ΒΟΛΕΪ

Volleyleague ανδρών: Εύκολο διπλό του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ

VOLLEY LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Γιάννη Τακουρίδη επιβλήθηκε με 3-0 σετ επί της ΑΕΚ στο Μετς για τη 11η αγωνιστική της Volleyleague ανδρών. Ανέβηκε τρίτος ο Παναθηναϊκός

Εντυπωσιακή επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα στο ντέρμπι των δικεφάλων με την ΑΕΚ. Με κορυφαίο τον Γιάννη Τακουρίδη σε σερβίς και μπλοκ, τους Σαφράνοβιτς, Γκόρτσανιουκ να διατηρούν υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας σε υποδοχή και επίθεση και τον Ντίμα Φιλίποφ να ανεβάζει ταχύτητες ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ 70 λεπτά και το τέλος του Α΄γύρου τον βρήκε με 20 βαθμούς στην 2η θέση της βαθμολογίας και 7 νίκες σε 9 αγώνες.

Η ΑΕΚ γνώρισε την 5η ήττα της σε 9 αγώνες και έμεινε στην 6η θέση με 10 βαθμούς απογοητεύοντας με την εμφάνιση της. Η Ενωση πιέστηκε στην υποδοχή και δε μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και με το σερβίς του Τακουρίδη έκανε σερί 5-0 και ξέφυγε 9-2. Από τη θέση του οδηγού ο δικέφαλος οδήγησε το σκορ μέχρι το τέλος του σετ παρότι η ΑΕΚ πίεσε για να μειώσει το σκορ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ μείωσε 11-7 με δύο σερί πόντους από Μότα, Στοϊλοβιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε το +4 στο υπόλοιπο του σετ παίζοντας κοντρόλ βόλεϊ με ελάχιστα λάθη και εκμεταλευόμενος την υπεροχή του Τζούριτς στην επίθεση αλλά και τα πολλά λάθη των γηπεδούχων. Το σετ έκλεισε με σερβίς του Στοΐλοβιτς στο φιλέ.

Στο 2ο σετ ο Νίκος Νεόφυτος έπαιξε το χαρτί του Τζιουμάκα στη θέση του διαγωνίου, η ΑΕΚ κρατήθηκε μόνο στους πρώτους πόντους όταν και με σερί 3-0 μείωσε 5-4 αλλά από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός. Χωρίς λάθη και με πίεση στο σερβίς άνοιξε την διαφορά στο 10-6 κι εκεί έκανε σερί 5-0 με το σερβίς του Φιλίποφ για το 15-6. Το σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η ΑΕΚ δεν επέστρεψε και ο ΠΑΟΚ έκλεισε με 25-13 για το 2-0 σετ.

Ίδια εικόνα και στο 3ο σετ με τον ΠΑΟΚ να μην χαλαρώνει και την ΑΕΚ να ακολουθεί στο σκορ παρότι με την είσοδο του Λάππα βελτίωσε και την υποδοχή της και το σκοράρισμα της. Στο 5-5 πάλι το σερβίς του Τακουρίδη έκανε τη διαφορά, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 10-5 και κράτησε τη διαφορά ασφαλείας στο προβάδισμα. Με τον Λάππα και τους Χαραλαμπίδη, Κανέλλο να σκοράρουν η ΑΕΚ ροκάνισε την διαφορά ενώ ο Τζουμάκας μείωσε σε 22-20 για την ΑΕΚ. Στην επόμενη φάση κρίθηκε και ο αγώνας καθώς ο Τακουρίδης κατέβασε με μονό μπλοκ κόντρα επίθεση του Τζιουμάκα και στην επόμενη φάση πήρε και άσσο κάνοντας το 24-20. Ο αγώνας έκλεισε με επίθεση του Γκόρτσανιουκ.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-3

Τα σετ: 20-25, 13-25, 22-25 σε 70΄.

*Οι πόντοι της Α.Ε.Κ. προήλθαν: 5 άσσοι, 26 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν: 6 άσσοι, 38 επιθέσεις, 14 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων.

ΑΕΚ (Νεόφυτος): Χαραλαμπίδης; 1 (1/8 επ.), Σαλαφζούν 1 (1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 3 (3/12 επ.), Στοΐλοβιτς 8 (4/15 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 65% υπ. – 52% άριστες), Κανέλλος 5 (3/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μότα 2 (2/9 επ., 21% υπ. – 14% άριστες) / Γκαράς (λ, 62% υπ. – 44% άριστες), Σωνάκης (λ), Δρογκάρης 2 (2 μπλοκ), Μαυραγάνης, Τζιουμάκας 11 (8/13 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λάππας 8 (5/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 38% υπ. – 31% άριστες).

ΠΑΟΚ (Στάνκου): Όκολιτς 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ 6 (1/1 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 15 (12/20 επ., 3 μπλοκ, 65% υπ. – 40% άριστες), Τζούριτς 10 (8/22 επ., 2 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (4/6 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (5/12 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ. – 22% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 67% υπ. – 53% άριστες), Μάρκεζ, Γάτσης.

VOLLEY LEAGUE / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MotionTeam

Ντόκιτς και Εβάντρο οδηγούν τον Φοίνικα

Με επίθεση που έβγαζε… φωτιές αγγίζοντας σε αποτελεσματικότητα το 60% και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντόκιτς, Εβάντρο ο Φοίνικας Σύρου νίκησε στη Μίκρα τον Ηρακλή με 3-0 και εκτοξεύτηκε στους 16 βαθμούς με το τέλος του Α΄γύρου.

Ο Φοίνικας διατηρήθηκε στην 5η θέση αλλά αποσπάστηκε 6 βαθμούς από ΑΕΚ και Ηρακλή που βρίσκονται στην 6η θέση και επι πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό.

Ο Ηρακλής υστέρησε στην υποδοχή, η επίθεση του μόλις που έφτασε το 37% ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε 24-22, 25-24 και 26-25 αλλά δεν κατάφερε να πάρει το σετ που θα τον κράταγε στον αγώνα. Ο γηραιός σε 9 αγώνες έχει σημειώσει 2 νίκες και έμεινε στους 10 βαθμούς και στην 6η θέση.

Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου 0-3

Τα σετ: 17-25, 22-25, 27-29 σε 86′

*Οι πόντοι του Ηρακλή προήλθαν από 4 άσσους, 31 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 3 άσσους, 46 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤ. 2015 (Ορφανός): Ντίνας 5 (1/3 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Προύσαλης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Φέργκιουσον 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ), Αρμενάκης 9 (8/20 επ., 1 άσσος), Ρίου Ντα Ρόσα 8 (8/15 επ., 39% υπ. – 11% άριστες), Σωτηρίου 10 (6/24 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 31% υπ. – 15% άριστες) / Μπαμπαλιούτας (λ, 43% υπ. – 14% άριστες), Μούχλιας Β. 2 (2/6 επ., 55% υπ. – 36% άριστες), Τερζόγλου, Τζιουμάκας, Μούχλιας Δ., Φωτιάδης.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χήρας 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Φίλιο 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Εβάντρο 16 (13/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 53% υπ. – 20% άριστες), Λέσκοφ 2 (2 μπλοκ), Ντόκιτς 20 (18/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 8 (8/13 επ., 75% υπ. – 62% άριστες) / Βελούδης (λ, 43% υπ. – 17% άριστες), Αδάμ, Βουλκίδης 2 (1/2 επ., 1 άσσος).

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΚΗΦΙΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Ανέβηκε τρίτος ο Παναθηναϊκός

Με τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ να αγγίζει το εξωπραγματικό 88% στην επίθεση (15/17 τελειωμένες προσπάθειες) και έχοντας ταχύτητα σε ανάπτυξη και μπλοκ ο Παναθηναϊκός νίκησε την Κηφισιά με 3-0 σετ σε 77 λεπτά και πάνω στο νήμα έπιασε τους 18 βαθμούς και την 3η θέση στη βαθμολογία με την ολοκλήρωση του Α΄γύρου.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την 6η νίκη του σε 9 αγώνες συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του στην κατηγορία. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα έναντι της Κηφισιάς που γνώρισε την 7η ήττα της και με 5 βαθμούς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΟΠ Κηφισιάς πιέστηκε πολύ στην υποδοχή και ως επακόλουθο ήταν να υστερήσει επιθετικά ενώ στο 2ο σετ κατάφερε να κλείσει μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού (20-15 και 24-20) και να ισοφαρίσει 24-24. Οι πράσινοι με δύο επιθέσεις από Ράπτη, Γιορντάνοφ πήραν το σετ 26-24 και εκεί κρίθηκε ο αγώνας.

Στο 1ο σετ η Κηφισιά με τον Χάντ και τον Λάανε αλλά και δύο λάθη των πρασίνων προηγήθηκε 13-11. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό με το σερβίς του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου. Η υποδοχή της Κηφισιάς αποδιοργανώθηκε και ο Γιορντάνοφ με τον Ράπτη έχτισαν σερί 5-0 για το 16-13, ενώ στο 20-17 με φοβερό σερβίς του Ράπτη άνοιξε και πάλι «τρύπα» στην υποδοχή των φιλοξενουμένων κι έτσι Πανταλέων και Γιορντάνοφ σκόραραν κατα βούληση για το 25-17 και το 1-0 σετ.

Στο 2ο σετ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε μετά το 7-7 και με τον Γιορντάνοφ να φορτώνει περισσότερο ξέφυγε 13-10. Η διαφορά συντηρήθηκε και αυξήθηκε σε 20-15 με τον Ράπτη. Οι πράσινοι συντήρησαν την διαφορά και με μπλοκ του Γιάκομπσεν έφτασαν στο 24-20. Με δύο επιθέσεις του Ρουμελιωτάκη και δύο λάθη των γηπεδούχων η Κηφισιά ισοφάρισε αλλά Ράπτης και Γιορντάνοφ έκαναν το 26-24.

Με δύο άσσους του Ράπτη και δύο πόντους του Πανταλέοντα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 4-0 στο 3ο σετ και στο 16-8 σημειώθηκε νταμπλ σκορ. Η Κηφισιά δεν επανήλθε ποτέ και με επίθεση του Γιάκομπσεν τελείωσε ο αγώνας.

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-18 σε 77΄.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 4 άσσοι, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 1 άσσος, 36 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 6 (4/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 15 (15/17 επ.), Ανδρεόπουλος 7 (7/14 επ., 59% υπ. – 33% άριστες), Πανταλέων 8 (4/10 επ., 4 μπλοκ), Ράπτης 14 (10/20 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 25% άριστες), Πελεκούδας 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 50% υπ. – 50% άριστες), Φύτρος, Πεντίδης, Γαλιώτος.

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ζαλμάς): Νικολάκης, Ρουμελιωτάκης 13 (13/28 επ., 43% υπ. – 22% άριστες), Ρεκ 5 (2/4 επ., 3 μπλοκ), Χαντ 10 (9/24 επ., 1 άσσος), Λάανε 12 (11/16 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. – 35% άριστες), Ρενάτο / Κάπελλας (λ, 45% υπ. – 25% άριστες), Γκούζντα (λ), Ρούσης, Μπέλος, Μήτσης, Μελλές 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ).

Σπουδαίο διπλό για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Την πρώτη νίκη στην Κομοτηνή για το πρωτάθλημα της Volley League πανηγυρίζει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι της Θράκης με το οποίο έπεσε και η αυλαία του Α΄γύρου.

Η ομάδα του Εβρου με όπλο το σερβίς που της απέφερε 10 άσσους και κορυφαίους του Γκμίτροβιτς, Στίγγα αλλά και Τουράνιανιν νίκησε με 3-0 στην Κομοτηνή και έπιασε την ΑΕΚ και τον Ηρακλή στην 6η θέση με 10 βαθμούς. Η Κομοτηνή έκλεισε τον Α΄γύρο με μία νίκη και με 5 βαθμούς μοιράζεται την τελευταία θέση με την Κηφισιά. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι στο 2ο σετ. Το 23-22 για την Κομοτηνή με σερί 3-0 έγινε 25-23 για τον Εθνικό και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας.

Στο 1ο σετ με το σερβίς του Τουράνιανιν έκανε την διαφορά. Με πλουραλισμό στην επίθεση ο Εθνικός ξέφυγε 9-6. Ακολούθησαν μονομαχίες στο φιλέ με την Κομοτηνή να μειώνει σε 11-12 και ο Τουράνιανιν με φοβερό σερβίς άνοιξε την υποδοχή της Κομοτηνής. Ο Γκμίτροβιτς και ο Μπενγκολέα έκαναν τη διαφορά και με σερί 6-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στο 18-11. Το σετ έκλεισε 25-18 με άσσο του Γκμίτροβιτς.

Στο 2ο σετ ήραν η σειρά του Μπενγκολέα με το σερβίς του να κάνει σερί 4-0 για το 9-5, ενώ στην ολοκλήρωση της περιστροφής πάλι ο Αργεντινός με το σερβίς του εκτόξευσε την διαφορά στο 20-14. Φάνηκε πως όλα είχαν κριθεί αλλά η Κομοτηνή μείωσε με τον Ανέστη Δαλακούρα μείωσε 20-15 και στο σερβίς πήγε ο Άρης Ανδρεάδης που έκανε εκπληκτικό σερί από τα 9μ. και διέλυσε την υποδοχή της πρώην ομάδας του. Ο Δαλακούρας και ο Χριστόφας (αμφότεροι πρώην παίκτες του Εθνικού) πήραν διαδοχικούς πόντους και με συνολικό σερί 7-0 έβαλαν την Κομοτηνή μπροστά 21-20. Ο Δαλακούρας έκανε το 23-22 αλλά ο Εθνικός ήταν αποφασισμένος. Ισοφάρισε με τον Γκμίτροβιτς (23-23), προηγήθηκε με τον Μπενγκολέα και τελείωσε το σετ με μπλοκ του Στίγγα στον Ρενάν για το 25-23.

Μετά το 2-0 σετ ο Εθνικός απέκτησε σημαντικό προβάδισμα αλλά η Κομοτηνή δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Πάλεψε για να πάρει το σετ που θα την έβαζε στον αγώνα Με τον Δαλακούρα και τον Νουράνγκουα ξέφυγε 5-2 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 15-13. Η επίθεση του Γκμίτροβιτς και το μπλοκ του Στίγγα έφερε το ματς στα ίσια 15-15, ενώ στο 18-18 πάλι οι δύο παίκτες του Εθνικού έκαναν τη διαφορά. Ο Στίγγας με φοαβερό σερβίς και άσσο έκανε σερί 4-0 για το 22-18 και το ματς τελείωσε με επίθεση του Γκμίτροβιτς.

Κομοτηνή – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3

Τα σετ: 18-25, 23-25, 21-25 σε 75΄.

*Οι πόντοι της Κομοτηνής προήλθαν: 3 άσσοι, 29 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προήλθαν: 10 άσσοι, 32 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 33 λάθη αντιπάλων.

ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Δαλακούρας Κ. 6 (6/16 επ., 100% υπ. – 75% άριστες), Μαρούλης 1 (1 άσσος), Ρενάν 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 9 (9/23 επ., 32% υπ. – 16% άριστες), Μουράνγκουα 7 (6/23 επ., 1 μπλοκ), Χριστόφας 8 (4/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Αρχοντούδης (λ, 45% υπ. – 14% άριστες), Μπανιώτης (λ, 67% υπ. – 56% άριστες), Ανδρεάδης 1 (1 άσσος), Καβαρατζής (50%υπ.).

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Στρούγκαρ 1 (1 άσσος), Μπενγκολέα 11 (7/22 επ., 4 άσσοι, 54% υπ. – 23% άριστες), Γκμίτροβιτς 16 (13/29 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τουρανιάνιν 7 (4/7 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Στίγγας 13 (7/9 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ριζόπουλος 1 (1/8 επ., 100% υπ. – 100% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 55% υπ. – 29% άριστες), Νικολακάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 22/12

Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου 0-3 (17-25, 22-25, 27-29)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-3 (20-25, 13-25, 22-25)

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0 (25-17, 26-24, 25-18)

ΑΕ Κομοτηνής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3 (18-25, 23-25, 21-25)

Ρεπό: Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 24

2. Π.Α.Ο.Κ. 20

3. Παναθηναϊκός 18

4. Παμβοχαϊκός 17

5. Φοίνικας Σύρου 16

6. Ηρακλής 10

7. Α.Ε.Κ. 10

8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 10

9. Κομοτηνή 5

10. Κηφισιά 5

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 12/01

Ηρακλής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΑΕ Κομοτηνής – Κηφισιά

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ρεπό: Παμβοχαϊκός, Φοίνικας Σύρου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ