Volley League: Παρέμβαση παικτών της Εθνικής Βόλεϊ στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για τους ξένους στο πρωτάθλημα

Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Ανδρών και αθλητών της Volley League παρενέβη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, εκφράζοντας έντονη αντίθεση στην πρόθεση αύξησης του αριθμού των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για απόφαση που πλήττει τους Έλληνες αθλητές, την Εθνική Ομάδα και την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ.
Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Ανδρών και αθλητών της Volley League Ανδρών παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠΠ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ ως εκπρόσωπο των αθλητών/τριών, Γιάννη Αχιλλεόπουλο.
Οι αθλητές προχώρησαν σε παρέμβαση, εκφράζοντας με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση και την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να αυξήσει τον αριθμό των ξένων αθλητών στο πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών.
Τόνισαν πως μια τέτοια επιλογή θα λειτουργήσει εις βάρος των Ελλήνων αθλητών, της Εθνικής Ομάδας, αλλά και συνολικά της ανάπτυξης του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ.
Παράλληλα, τέθηκαν ερωτήματα προς την ΕΟΠΕ σχετικά με το αν η πρόταση αλλαγής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αποτελεί προϊόν ενημέρωσης, διαβούλευσης και ουσιαστικού διαλόγου, καθώς και αν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα που να δικαιολογούν την πρόθεση της Ομοσπονδίας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλέοντας με την ΕΣΑΠ για την αύξηση των ξένων παικτών στο φύλλο αγώνα της Volley League.
Παρότι υπήρξε διάλογος, οι αθλητές επισημαίνουν ότι δεν έλαβαν επαρκείς απαντήσεις, ούτε υπήρξε δυνατότητα ουσιαστικής συνέχισης της συζήτησης στο πλαίσιο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως, πλην ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του αιτήματος των Ελλήνων αθλητών, δεν υπήρξε περαιτέρω σχολιασμός επί της ουσίας των ζητημάτων που τέθηκαν.
Ο ΠΑΣΑΠΠ και οι αθλητές δηλώνουν πως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο παρεμβάσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες, συναντήσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη διαφύλαξη των συμφερόντων των Ελλήνων αθλητών, της Εθνικής Ομάδας και της υγιούς ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, πέραν του προέδρου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΑΠΠ, Παναγιώτης Πελεκούδας (Γενικός Γραμματέας) και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.