δεν υπάρχει ταβάνι, στην Εθνική δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί”

VOLLEY LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τη νίκη της Ελλάδας επί της Φινλανδίας στο Golden European League στο βόλεϊ.

Η Ελλάδα επικράτησε 3-1 της Φινλανδίας και αγκάλιασε την πρόκριση στο Final Four του Golden European League. Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Χριστοφιδέλης σχολίασε το παιχνίδι και εξήγησε ότι δεν υπάρχει ταβάνι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Χριστοφιδελης:

Για την ανατροπή πάλι από 1-0 σετ όπως στην Λετονία: “Βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, γιατί να έχουμε την έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης στα ξεκινήματα και να χάνουμε τα σετ όπως τα χάσαμε. Τόσο στο σετ με τους Λετονούς όσο και στο σημερινό σετ κάναμε αβίαστα λάθη. Παραταύτα, αυτό που κρατάμε είναι θετικό, τόσο στη Λετονία όσο κα -κυρίως- εδώ. Κρατάμε την αντίδραση, την ποιότητα των αθλητών και την ικανότητα τους να επανέλθουν το αρχικό μας πλάνο με συγκέντρωση και πειθαρχία”.

Για το 5Χ5: “Η πρόκριση στο final-4 δεν είναι αυτοσκοπός, αν έρθει καλώς να έρθει. Αύριο καλούμαστε μέσα σε 15 ώρες να δώσουμε ένα ακόμη ματς, άλλο ένα παράδοξο αυτής της διοργάνωσης. Έως τώρα έχουμε 5×5, όλοι θέλουμε πάρα πολύ το αυριανό ματς.

Έχουμε μπροστά μας μία ομάδα που βαθμολογικά δεν είναι εκεί που πρέπει, αλλά έχει αντιμετωπίσει ομάδες υψηλού επιπέδου. Θα είναι ένα ακόμη ματς που θα τεστάρουμε τις δυνατότητες μας, αποτελεί πρόκληση για εμάς μέσα σε 15 ώρες να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, κυρίως πνευματικά. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είχα πει εξαρχής ότι παίζουμε όλοι για όλους. Το βόλεϊ είναι το πιο ομαδικό άθλημα και η ομάδα μας είναι όπως πρέπει. Το έχω πει και στα παιδιά ότι δεν υπάρχει ταβάνι, ειδικά στο κομμάτι της νοοτροπίας. Για εμάς ο πάγκος είναι ο πιο σημαντικός πυλώνας για οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον για την Εθνική.

Στην Εθνική δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί, όλα τα παιδιά έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στους συλλόγους τους και για αυτό είναι εδώ.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται πειθαρχία προσωπική και ομαδική για να αποδεχθεί ένας αθλητής ότι σε ένα παιχνίδι ή ένα σετ θα κάτσει στον πάγκο και να μπορεί να βοηθήσει για έναν πόντο, ένα σερβίς, μία υποδοχή ή ένα σετ”.

Ο Άρης Χανδρινός δήλωσε: “Ήταν το πιο δυνατό παιχνίδι που έχουμε παίξει στην διοργάνωση. Η Φινλανδία είναι μία αξιόλογη ομάδα και ήταν αήττητη όπως και εμείς με ένα χαμένο σετ. Είμαστε περήφανοι. Δεν υπάρχουν ακόμα πανηγύρια γιατί παίζουμε άλλο ένα παιχνίδι πολύ γρήγορα και δεν ξέρω αν έχουμε εξασφαλίσει 100% την πρόκριση.

Μπράβο μας που δείξαμε σθένος και προσωπικότητα. Η ομάδα αυτή έχει μεγάλες προοπτικές. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά με το κεφάλι κάτω και να κάνουμε τον αγώνα μας. Η λέξη που χαρακτηρίζει την εθνική είναι ομάδα. Είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε χρόνια μεταξύ μας και είμαστε παρέα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαστε όλη στην ίδια σελίδα. Ματώνουμε στο γήπεδο για την Εθνική ομάδα”.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης δήλωσε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά το φέραμε στα μέτρα μας. Στο πρώτο σετ μπορεί να μην ήμασταν τόσο καλό αλλά μετά επιβάλαμε τον δικό μας ρυθμό. Από την αρχή φάνηκε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το μυστικό είναι η λέξη ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί. Θέλω να δώσω πρώτα συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που είναι στον πάγκο.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να μην παίζεις και να πρέπει να είσαι 100% εδώ. Υπήρξα και εγώ στον πάγκο. Τους ένιωθα όλους σε όλο το παιχνίδι. Είμαστε σε μία ξένη χώρα και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν. Μπράβο και σε όλη την ομάδα, τους παίκτες και το σταφ. Ήταν μία μεγάλη νίκη και αποδείξαμε ότι δεν είμαστε το αουτσάιντερ όπως λέγανε. Είμαστε εδώ, θα πάμε στο φάιναλ-4 και εκεί αλλάζουν οι στόχοι μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ