VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Βόλεϊ ανδρών: Τα μεταγραφικά δεδομένα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

VOLLEY LEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους για την επόμενη σεζόν στο βόλεϊ ανδρών. Διαβάστε τα δεδομένα για τα ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Η χρόνια στο βόλεϊ ανδρών ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ήδη οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου έχουν προχωρήσει το σχεδιασμό τους για τη νέα περίοδο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πιο μπροστά και το επόμενο διάστημα αναμένουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ και ο ΠΑΟΚ φορτσάρει τις μηχανές.

Ολυμπιακός: Κρατά τον κορμό του και ενισχύεται

Αρχίζουμε με τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές θα συνεχίσουν με τον Τζουλιάνι στον πάγκο ο οποίος φυσικά έχει κάνει τις εισηγήσεις του εδώ και καιρό στη διοίκηση της ομάδας η οποία έχει προχωρήσει τις επαφές.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν σε μεγάλο βαθμό την ίδια ομάδα με την οποία κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Challenge Cup. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή των Τράβιτσα, Παγένκ, Κουμεντάκη και Τζιάβρα.

Ο Στερν (παρά την κρούση που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα από δύο ομάδες της Ιταλίας) είναι κοντά στην παραμονή του. Διαπραγματεύσεις οι οποίες είναι σε καλό δρόμο υπάρχουν και με τον Ιντάλγκο, όπου και εκεί αναμένουμε άμεσα οριστικές εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα στα μεταγραφικά ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί ξανά στο ρόστερ του τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο οποίος θα αποτελέσει το βασικό δίδυμο με τον Παγένκ και μένει να δούμε τι θα συμβεί με τους Λινάρδο και Παπαγγελόπουλο (αν θα παραμείνουν και οι δύο ή ένας από τους δύο) ή αν θα υπάρξει άλλη λύση από την ελληνική αγορά.

Δαλακούρας και Ζουπάνι θα παραμείνουν στα ερυθρόλευκα, ενώ αναμένονται κινήσεις για τις θέσεις του δεύτερου πασαδόρου και του δεύτερου λίμπερο.

Παναθηναϊκός: Γεμίζει για πρώτη φορά το ρόστερ του

Η βασικότερη αλλαγή που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του την επόμενη σεζόν είναι το βάθος που θα έχει μετά από πολλά χρόνια σε αυτό.

Για την ακρίβεια θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα τέλη της δεκαετίας για να δούμε το ρόστερ των πράσινων να έχει τόσες ουσιαστικές λύσεις. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν έκτοτε, αλλά και των επιλογών που έγιναν ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια επί της ουσίας είχε έναν κορμό 7-8 παικτών που βασιζόταν όλη τη χρονιά. Κάτι που θα αλλάξει του χρόνου.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι αποφασισμένος να κρατήσει πολλούς από τους παίκτες που είχε στο ρόστερ του φέτος, αλλά θα υπάρξουν πολλές αλλαγές δεδομένα στην αρχική σύνθεση της ομάδας.

Νέος πασαδόρος θα είναι ο Επ, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Γιάκομπσεν, ενώ πίσω του θα βρίσκεται Έλληνας νέος ταλαντούχος πασαδόρος. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης θα συνθέσει το δίδυμο των ακραίων με τον Κόβαρ με τον Ανδρέα Φράγκο να παραμένει ως τρίτος ακραίος προσθέτοντας μια σημαντική λύση από τον πάγκο, ενώ στο ρόστερ αναμένεται να παραμείνει και ο Κωστόπουλος.

Στο κεντρικούς ο Ρανγκέλ έχει συμβόλαιο, ο Μπάσης ανανέωσε, πρόταση έχει γίνει στον Πετρέα και θα αποκτηθεί και ο Βουλκίδης.

Στη θέση του διαγώνιου η παραμονή του Ερνάντες κερδίζει συνεχώς έδαφος σε διαφορετικά οικονομικά δεδομένα από την περσινή συμφωνία, ενώ βασικός λίμπερο θα είναι ο Γρηγόρης Κοντοστάθης με τον Δημήτρη Ζήση να παραμένει σε έναν περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο λόγω υποχρεώσεων.

ΠΑΟΚ: Το βάρος στους Έλληνες

Πάμε τώρα και στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε κάνει κάποιες επαφές με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του το προηγούμενο διάστημα οι οποίες εντάθηκαν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Το βάρος έχει πέσει στους Έλληνες του ρόστερ. Ο Κοκκινάκης θα μείνει για μία ακόμα χρονιά στη Θεσσαλονίκη, ενώ γίνονται προσπάθειες για να συμβεί το ίδιο και με τον Αλέξανδρο Ράπτη (αν και υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού για τον Έλληνα ακραίο).

Η μετακόμιση του Βουλκίδη στον Παναθηναϊκό δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ είτε θα πρέπει να βρει Έλληνα κεντρικό, είτε να πάει σε σχήμα με δύο ξένους κεντρικούς και Έλληνα πασαδόρο.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε μια διερευνητική επαφή με τον Ντίμα Φιλίποφ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω.

Γενικότερα το προσεχές διάστημα αναμένεται να έχουμε πολλές εξελίξεις και στον ΠΑΟΚ σε όλα τα ανοικτά μέτωπα.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ